С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 498
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
E, Ганчо+Генка - Гоген.

Joy Joy Joy
Жалко,че не питах по-рано.

# 571
Как се казва внучката ?
- Корнелия. Аз съм Анелия, а сватята малко курва си пада.

# 572
Аз съм кръстена на 12 год. Вярвам но не до крайност! Аз исках църковен брак, но не бързам с кръщенето. Искам детето да го запомни

# 573
Георги - право в десятката,а има имен ден през пролетта !
K.A.G. вярвам ти за всичко около попските работи,но нека не забравяме,
че действието е 1979 г. Всички кръщенета,венчавки се правеха почти инконгнито -
не се гледаше с добро око на тях,особено,ако имаше членове на БКП.
Всички тези разкарвания може би са били с цел отказване,тогава църквата беше слята с държавата.
За да кръстиш детето си е необходимо само кръстникът да е кръстен,
както за църковен брак - младоженците и кумовете.

# 574
Моят дядо се казваше Пильо( свекърът) . Сестра ми е кръстена на баба, а аз като съм се родила, майка мислела да ме кръсти Пилана. Идва обаче баба в родилния дом и като разбрала за името,казала на майка да ме кръсти на майка си, тъй като познавала една Пилана, която била много лоша.
На тази баба Вана, вече е кръстена братовчедка ми- Иванка и майка се зачудила дали да съм Иванка или Ваня, ама акушерката помогнала и предложила руско име и майка така ме записала....и аз си харесвам сега името....Идва и баба ми ( на която съм кръстена) и като разбира, че съм кръстена на нея с такова име казва:-"Бебето не е на мен кръстено!......Майка се разплакала и поискала да ми смени името, ама не можело..Прибираме се от родилния дом и майка казва:" Кръстена е на мама- Ванка"....
Раста си аз без да си знам истинското име. В първи клас разбирам, че не съм Ванка.Сега много малко хора ме наричат с това име...Преди празнувах Ивановден, но сега вече -Не  
Семейството на ММ както се пееше в една песен са"комунисти, комсомолци, пионери" и като се роди дъщеря ми бях предупредена да не я кръщавам, ама казах на майка да я кръсти.Та щерката на 2год. и е на гости при майка и тя отишла и я кръстила. Пък дъщерята е една любопитна и приказлива и питала за всичко. Майка й казала, че са на ресторант.
Отиваме да си я вземаме с ММ и тя веднага почна да се хвали за тоя" ресторант-механа"....ние с майка се споглеждаме,ама си остана в тайна.................Сега това момиче е юристка и може да се каже атеистка, но спазва и уважава традициите.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 20:15 от cream_

# 575
Здравейте ,реших да пиша в тази тема защото няма с кой да си споделя болката.Имам си приятелки разбира се ,но ме е срам да им го кажа.Аз лично с моята свекърва не съм имала проблем ,може би защото съм възпитана да уважавам по възрастните ,не обичам скандалите с една дума съм кротък човек.През пролета мъжа ми и майка му( свекървата) се скараха ,той престана да и се обажда по тел но аз тайно исках да се сдобрят и й се обаждах  един път в месеца ,но през лятото се случи че на дъщеря й откраднаха колата и тя ми се обади, ако може мъжа ми да й купи кола той отказа. На другия ден тя пак ми се обади и прокле сина си. Не можех да повярвам как може една майка да каже( дори и да си помисли) на сина си да му се случи нещо лошо поплаках си доста Sad От тогава не съм й се обаждала не съм злопаметна по принцип ,но не знам как да постъпя.

# 576
  • София
Чакай малко, cream_ , искаш да кажеш, че си пратила майка си да кръсти детето тайно от баща му? И детето не знае, че е кръстено?

# 577
  • София
Ако някой кръсти дъщеря ми без да ми каже - ще му извия врата.  ooooh!

# 578
  • София
...
Семейството на ММ както се пееше в една песен са"комунисти, комсомолци, пионери" и като се роди дъщеря ми бях предупредена да не я кръщавам, ама казах на майка да я кръсти.Та щерката на 2год. и е на гости при майка и тя отишла и я кръстила. Пък дъщерята е една любопитна и приказлива и питала за всичко. Майка й казала, че са на ресторант.
Отиваме да си я вземаме с ММ и тя веднага почна да се хвали за тоя" ресторант-механа"....ние с майка се споглеждаме,ама си остана в тайна.................Сега това момиче и юристка и може да се каже атеистка, но спазва и уважава традициите.

Тайно от бащата на детето или тайно от роднините му?

ПП Ако е първото, кои традиции заслужават такова неуважение към другия родител?

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 14:28 от milenaka

# 579
  • Варна
Здравейте ,реших да пиша в тази тема защото няма с кой да си споделя болката.Имам си приятелки разбира се ,но ме е срам да им го кажа.Аз лично с моята свекърва не съм имала проблем ,може би защото съм възпитана да уважавам по възрастните ,не обичам скандалите с една дума съм кротък човек.През пролета мъжа ми и майка му( свекървата) се скараха ,той престана да и се обажда по тел но аз тайно исках да се сдобрят и й се обаждах  един път в месеца ,но през лятото се случи че на дъщеря й откраднаха колата и тя ми се обади, ако може мъжа ми да й купи кола той отказа. На другия ден тя пак ми се обади и прокле сина си. Не можех да повярвам как може една майка да каже( дори и да си помисли) на сина си да му се случи нещо лошо поплаках си доста Sad От тогава не съм й се обаждала не съм злопаметна по принцип ,но не знам как да постъпя.

Лошо... Но това само трябва да ти говори що за човек е тя. Спри да я мислиш - явно сина й е имал основателна причина да се скара с нея!

Относно имената - ние нямаме проблем за това. Още като се оженихме, обсъдихме с мъжа ми как ще се казват "неродени Петко и Петка" и после осведомихме майките си. Никоя от тях не отреагира. Само попитаха от къде идва избора на евентуалното мъжко име, както между другото се зачудиха и други хора, с които през годините сме го споделяли. Обяснихме, че мъжа ми го е избрал, без да дава обяснения защо. Харесва му и точка - на никой...
Женското избрано име е с буквичката на Свеки и тя цъфти от радост. Предполагам си е знаела, че няма да си кръстя детето Радка...
Та така, няма драми за това. Петко или Петка не се появяват вече 6-та година, но пък всичко е установен о и заковано предварително...  bowuu
Не искам да мисля, ако нямаше буквичка на свеки, дали пак щеше да е така...  Wink

# 580
Тайно от баща му и роднините...............
Тогава аз бях на 21год., като бебе съм била кръстена, но след това не бях влизала в църква.Вероятно майка ми е въздействала или идентифициране към българското ( по онова време съпругът ми беше офицер в малък родопски град) не го свързвах толкова с религията, а с етноса.
Аз влезнах в църква след 1989г и понеже не знаех как да се кръстя, помолих жената, която продаваше свещи да ми покаже.
Тогава е било друго време ...............
Като ходехме на гости на майката на свекърва ми всеки път жената молеше ММ, като почине да й извикат поп, но не изпълниха желанието й...............родата отсече:-Не!. Какво ще кажат хората?
Дъщеря ми знае, че е кръстена.

# 581
Не я търси,не се обаждай.
Ако тя те потърси,отклони разговора .

# 582
Гледам,че имам активен бутон"отговори",та да се включа и аз  Simple Smile
И двете ми деца са кръстени буквално - баткото на бившия свекър(единственият свестен в родата),а малката на майка ми,за което настоящите свекъри са обидени и не я наричат с цялото и име.Но ММ държеше да е на майка ми,така че за мен всичко е наред.

# 583
  • София
Гледам,че имам активен бутон"отговори",та да се включа и аз  Simple Smile
И двете ми деца са кръстени буквално - баткото на бившия свекър(единственият свестен в родата),а малката на майка ми,за което настоящите свекъри са обидени и не я наричат с цялото и име.Но ММ държеше да е на майка ми,така че за мен всичко е наред.
Елена е невероятно красиво име!  Peace

# 584
cream,разбирам защо така си постъпила.
В онези години всички офицери бяха членове на БКП - задължително.
Ходенето на църква и всички обязаности бяха абсолютно забранени за военните,
но пък за сметка на това имаха други привилегии.

Общи условия

Активация на акаунт