Разделихме се за да помисли......

• 52 350
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Мамасита, аз също не съм съгласна. Какво означава неправилно живеещи? Ако аз съм обичала Гошо, уважавала съм го, но той не го е оценил , аз какво съм виновна? И да, има не лоши , а отвратителни хора. Съжалявам че го казвам, но съм убедена в това, а вярвам и  в Бог. За мен животът между двама е низ от компромиси, ок, но ако човекът няма човещината аз не мога да го превърна в човек.Не ми е по силите. Риъл,  аз също мисля така. Родителите ми имаха чудесен брак, аз не сполучих. Едното няма нищо общо с другото.

# 691
Мамасита, аз също не съм съгласна. Какво означава неправилно живеещи? Ако аз съм обичала Гошо, уважавала съм го, но той не го е оценил , аз какво съм виновна? И да, има не лоши , а отвратителни хора. Съжалявам че го казвам, но съм убедена в това, а вярвам и  в Бог. За мен животът между двама е низ от компромиси, ок, но ако човекът няма човещината аз не мога да го превърна в човек.Не ми е по силите. Риъл,  аз също мисля така. Родителите ми имаха чудесен брак, аз не сполучих. Едното няма нищо общо с другото.

Това кой поред опит ти е? Ако е първи или близък до първи, няма какво да си правиш генерални изводи...

# 692
"Ако аз съм обичала Гошо, уважавала съм го, но той не го е оценил , аз какво съм виновна?"

А дали си направи труда да провериш какво цени и какво не цени Гошо? Или
се втурна да обичаш и уважаваш...

Човек трябва да подхожда стратегически. Това е правилно живеене. И да има
бърз план Б. Да знаеш кога да си достъпна и кога-недостъпна.

Има лоши хора, да. Но от теб зависи дали ще ти навредят. С правилната
стратегия и крокодил се лови и обезврежда.

# 693
Мамасита, а дали проблемът ми не е бил че прекалено съм се старала да мисля какво харесва Гошо? Да, с правилна стратегия се получава при някои, но за мен не всичко в този живот е стратегия.

# 694
Не да мислиш: да разбереш истината.

Всичко е стратегия, поне ако не искаш да се оплакваш
от несправедливости.

Но каквото и да е, в случая си била прекалено достъпна.
И това те е наранило.

Моля ви се, има такова нещо като "правилно действие" и е по-добре
да усетите какво е, отколкото да спорите, за да излезете прави.
Второто няма да донесе мъдрост.

# 695
Съгласна съм с Мамасита. Често мъжете искат различни неща от това което ние си представяме романтизирайки, а само обич и уважение твърдо не стигат. Говоря общо, не твърдя, че така е било при вас. Може той просто да си е бил боклук, но това са рисковете на живия живот, чат пат се препъваме и в такива.

# 696
В цялата тема си обясняваме как авторката се самозалъгва и
си фантазира, вместо да разчита на действието. Хем й обяснихме,
че трябва да може да реже квитанции, когато има индикации за това...

Почти всяка от нас е стояла във връзка повече от необходимото, защото
тайно е имала надежда, че с любов и уважение ще промени човека.

Това е неправилно действие.

# 697
Съгласна съм с последното. И не споря само за да провокирам спор, за да се правя на интересна или каквото се сетите. Естествено, че имам понатрупан опит зад гърба си с недостойни за мен мъже, и да вината е била моя, че съм вярвала че с обич ще ги направя достойни. Включих се в темата за да дам съвет на авторката да не го чака и да не мисли вместо него.Защото ще разбере че той НЕ  ГО Е ЗАСЛУЖАВАЛ. Посветихме му цяла тема. И това не заслужава.  Peace

# 698
  • Бургас
Какво значи да "заслужаваш". Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Тук не става въпрос за карма - да заслужаваш да ти се случват гадости. Става въпрос за това, че когато си глупав, наивен и незрял, допускаш до себе си некачествени хора, които злоупотребяват с теб. Дали това е обусловено от човешката ти същност, от възпитанието ти или от други фактори - няма значение. Моя позната /момиче с много ниско самочувствие и тежко детство/ цял живот е имала гаджета, които са я обиждали, унижавали, а един дори я трепеше яко в продължение на три години. Дали го е заслужавала според вас? От една страна ми беше жал за нея, но пък от друга страна - не ми беше жал, защото тя си го правеше така и все се забъркваше със загубеняци. Никой не я кара да търпи такова отношение. Изборът си е неин.
Ако не си вземеш урок след такива отношения и те се повторят, потретят - то тогава сори, ама наистина си го заслужаваш. Както казваше Саманта от "Сексът и града" - "Първия път е срам за теб, втория - срам за мен."

# 699
Е добре де , взели сме си поука , разбрали сме урока . Peace
Но винаги има първи път , никой не е застрахован .
И не толкова само от наивност и глупост , а и заради това , че не всички хора са открити .
Има много изкусни двуличници , които дълго се прикриват . Twisted Evil

# 700
  • Бургас
Е добре де , взели сме си поука , разбрали сме урока . Peace
Но винаги има първи път , никой не е застрахован .
И не толкова само от наивност и глупост , а и заради това , че не всички хора са открити .
Има много изкусни двуличници , които дълго се прикриват . Twisted Evil

Принципно никой няма гаранции, че няма да попадне на някой идиот. Обаче един огромен процент от разведените жени като ги питаш като погледнат назад във времето дали не откриват недостатъци у бившите си мъже, които е можело да видят още тогава, по-голямата част отговарят положително.
Аз смятам, че няма как да си години с един човек, да живееш с него и да не го усетиш що за стока е. Просто някои хора се надяват човека до тях да се промени или се правят, че това, което им вади очите "не е кой знае какво", че е нормално, че те са виновни или си казват "по-добър няма да срещна, този поне си го познавам и съм свикнала с него".

# 701

Просто някои хора се надяват човека до тях да се промени или се правят, че това, което им вади очите "не е кой знае какво", че е нормално, че те са виновни или си казват "по-добър няма да срещна, този поне си го познавам и съм свикнала с него".
А какво трябва да направиш в такъв случай?

# 702
Аз смятам, че няма как да си години с един човек, да живееш с него и да не го усетиш що за стока е. Просто някои хора се надяват човека до тях да се промени или се правят, че това, което им вади очите "не е кой знае какво", че е нормално, че те са виновни или си казват "по-добър няма да срещна, този поне си го познавам и съм свикнала с него".

Така е , съгласна съм .
Но преди да заживееш не може да го познаваш изцяло и има вероятност да направиш грешна преценка . Това имах предвид .

# 703

Просто някои хора се надяват човека до тях да се промени или се правят, че това, което им вади очите "не е кой знае какво", че е нормално, че те са виновни или си казват "по-добър няма да срещна, този поне си го познавам и съм свикнала с него".
А какво трябва да направиш в такъв случай?

Аз лично избягах най-брутално.

Да, има двуличници, има проблеми, които не се признават. Решението е
човек също да не е прекалено открит и достъпен, да си пази ресурс за
бягство- умсвен, емоционален, финансов, всякакъв. И така поне около 5 г.
в случай на сериозна връзка- преди да се предовери.

В моя случай- виждах пределно ясно недостатъците. Приех го като проект
за усъвършенстване, доста трески одялах, но отдолу се показваха още и още
чепове, докато не се отказах.

# 704
5 години какво ?
Само срещи ли ?

Общи условия

Активация на акаунт