Литературен спамо-чат - 2 тема

• 31 884
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • В Балкана
Да, литературния действа зле на портмонето  Embarassed
Мдааа.... за жалост е така  Confused
Но съща така могат да се черпят идеи, да се следят мнения, да се прави сито и чак след това да се купува.   Grinning
Също така гледам, че се разменят книги. Явно и временно. Това е много добра идея.  Peace
Аз от тук си припомних за съществуването на библиотеката, в която не съм влизала от близо 10-тина години. Дори ходих да се регистрирам, но нямах снимка.
Та намерих ползи, за да остана.  Laughing

Преди малко ми дойде една от двете поръчани (малки) книжки, от изд. Изток - запад. Безплатна им е доставката.
Но не пропуснах тази сутрин да си поръчам две книжки от продавалника.
Днес ще ми остане време да мина през Панаира, да купя подаръка, който съм набелязала и да разгледам пак кошовете. Simple Smile

# 616
Трябва повечко време, за да се опитам да намеря къде видях книгата на Ивинела Самуилова. Тя между другото ще бъде на панаира Иви (Събота, след 16ч, НДК, щанд 332, ИК "Хермес"). Ще се продава с намаление книгата (аз я нямам, за да ви я пратя). Мисля, че на английски в Amazon я видях безплатна. Ще се мъча да открия къде. За челите книгата има група във Facebook и там е попикаване от смях. Някой си написва въпроса за разрешаване и след това куп лудички фейки почват да дават идейки. (вкл. "глупости" като ху...ве и подобни...)

Включили са ме и в една група Библиотека във ФБ, там обаче има само "духовна" литература и сякаш там я мернах "Животът може да е чудо", но аз там не тегля и я подминах...

Дано това не прозвучи като реклама. На мен най на сърце в тази област ми е друг човек.

Скрит текст:

Повечето неща, които съм постигнала през поселдните години в различни обалсти, имат връзка с този наш приятел.
Но споменявам за Иви, защото кой би се отказал от повече смях и освободеност в живота си... 
И - забравете художествената стойност! Wink Изобщо - по принцип може би не е мястото в Литературния, много хора не приемат добре тези книги и външна подкрепа (който се справя сам - браво..!), но заради питането си позволих (иначе  си ползвам изгодите  Laughing ). Всъщност това май са две от четирите книги (и курсове), които съм чела в тази така мразена област (self-help ли се нарича ) и предполагам останалите хиляди книги се въртят около едно и също...

Следващият път обещавам да говоря само за художествена литература. Тези дни не "мърда" книгата ми обаче, но не се оплаквам от повечето работа, така ще си купя желаните романи и разкази (за мен и за подаръци)!  Grinning

# 617
  • Den Haag
Момичета, какви книги се намират по кашоните на Панаира?

О, има много хубави неща!

Аз напр. забелязах "Калната река" и "Правек и други времена" за 5 лв. Спомням си и разказите на Иво Андрич за 5 лв. От поредицаата "Съвременна литература" на "Колибри" има много неща между 3 и 5 лв. (Моят "Роман с кокаин" си взех за 3!)

Не знам какво е останало днес обаче...
Ах, Правек за 5лв. направо ми се  Cry, ех как ми се иска и аз да бях на панаирчето  Sad. Предишни годинки се радвах на "Алея на книгата" в Бургас, а сега нищо  Tired. Близките години надали ще мога да посетя такова събитие, да напълня очите и ръцете с някоя книга.

# 618
  • София
В кошовете за 5 лв. на панаира вчера видях 'Перото на динозавъра' на Сисел-Йо Гейсен, препоръчвам я. Много приятна книга, кримка за отмора с по-различен привкус.

# 619
  • София
В кошовете вчера и аз се рових, ама нали не ми беше ден и нищо не си харесах ...  Confused
На щанда на "Плеяда" има намалени книги по 3лв мисля бяха и доста като бройки на Джон Сол, Дийн Кунц и други автори  Peace

# 620
  • София
Аз също нямах много време да се ровя в кошовете, но Плеяда наистина всяка година предлагат доста книги по 3-5 лв.

# 621
Издателство "Емас" правят ли намаления на Панаира?
Ако някой случайно е обърнал внимание...  Simple Smile

# 622
  • София
Минах покрай тях и забелязах щанда им, но не мога да кажа със сигурност, защото бързах и не се спрях. Не вярвам да не предлагат отстъпка.

# 623
Здравейте, момичета!
Как сте? Честити книжки на всички, които са посетили панаира, аз само си мечтая...

# 624
# 625
Вайда , и аз си бях купила "Елегантността на таралежа" , но още не съм я прочела , хайде ако я прочетеш скоро да драснеш някой ред дали ти е харесала  Hug На Мишел Фейбър наскоро си взех "Аленото цвете и бялото" , доста е дебеличка и още не се престрашавам да я започна , може би по - нататък , ти чела ли си нещо друго от този автор ?

# 626
  • Варна
В кошовете за 5 лв. на панаира вчера видях 'Перото на динозавъра' на Сисел-Йо Гейсен, препоръчвам я. Много приятна книга, кримка за отмора с по-различен привкус.
Не подлъгвай наивните души. Това е по-скоро сериална драма е лек криминален привкус. Голяма загуба на време.

# 627
Вайда , и аз си бях купила "Елегантността на таралежа" , но още не съм я прочела , хайде ако я прочетеш скоро да драснеш някой ред дали ти е харесала  Hug На Мишел Фейбър наскоро си взех "Аленото цвете и бялото" , доста е дебеличка и още не се престрашавам да я започна , може би по - нататък , ти чела ли си нещо друго от този автор ?

Обещавам да пиша за "Елегантността...", но не знам  и аз дали скоро ще й дойде времето  Simple Smile.
Ти откъде намери "Аленото цвете и бялото"? От издателството казаха, че е изчерпана, беше останала само "Ябълката" и то намалена на 5 лв. От Мишел Фейбър съм чела "Под кожата" и ми е любима, за това се заинтересувах и от другите му книги.

# 628
Вайда , и аз си бях купила "Елегантността на таралежа" , но още не съм я прочела , хайде ако я прочетеш скоро да драснеш някой ред дали ти е харесала  Hug На Мишел Фейбър наскоро си взех "Аленото цвете и бялото" , доста е дебеличка и още не се престрашавам да я започна , може би по - нататък , ти чела ли си нещо друго от този автор ?

Обещавам да пиша за "Елегантността...", но не знам  и аз дали скоро ще й дойде времето  Simple Smile.
Ти откъде намери "Аленото цвете и бялото"? От издателството казаха, че е изчерпана, беше останала само "Ябълката" и то намалена на 5 лв. От Мишел Фейбър съм чела "Под кожата" и ми е любима, за това се заинтересувах и от другите му книги.
"Аленото цвете и бялото" я купих от Продавалник за 10 лева , в последно време много хубави книги си вземам от там  Peace Е не пропускам и любимия ми Хеликон , като мина покрай него  Laughing с магнит ме привлича

# 629
  • Benelux / Varna
Аз от подобни кошове си бях намерила " Крадци на лебеди" на Костова за 5 лева и дори я препоръчах на една друга жена на следващата алея на книгата, ама тя ме изгледа странно , странно. Така, че и аз обичам да се ровя в кошовете.

Общи условия

Активация на акаунт