ИСТАНБУЛ коледно-новогодишен [тема 27]

• 43 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • България, София
Чефииии  Hug ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  nbirthday Бъди жива и здрава, много, много обичана и щастлива, още много пъти да дишаш босфорския въздух и да видиш всяко местенце, което пожелаеш  Hug

Госпожо, страхотен разказ. Олях клавиатурата, докато четях  Mr. Green Цената на тоз кебап вярно е сериозна, но няма съмнение, че си е струвал всеки куруш   Simple Smile

И след като днес е международният ден на "Благодаря", искам да благодаря на всички ви, че сте толкова мили, винаги готови за помощ и че споделяте вълнения, емоции, разкази и снимки. Благодаря ви че ви има и че сте толкова прекрасни   bouquet  bouquet  bouquet
Обичам ви!

# 601
Госпожо аз тази кръчма  я зная  Rolling Eyesпрез 2010г. за първи път бяхме в нея за гюлезми и от тогава задължително се отбиваме там когато сме в Истанбул, а като заговори за стомната newsm64 направо ми се прииска да хващам автобуса
п.п
цената на стомната наистина е доста по висока #Crazy

# 602
  • София
Чефи, честит рожден ден и от мен! Бъди много щастлива и обичана!  Hug

Госпожата, чудесен разказ! Очакваме и продължението.

Попаднах на оферта за 135 лв за 10 април. Не знам нищо за фирмата, но реших да споделя - може някой да се интересува.

# 603
  • Бургас / UK
Момичета, БЛАГОДАРЯ ВИ оше веднъж за пекрасните пожелания HugСтрахотни сте,обичам ви  Heart Eyes
Госпожооо,  Hugама как ме улучи с това букетче с любимите ми бонбони  ooooh!

И на дена на "БЛАГОДАРЯ" искам да ви благодаря на всички вас,че сте толкова добри,готини и споделяте мислите и чувствата си  Heart Eyes

Танче, благодаря ти  Hug

# 604
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Я помогнете и ме насочете - какъв е келепира от тая далавера?

http://www.sehirfirsati.com/deals/anadoluyakasi/tt-metro-turizm- … -seyahat-32710837

Доколкото аз разбирам, а то е от гугъл преводача - за 3 лири получаваш 50 процента намаление на билета за избрана дестинация, а връщането ти е безплатно? За вътрешни пътувания, ама пак е супер оферта.

# 605

Ма хич не съобразих, значи..... !  ooooh! Голяма съм бяла птица, извини ме ! Дано не си от пощеливите !  Praynig
Обещавам му на моето приятелче, че когато се появи, ще му се реванширам с някоя благина !  Heart Eyes
О, няма какво да съобразяваш, хич не съм от лиглите, споко Simple Smile Просто се възхитих на описанието ти, така образно Heart Eyes
Ноо приятелчето няма да забрави за обещаната благинка Mr. Green

Чефи, аз къде съм бляла, че вчера съм изтървала ooooh! Ама зло да те забрави! Да си жива и здрава! Твоите най-искани желания са мои най-добри пожелания! Бъди щастлива!!!  Heart Eyes

Искам и аз на мач!!!

Благодаря! Heart Eyes

# 606
Здравейте, влюбени в Истанбул. Днес една позната от Фейсбук ми даде линк към вашата тема и вече я изчетох от кора до кора. Великолепни снимки, прекрасни пътеписи, невероятни спомени за Истанбул, споделени от вас. Радвам се, че ви намерих.  Grinning
От два дена ми се върти в главата една еретична мисъл да направя подарък на семейството - екскурзия до Истанбул. Мисля да ползвам почивните дни в началото на май. Но тъй като това ще е първото ни пътуване до там, има много неизвестни. Нямам идея къде да спим, не знам къде да се храним /освен закуската предлагана в хотела   chef /, не ми е ясно как да организирам посещения на известните места. Само знам, че ще трябва да пътуваме с автобус до Истанбул, тъй като съпруга отказва да ходи на почивка с кола. Така, че ще имам нужда от вашата помощ. От прочетеното в темата се ориентирах горе-долу какво трябва да се посети. За сега ориентацията ми е списък с наименования на обекти, за някои дори не знам какво представляват. Но нищо страшно, ще търся в нета инфо кой кой е и какво е, а и в началото на темата има доста линкове. Семейството ми е от 5 човека, аз със съпруга ми, детето чудо на 9 години и двама пенсионери по на 70 и кусур години, влюбени в турските сериали, но не много подвижни.  Тъй като трима от групичката ни са бързоуморяеми, мисля, че ще ми трябва някакъв ван под наем, за да можем да се придвижваме. Мнение, идеи? Май градския транспорт не винаги ще ни е удобен. Може би да потърсим някой българскоговорящ екскурзовод? И да се възползваме от неговите услуги за обиколна екскурзия? Вашето мнение? Можете ли да ме насочите в коя част на града да търся хотел? Правилно ли си мисля, че хотела трябва да е близо до площад Султан Ахмед? Трансфер от автогарата до хотела къде да поръчам, в хотела ли? От прочетеното оставам с впечатление, че има два аквариума, или се бъркам? Надявам се в началото на месец май да няма празници там и да са работни дни. Все още не ми е избистрено всичко в главата, затова хиляди въпроси напират.  newsm78  Но още не съм изчела всичко написано тук за Истанбул в старите теми. Така, че няма да ви дотягам сега с много въпроси. Благодаря предварително за отговорите, идеите и напътствията.

# 607
  • София
Lucky, не си помисляй за кола под наем. Само ще ви пречи. Забележителностите са главно в централните части, където е абсурдно да се намери място за паркиране. Ние ходим със собствен транспорт, но паркираме колата на място, осигурено от хотела и не я мърдаме до тръгването за България.  Wink

Султанахмед е добро място за спане. Там са основните исторически забележителности. Около гара Сиркеджи - също е добре (щом сте без кола). От там е по-лесно предвижването, защото е близо до Еминьоню - важен транспортен възел, а същевременно не е далеч и от забележителностите.

# 608
  • България, София
Танче и всички други именици, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН bouquet  bouquet  bouquet
Много, много здраве, късмет, любов и още мноооого пътешествия до познати и непознати места, от които да се завръщате изпълнени с красиви спомени  Hug

# 609
Таня, Честит имен ден! Много здраве, късмет и щастие!

# 610
  • София
Таня Честит Имен Ден! Много здраве, късмет, любов и много поводи за усмивки   bouquet  bouquet  bouquet

Госпожата Благодаря за отговора за цената на Истанбулския кебап и аз предполагах, че ще е нещо подобно, но добре, че те попитах, че иначе на място ако я бях видяла щеше да ми стане лошо определено  Mr. Green

Момичета аз имам един въпрос от вчера се опитвам да влезна в сайта на градския транспорт, но не ми се отваря само аз ли имам този проблем  newsm78

Хубав и слънчев ден от мен

# 611
Танче, честит имен ден! Да си жива и здрава! Каквото си си намислила и пожелала да ти се сбъдне!  Hug

lucky288, много ти е смело решението за пътешествие с възрастни хора. Дано успееш да го осъществиш! Аз като знам моите баби и дядо как не могат да ходят 20 м. без да се уморят и повече от 40 мин. път с кола не издържат, не ми се мисли твоите хора как ще пътуват толкова време до Истанбул и обратно и то с автобус.
Иначе правилно си се ориентирала за Султанахмед.  Hug

Шебече, от къде ги изрови тези сделки?!  Grinning Радваш!  Hug

П.п. ма много им е евтин транспорта на тези Метро, 6 лири билета, продават го за 3 лири и то за където искаш в страната! Пък и един безплатен на всичкото и отгоре!

# 612
Танче, честит празник   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Много здраве, разбирателство, много пътешествия и прекрасни снимки  Hug

Хелънче, въобще не знам дали е така щот турски не разбирам, пък няма кой да ме ориентира  Confused Иначе съм се абонирала да търся евтина почивка с транспорт от Истанбул  Laughing ама за сега нищо.
Евтино ядене и кино има най-редовно.  Peace

Люси, много ми хареса твоя пост  bouquet Добре дошла при нас.
Относно организационните ти въпроси - сложна работа. Поне на мен така ми изглежда, ама ти си познаваш пътуващите и може да не е толкова сложно.
Значи от автогарата има метро, което мое да ползвате. Трябва да се прекачите на трамвай и да продължите с него. Не е сложно, има надлез, ама ще го преодолеете. Така че, трансфера ти излишен, според мен  newsm78 Сега, ако пътувате с автобус на Метро - те имат транфер безплатен и може него да ползвате. Не помня, ама и Матпу май също имаха безплатен трансфер  newsm78 Та и това е вариант.
После, всяка забележителност има транспорт до нея - основно трамвай, който е модерен с нисък праг и общо взето е помислено за хора с всякакви възможности. Просто наистина с транспорт можеш до всякъде да стигнеш. Мисля, че детето няма да ти е пролемно и за него няма да е уморително, ама ти си го познаваш и знаеш.
Препоръчвам ти задължително да се повозите на корабче - тур по Босфора. До пристанището (Еминьоню) може да се иде пак с трамвай, а може и пеша (10-15 минути е спокойно ходене) от Ая София, например. Ама както и да решиш, където и да си - винаги имаш резервен вариант с градски транспорт.

Вана няма да ви свърши работа, защото има много трафик, задръствания а и доста пешеходни зони. А до тези зони ходи и градския транспорт за 1,95 лири с Истанбулкарт

# 613
  • Бургас / UK
Танче, Честит Имен Ден!!!Жива,здрава,обичана и много пътешествия...  bouquet

Даниии, благодаря ти  Hug Мача може да се уреди,стига да си намериш детегледачка  Mr. Green
И аз да се включа(като черна станция) и да кажа,че от автогарата може да се хване и автобус(99А),който  спира на Еминьоню(последна спирка е).На мен така ми беше по-лесно,особено сутрин,ако се пристигне,трафика още е много слаб и бързо се стига до последната спирка.От там до хотела вече може и пеша,може и с трамвая,зависи в коя част се намира хотела.Аз единия път бях в хотел Мерих 2,на 20-30 метра от парка Гюлхане и си вървях пеша.

# 614
Няколко пъти получавам вече писма, че пътеписите ми от първия пост са повредени и ги няма снимките. Започнах да ги прехвърлям, ама ставаше много трудно и все се бъгваше. Та след поредното писмо снощи се амбицирах и вече първия пътепис е пренесен - а линковете от първия пост ще ги махна.

На който му се четат стари работи да заповяда:
www.myistanbul34.blogspot.com

Ще пренеса и другия пътепис тея дни. Разделих го на порции, че има много снимки и трудно се зарежда наведнъж.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт