Разделихме се за да помисли......

• 52 379
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Отнова повтарям - всеки заслужава съдбата си,
без значение дали ни харесва или сме очаквали нещо различно.
Мамасита е права - фалш и лъжа,самозаблуда.
И все пак нищо толкова непоправимо не е станало - и това ще отмине,
както казват мъдрите хора.
Това е хубаво в човешките взаимоотношения,че винаги е различно,дори и да боли.

# 661
 #Crazy Ох ама като започнете с този назидателен тон и свят ми се завива. Евала на Мамасита наистина, но тя никога не пише глупости. Красива белла, къде видя мрънкаща жена у мен? Нито мрънкам за съдбата си нито нищо. Повярвала съм на мухльо, вината си е моя.Но това не го прави по- малко мухльо. Хайде стига с тия нравоучения в стил Хорхе Букай. Точно защото съм се лъгала като авторката й дадох съвет да не го прави. Hug

# 662
А авторката да си знае, че като цяло нещата вървят по-добре,
ако не допускаш глупави грешки- особено такива, които смяташ
за правилен, че и божествен избор и знак на съдбата.

# 663
#Crazy Ох ама като започнете с този назидателен тон и свят ми се завива. Евала на Мамасита наистина, но тя никога не пише глупости. Красива белла, къде видя мрънкаща жена у мен? Нито мрънкам за съдбата си нито нищо. Повярвала съм на мухльо, вината си е моя.Но това не го прави по- малко мухльо. Хайде стига с тия нравоучения в стил Хорхе Букай. Точно защото съм се лъгала като авторката й дадох съвет да не го прави. Hug
Мамасита не злобее и пише като цяло добронамерено, макар и с много убеден и категоричен тон. Аз също в началото бях в потрес от думите й. Но някои други женици си избиват свои си неща за сметка на авторката и това много си личи.

Авторке аз съм с теб и те прегръщам. Напълно нормално звучиш за много влюбена жена. То природата нарочно го е направила да е много силно и полу-лудо състояние, за да стане запойката между мъжа и жената.
Жал ми е, че не се получи между теб и този човек, но бъди наистина категорична - отдръпни се и го разкарай. Ако той е наистина 100% решен да те има, той ще намери начин да те спечели.

# 664

Да го разбирам , че всеки си е заработил такава карма ли ? Може да е възможно .

Но лошото ми се случи, защото бях глупава и правех грешки. И си го заслужих
по този начин.

Да , всеки прави грешки . Всеки жив човек .
Но да кажеш , че си заслужаваш лош мъж по този начин - не разбирам ?

# 665

по този начин.

Това значи да поемаш лична отговорност.

Да си признаеш
грешката. След като глупостта ми неизбежно доведе до лош
брак, значи съм заслужила резултата с действията си. Аз иначе
може да съм много добра и всякаква- но в тоя живот наградите и
наказанията са за действията ни, не за това какви хора сме.

Никога не бих си мислила, че просто ми се е случил мал шанс.

# 666
Карма има да. Но едва ли с лошите връзки я изкупуваме само.Аз отчитам собствените си грешки в това че съм била наивна.А това е характер. Как можеш това да го предотвратиш? Според мен зависи много от емоционалност, от психика ако щеш. Но е важно да не повтаряш същите грешки, много съм съгласна.  bouquet

# 667
Действията ни създават навици, навиците ни- характер.

Ако имаш навика да наблюдаваш и следиш действията си,
никога няма да фиксираш като характер или психика неща
в грешна посока. То е като техника на танца- ако знаеш малките
стъпки, всичко става добре.

Затова се следя на всяка крачка и нямам проблеми с психика,
емоционалност и други сложни категории. Така не повтарям старите
грешки.

# 668
  • Бургас

Да го разбирам , че всеки си е заработил такава карма ли ? Може да е възможно .

по този начин.

Аз не смятам, че красива белла е искала да каже нещо лошо. Аз го разбрах като всеки до някаква степен си е виновен за положението. И на мен ми прави впечатление, че определени мои познати, които не се славят с особено добър поглед над нещата и нямат нужната емоционална зрялост, цял живот реват от личния си живот. Имам познати жени, които все попадат на неподходящия. Ще кажеш, че всички мъже са гадняри като ги слушаш. Не, не са гадняри. Просто определени жени не виждат знаците още в началото, че този мъж не става, заслепени от любов, наивност и дори глупост. И цял живот реват и са сами. Ами да, понякога човек сам си е виновен, че все попада на тъпанари.

Съжалявам, но не мога да разбера авторката. С такива проблеми съм се сблъсквала в гимназията и дори тогава съм се справяла, с една дума - тегля една майна и продължавам напред. Когато човек си знае цената и има /някакво/ самочувствие никога не би търпял подобни подигравки с достойнството и личността си. Реване, тръшкане и висене пред компютъра с надеждата да си върна страхливия сульо, който ме е баламосвал 5 месеца. Айде няма нужда.

# 669
Мис Джули, наистина не мисля нищо лошо ,нито съм казала.
Съжалявам, че някои откриват себе си в тези редове/камъче/,
но написаното до момента и историята на авторката потвърждават думите ми.
По-точно от Мамасита не бих го формулирала "Действията ни създават навици,
навиците ни - характер."/ И бих допълнила/  - а това определя съдбата ни.
Подчертавам - лично мнение,без да визирам от тук пишещите - животът не  е само БГ "Мама".
Зная,че повечето хората споделят,за да чуят това,което им се иска и ако то
не съвпадне с исканото мнение се изброяват куп епитети. Това  е - живота е шарен  и
никога нищо не е окончателно,освен смъртта.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 14:16 от красива белла

# 670
Не става въпрос за мен Красива белла. Аз моите грешки съм си ги осмислила, поучила съм се от тях и сега си позволявам да давам акъл дори.Но начинът по който ти даде заключение че едва ли не ни се случва това което заслужаваме, мен лично ме подразни. Форумът е за взаимопомощ, а не за назидание PeaceКакто и да е. Аз пожелавам на авторката да извлече ценното за себе си, а грешките си всеки си ги изстрадва, никой не го прави вместо нас.  bouquet

# 671
Камъче, къде видя назидание ?

# 672
Ставаше въпрос за изречението с което парира- че свестните мъже са при свестните жени. Не вярвам, че го мислиш и това, че "всеки получава това което заслужава". Не ми се спори с теб, аз бях добронамерена.Имам право да не съм съгласна , както и ти. И понеже животът ми не е само тук ще ти пожелая хубав ден  bouquet

# 673
Ами- има известна истина, че "свестните мъже са при свестните жени".
Житейските параметри са доста ясни, така че хората по-често се намират
лесно, отколкото обратното. Има си няколко условия, които ако жената ги
изпълни, едва ли ще остане без мъж, и то свестен. Прости и лесни- само
трябва да ги приемеш и да ги изпълниш, без да се правиш на примадона.

# 674
Ставаше въпрос за изречението с което парира- че свестните мъже са при свестните жени. Не вярвам, че го мислиш и това, че "всеки получава това което заслужава". Не ми се спори с теб, аз бях добронамерена.Имам право да не съм съгласна , както и ти. И понеже животът ми не е само тук ще ти пожелая хубав ден  bouquet

Точно от тук тръгна спорът .

Прозвуча ( на мен ) , че всички , които са с лоши мъже или без мъже са си заслужили това .
За осмислянето и неповтарянето на грешките - съгласна съм , няма две мнения .
Ако повтаряш една и съща грешка , разбира се , че ти сам си виновен .

Но , че по презумпция се събират само свестни или само лоши хора , не съм съгласна .

Мамасита , аз пък вече не искам никакъв мъж , нито свестен , нито несвестен .
Значи ли , че аз не съм свястна , щом нямам мъж ? Thinking
Никакви условия не искам да покривам . На никого .

Общи условия

Активация на акаунт