С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 293
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Ямбол
Знам, че не съм много по темата и се извинявам за спама, но майка ми като се ядосаше на сестра ми преди все ѝ казваше, че е трябвало да я кръстят Пепелянка - на двете баби Пенка и Янка  Blush

# 556
Томан си е супер яко име. Но няма нищо общо с дядо си Тинчо.

K.A.G., по принцип християнската религия е такава - приема всеки желаещ в лоното си. Независимо от произхода му. Важното е този, който е негов кръстник, един вид, който го въвежда в християнската вяра и ще го напътства в бъдеще, също да е вярващ и кръстен.

# 557
  • София
Тиню,Щилиян,Генка,Гица,Ценка,Цоца(съученичка ми беше до 7 клас),на фона на тези и моето ми звучи добре,култово ми е Пена и Понко.Имам братовчед Гроздан и друг Съботин.Съботин ме кефи де,има си звучене името,нетипично е.
Изобщо трудно е да се угоди с имената,за мен е и излишно,само драми и горчилка остава у едната страна.В крайна сметка,що да си разваля човек живота за глупости?

Вярно е това. Преди повече от година бащата на един познат. Всъщност, не знам дали може да се нарече "баща." Ситуацията: жената на познатия бременна. Налага се спешно секцио в края на 6-ти или нач. на 7-ми месец, не помня точно. В продължение на седмици лекарите се борят за детенцето, родителите не знаят на кой свят са, а въпросният баща отказва да говори със сина си и снаха си, отказва дори да отиде до болницата, защото нямало да е кръстено на него или на жена му  Tired

# 558
  • Пловдив
С баба си Тина Simple Smile

# 559
  • Бургас
Знам, че не съм много по темата и се извинявам за спама, но майка ми като се ядосаше на сестра ми преди все ѝ казваше, че е трябвало да я кръстят Пепелянка - на двете баби Пенка и Янка  Blush

hahaha Яко  Laughing

Аз пък съм кръстена на месеца, в който съм родена. Представям си майка ми как са я критикували и гледали накриво. Как може да ме кръсти на месец  Grinning Сигурно като са ми чули за първи път името са мигали и гледали тъпо в продължение на няколко минути. И аз се чудя защо като бях малка постоянно ми викаха с името на сестра ми.  Mr. Green Постоянно чувах "Миме, това, Миме - онова. Много се дразнех.

П.П. Много си харесвам името. За мен е име с красиво и силно звучене и много бих била поласкана да кръстят внучето на мен, но за нищо на света не бих отваряла темата пред снаха си или зет ми, защото би ми било унизително и просташко.

# 560
Томан е яко-име със звучене.Изобщо аз обичам нетипичните имена с повечко гласни и звучни съгласни.
А инак историята познава сумати простотии,даже видях що е тел.терор-звъняха на момичето с мен което раждаше да се карат за името.То не беше се родило бебето-те тъпоъгълниците звънят да се карат.Момичето ноща влезе да ражда-телефона звъни-къде 10 беше вечерта,аз сутринта бях родила-нашили ме отвсякъде,немога да стана,немога да седна,немога да ида да се изпикая като бял човек,мойто бебе заспало-звъни някаква патка-Тинчее ама пак помисли си деее за именцето.
Викам госпожо,звъните в болница в крайно неподходящ час и при повторно прозвъняване ще се оплача от вас  Mr. Green
Сецна се нещо и на другия ден до обяд пълно мълчание.Чак се оплакала после,че някаква строга сестра и се карала по тел.Рева после момичето -сърдели се за името,незнам си какво-простотии до шия!Как ги не беше срам да тормозят родилка незнам!

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 23:37 от Рибозом

# 561

И с баба Тина няма.

Не мога да го разбера това тръшкане с имената. Наистина. Аз съм дърт родител, ако бях се задомила на младини, сега щях да съм свекърва. Предполагам, че и повечето свекърви тук са от моето поколение. Е, не мога да си представя нормален човек, съвременен, да има такова изискване към децата си /да кръщават техните си деца на неговото име/. Толкова ми е смешно. Ако някоя моя приятелка се заинати проклетиса младите заради едно име, направо ще я спукам от бъзик.

# 562
  • София
На комшията Гошо му се роди внуче. Прибира се, спира пред входа да почерпи комшиите, един засмян, доволен им вика - "Хайде, почерпете се за нашето момче, пък и на мен го кръстиха!" Всички едни такива....."Амааа...., то бебето нали Денис, пък ти Гошо....?!" Пък той още по-доволен -"Не, бе! Аз съм Дядо Гошо!" hahaha
Аз съм кръстена на баба си, не си харесвам името. Но и аз твърдя, че ако ще кръщаваш дете на някого, трябва да го направиш дословно. Не с първа, трета, пета буква, а с цялото име Peace
Много бях изненадана, че свекърите помислиха, че съм кръстила дъщеря ми на дядо й. Еми, съвсем не бях, но пък си се кефеха явно хората. И едната буква им беше достатъчна.

# 563
  • Пловдив

И с баба Тина няма.
Няма  Simple Smile Ама името ми харесва Simple Smile Буква Т стига Simple Smile

# 564
Е, хубаво е, кой отрича!

# 565
  • Пловдив
Е, хубаво е, кой отрича!
Идеята е, че ако си инат и проклет като мен никой не може да те накара да си кръстиш детето Паун или Тинчо в 21 век Simple Smile И да ме притискат и да не - максимумът от мен е Светльо на дядо си Ламби  Simple Smile

# 566
Името на детето ти е супер, бабата явно е доволна, щото нали... носи нейната буквичка. Тя го приема като кръстено на нея, ти го приемаш като компромис, който е удовлетворил и двете страни. Мир да има.
Но, ако се казвам Недялка, а внучето - Надежда, хич няма да ми мине през акъла, че е кръстено на мен. Колкото и снахата да ме убеждава в това.
Пак казвам, напълно разбирам майки, които не искат децата им да носят имената на старите, защото примерно не им харесва как звучат. Не ги разбирам старите, като заритат с крачета, как не са уважени поради тоя факт.

# 567
  • Varna
Рибозом,  bouquet
е описала почти моята история със телефонен терор за да си помисля за името, но придружен и със телеграфен такъв. Laughing Навремето с телеграми също се контактуваше, та съпругът ми беше тогава на другия край на света и са почнали и него да го бомбандират с изискванията за името. Та хубаво ни научиха в Централната поща.  Laughing А и не само там. Аз всеки момент трябва да раждам едва дишам викат ме в пощата. Него ден три, четири пъти ходих до там, а топло, притеснена от това, че ми почнаха и болки, но трябва лично да ходиш да си получиш телеграмата. А и за десерт ми се случи една проклетия която работеше на това гише.  Развика се и се разпени, че трябва да слушам какво искат свекърите, та чак очилата и блестяха от гняв, че отказвам детето да се казва на баба си или дядо си ooooh! Добре, че съпругът ми читав човек и пишеше да не им се връзвам на глупостите и аз да решавам какво да правя.
И хич, ама хич не се срамуваха за това което направиха.  Да си излагат детето пред толкова хора и да разхождат бременна жена която всеки момент трябва да ражда. Нагли колкото си искаш.  Дано мъжът ми не вземе изведнъж да си промени характера и да заприлича на тях. ooooh!
След това като питаха синът ми как се казва, той отговаряше- Мартин на дядо Колю.
За едни имена какви грозни панаири стават а и не се сещаш, че заради това си изискване едва ли печелиш уважение от детето си и от снаха си.

# 568

Само за Ганчо/Ганка и Генчо/Генка не мога да измисля нещо приемливо. Но, ако ми е на главата, със сигурност ще се сетя.

Как си уличила точно моя случай  Simple SmileСвекърът е Ганчо,а свекървата Генка.Синът ни го кръстихме Георги.И аз мислих,мислих нищо друго не ми допадна.

# 569
E, Ганчо+Генка - Гоген.

Общи условия

Активация на акаунт