Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 4

• 186 461
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
Единственият начин да живеем дълго е да остаряваме.

# 676

Един ден учителката показала на децата снимка на едно семейство. На снимката едно от момчетата имало лице с една румена и една бяла буза, за разлика от останалите членове на семейството. Едно момиче казало на учителката, че това е така, тъй като момчето е било осиновено, а при осиновените деца всичко било наполовина. Децата чули това и едно дете извикало:

— Не е така, защото аз зная всичко за осиновяването!

— Какво означава да бъдеш осиновен? – попитало едно друго дете.

— Означава, че осиновените не се появяват от корема, а от сърцето на майка си!

http://prikazno.com/poslanie-kam-vsichki-osinoveni-deca/

# 677
  • Пловдив
"Загубиш ли търпение, губиш битката..." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

# 678
,,- Елице, вярно ли е, че до неделя ще се жениш за баща ми?
- Защо ме питаш?
- Елице, кажи ми вярно ли е?
И пламна гняв в Елицините зеници, пламнаха страните и устните ѝ, та викна тя:
- Помниш ли, когато дойде подзиме да се прощаваме и аз бях заспала на поляната? И ризата ми беше разтворена, и вълненикът ми беше набран нагоре. А ти ми викна, та станах. Защо не се наведе?
А той само я гледаше и не вярваше, че чува такива думи. И тя пак викна:
- Помниш ли, когато дойдох горе при тебе и се гонехме из гората, и ти ме настигна до една ела и лицето ми гореше, и пазвата ми гореше, и милно ти се помолих да ме пуснеш. И ти ме пусна. Защо ме пусна?
И чак сега той можа да рече:
- Елице, Елице, Елице…
- Викай ми сега Елице, защото след неделя ще ми викаш мамо.,,
Време разделно.

# 679
Преброих годините си и открих, че ми е останало по-малко време на този свят от времето, изживяно досега.
Вече нямам време за безкрайни срещи, на които се дискутират статути, норми, правила, начини на действие, вътрешни регламенти, с пълното съзнание, че разговорите няма да доведат доникъде....
Вече нямам време да понасям абсурдни личности, които, независимо от възрастта си, не са пораснали. Нямам време да се занимавам с посредствености. Нито пък искам да присъствам на събирания, на които дефилират напомпани его-та.
Не толерирам манипулатори, интересчии, кариеристи, маневристи.
Ядосват ме индивиди, които се опитват да дискредитират по-кадърните, за да си присвоят техните места, да си припишат техните таланти и постижения.
Ненавиждам да бъда свидетел на борбата за по-важно място, да наблюдавам ефекта, който тя предизвиква сред по-амбициозните.
Презирам хората, които не спорят за съдържания, а за титли. Времето ми е прекалено ценно, за да се занимавам с титли.
Искам есенцията, ядрото, същността, душата ми бърза…
Искам да живея до човечни хора, много човечни, преди всичко друго.
Хора, които обичат да се смеят на грешките си.
Които не се суетят около успехите си и не се самозабравят.
Които не се смятат за избраници, за елит, превъзхождащ останалите.
Преди наистина да са станали такива.
Които не бягат от отговорностите си.
Които защитават човешкото достойнство.
Които не искат нищо друго, освен да вървят редом с истината и справедливостта, честта и достойнството.
Искам да се обградя с хора, които знаят как да докоснат сърцето на другите и могат да го направят.
Хора, които не са се ожесточили от жестоките удари на живота, а са израснали с една мекота в душата. Които нещастието е направило по-мъдри.
Да, бързам да живея с интензивността, която само зрялата възраст може да ми даде.
Целта ми е да стигна до края спокоен, в мир с любимите си същества и с моята съвест.
Надявам се, че това един ден ще стане мечтата на всички ни, защото така или иначе ще стигнем до края…
                                                                                                                                     Марио де Андраде                 

# 680
Това си го откраднах за подпис. Peace

"Нима някой, който е обичан, може да бъде беден?"
Оскар Уайлд

# 681
  • Пловдив
Simple Smile

"...подхлъзнеш ли се, падаш, а ако паднеш, всички те стъпкват и тогава с теб е свършено." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

# 682
Здравейте!
Търся една любовна приказка, тя е свързана с много мой спомени  Heart Eyes За жалост преди няколко месеца ми преинсталираха компютъра и я изгубих, от тогава я търся постоянно в гугъл, но без успех.   Sad и така... В приказката се разказва за едно влюбено момче, което се прибира от работа изморен и затваря очи за минута, но тогава излиза образа на любимото момиче и те вече са на поляна с цветя, много щастливи и влюбени се прегръщат и се завъртат, след което се озовават легнали на земята не спирайки да се смеят. Той се чувствал много щастлив и същевременно тъжен, тогава една сълза се отронила от очите му, тъгувал че може само на сън да бъде с нея.
 За жалост си спомням малка част от нея, но ако някой знае за подобна приказка, ще бъда много благодарна да ми я изпрати   Hug

# 683
"Търпението не се изразява в това да седиш и просто да си чакаш. То е в умението да гледаш бодлите, да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш деня. Обичащите са търпеливи и знаят, че луната има нужда от време, за да достигне своята пълна и най-красива фаза." - Шамс Табризи

"Оптимист - някой, който осъзнава, че да направиш стъпка назад, след като си направил една напред не е бедствие - това е ча-ча." - Робърт Браулт   

dilqna33, съжалявам, но нищо не ми говори тази приказка .. Надявам се някой да се отзове по-компетентно. Peace

# 684
Благодаря ти все пак, мам4е  Simple Smile и аз се надявам, защото прерових целия гугъл вече  Grinning

# 685
"Имаше такива дни, в които гледаш хората и си мислиш... Къде е моето място сред тях? Често си мисля, че другите не могат да ме видят. Гледат ме, но не ме виждат. Прегръщат ме, но не ме докосват. Плачат, но нямат сълзи. Говорят, но не казват нищо. Чувстват, но не могат да съчувстват. Съжаляват, но не го осмислят. Правят секс, но остават самотни. Харчат, но са бедни. Танцуват, но не усещат земята под стъпалата си. Дават, но за да получат. Обичат, за да ги обичат тях... Молят се, но не вярват. Желаят, но не правят нищо."

из "Страници от Рая, Дневниците" - Радослав Гизгинджиев

# 686
  • Пловдив
"След определен момент опустошенията на опита дават обратен ефект; с напредване на възрастта ние си предаваме невинност, поне в съзнанието на околните." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

# 687

Харесва ми.  Grinning

# 688
"Животът е като игра на покер - не е важно дали държиш добри карти, а колко добре можеш да изиграеш слабите."
Джек Лондон

"Надеждата е онова нещо с крила, което каца в душата, пее мелодии без думи и никога не спира."
Емили Дикинсън

# 689
- Защо хората са тъжни!?
- Съвсем просто е... Защото са се вкопчили в личната си история. Всички вярват, че целта на живота им е да следват някакъв план. Никой не се пита дали този план е именно за него, а не за друга личност. Претоварват се с преживяванията си, спомените, вещите, чуждите идеи, а това е повече, отколкото могат да носят. И накрая... забравят мечтите си!

"Захир" - Паулу Коелю

Общи условия

Активация на акаунт