Литературен спамо-чат - 2 тема

• 31 884
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Аз от подобни кошове си бях намерила " Крадци на лебеди" на Костова за 5 лева и дори я препоръчах на една друга жена на следващата алея на книгата, ама тя ме изгледа странно , странно. Така, че и аз обичам да се ровя в кошовете.
И аз бих те изгледала така. Книгата е ... малоумна.

# 631
Вайда , и аз си бях купила "Елегантността на таралежа" , но още не съм я прочела , хайде ако я прочетеш скоро да драснеш някой ред дали ти е харесала  Hug 

Не че ме питат, но да си кажа - книгата с най-много минимални и максимални звезди. Моите са максимални, но не мога да си намеря review-то...  Thinking Някой да знае къде е...  Joy Интересно ми е да видя дали мисля същото 2 години след прочита.

# 632
Аз от подобни кошове си бях намерила " Крадци на лебеди" на Костова за 5 лева и дори я препоръчах на една друга жена на следващата алея на книгата, ама тя ме изгледа странно , странно. Така, че и аз обичам да се ровя в кошовете.

Не съм чела книгата, но това беше грубо.

Nara, книжно другарче, ако ти хареса Мишел Фейбър мога да ти изпратя и "Под кожата".

# 633
  • Варна
След като не си я чела, защо мислиш, че е грубо?

"Под кожата" е страхотен роман.

# 634
Вайда , и аз си бях купила "Елегантността на таралежа" , но още не съм я прочела , хайде ако я прочетеш скоро да драснеш някой ред дали ти е харесала  Hug 

Не че ме питат, но да си кажа - книгата с най-много минимални и максимални звезди. Моите са максимални, но не мога да си намеря review-то...  Thinking Някой да знае къде е...  Joy Интересно ми е да видя дали мисля същото 2 години след прочита.

svet65, аз те моля да споделяш мнения без притеснение , нали точно по този начин придобиваме насоки за дадени книги  Hug

# 635
След като не си я чела, защо мислиш, че е грубо?

Не се заяждам Peace, но всеки си има право на вкус. Половината книги, които аз харесвам, на другите са им скучни и обратното. Иначе щяха да издават 5 автора, които всички да четат и това е.

# 636
  • Benelux / Varna

Рядко си позволявам да правя подобни реплики, но мисля, че коментара ти е крайно неблаговъзпитан. Не употребявам по- грозна дума, защото не ми е в природата да давам подобни оценки за поведението и възпитанието на хората, но си направих съответните изводи.
Жената ме изгледа странно, не защото препоръчвам, нещо което ми е харесало или не ( всичко опира до светоглед , усещания ,преживявания и вкусове), а защото в България да дадеш на някого препоръка все още се възприема като нещо лошо ( въпрос на манталитет - " ти ли ще ми кажеш на мене, аз най- добре и от всичко разбирам" ).

# 637
  • Варна
Щом смяташ, че съм неблаговъзпитана  Mr. Green
Жената може да е чела въпросната книга и да е на моето мнение. Затова да те е изгледала така.

А защо се дразниш от моето мнение? По същество то е същото като твоето - непоискано.

# 638

Не съм чела книгата, но това беше грубо.

Nara, книжно другарче, ако ти хареса Мишел Фейбър мога да ти изпратя и "Под кожата".
Искаш ли да ти изпратя да прочетеш "Аленото цвете и бялото "?  Тя е към 1000 страници и аз няма да я чета скоро , а "Под кожата" може да ти я заема за прочит , като реша ще ти пиша  Hug

# 639
svet65, аз те моля да споделяш мнения без притеснение , нали точно по този начин придобиваме насоки за дадени книги  Hug

Там е работата, че не умея с две думи, а имах пълно ревю някъде за "Елегатността на таралежа".  Не знам къде е и нямам сили да мисля и пиша пак. Но: хареса ми книгата, малко повече от филма (но и  филмът е хубав). Тогава ме "удариха" силните персонални аспекти (искам да кажа във връзка с вътрешния свят на героите), общуването, нетрадиционната форма, а също и философските части, доколкото ги разбирах. Имам "трепкав" спомен от четенето (neli_march ми я изпрати за прочит) и после си я купих или получих от размяна (не помня точно). Сега се гушка между две хубави руски книги.

Копирах половината книга, не четете!  Laughing
Скрит текст:

"Та ето каква е дълбоката ми мисъл за днешния ден: за първи път срещам някого, който търси хората и вижда отвъд тях. Може да изглежда банално, но все пак мисля, че е дълбоко. Никога не прозираме отвъд нашите убеждения и, нещо по-лошо, отказали сме се от срещата с другия, срещаме само себе си, без да се познаем в тези постоянни огледала. Ако го разберем, ако осъзнаем, че винаги гледаме само себе си в другия, че сме сами с пустинята, ще полудеем....
... Моля съдбата да ми предостави шанса да виждам отвъд себе си и да срещна някого."

"За какво служи изкуството? За да ни даде кратка, но блестяща илюзия за камелия, отваряйки във времето емоционална пукнатина, която не може да се сведе до животинската логика. Как се ражда изкуството? От способността на ума да извайва областта на чувствата. Какво прави изкуството за нас? То оформя и придава видимост на емоциите ни и заедно с това им поставя печата на вечността, който носят всички творби, съумели чрез особена форма да въплътят всеобщността на човешките афекти."

"Внезапно осъзнавам, че съм седнала в кухнята ви с Париж, в този друг свят, където съм издълбала невидимата си хралупа и с който съм се заклела никога да не се смесвам, че плача неудържимо, докато едно момиченце с невероятно топъл поглед ме държи за ръката и гали нежно пръстите ми – и осъзнавам също така, че всичко съм разказала: Лизет, майка си, дъжда, осквернената красота и в крайна сметка желязната ръка на съдбата, която дава на мъртвородените деца майки, намерили смъртта само защото са искали да се измъкнат от нищетата. Хлипам и роня едри, топли, обилни и добри сълзи и съм смутена, но непонятно щастлива от преобразяването на тъжния и строг поглед на Палома в кладенец от съчувствие, в който стоплям риданията си."

"Трябва да кажа, че господин Артенс е истински лош човек. Татко например е само хлапак, който се прави на досаден възрастен. Но Артенс е първокласен злобар. Като казвам „лош”, не подразбирам злонамерен, жесток или деспотичен, макар че донякъде е и това. Не, когато казвам наистина лош човек, имам предвид, че той до такава степен е унищожил всичко хубаво в себе си, че е като труп, макар и още жив. Защото истински лошите хора ненавиждат всички, но най-вече себе си. Не усещате ли, когато някой се ненавижда? Това го кара да изглежда мъртъв, въпреки че е жив, кара го да притъпява лошите, но и добрите чувства, за да не изпитва погнуса от това, което е."

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 19:22 от svet65

# 640
Искаш ли да ти изпратя да прочетеш "Аленото цвете и бялото "?  Тя е към 1000 страници и аз няма да я чета скоро , а "Под кожата" може да ти я заема за прочит , като реша ще ти пиша  Hug

Благодаря, със сигурност ще ти я поискам за прочит, ако не я намеря, но по-натам, защото сега съм заредила 3 книги, включително и "Чуй ме", коледната ми книга от devi4ca  Simple Smile.

# 641
  • Benelux / Varna

А защо се дразниш от моето мнение? По същество то е същото като твоето - непоискано.

Аз лично не се дразня, а отбелязвам, че е неблаговъзпитан и спирам да коментирам.
По същата логика е нелогично :"всеки ден да поздравявам непознати за мен хора с които се разминавам ( непоискано)- Добро утро, Добър Ден,,,, но го правя и то с усмивка, защото насреща получавам същото и с това денят ми е много по-хубав, по-спокоен и по-усмихнат" , но това няма скоро да се случи в България, за съжаление.

# 642
  • Варна
Поздравяването е проява на добро възпитание, препоръчването на нещо без отправено запитване - натрапване на собствено мнение. Peace
И аз спирам. Но книгата е малоумна.

# 643
  • на североизток от Рая
"Елегантността на таралежа" много ми хареса. Една от книгите, които прочетох на един дъх.
 Аз не мога да чета докато пътувам. Но тази книга я четох точно на път. Тръгнахме към Боровец на рали. Пътят е дълъг, часът в който тръгваме е по-скоро за сън/5 и 30 сутринта/. Аз дремнах малко , но опитах да чета като се събудих. И като почнах, не можех да спра. Дори четях цитати от книгата, което е нещо необичайно за мен. После  имъжът ми я чете и също я хареса. Но в мен тази книга остави трайни спомени. Ще я  прочета отново през идващата година. Позабравих я, преди две години я четох.
 На мен ми е подарък от Незито.  Heart Eyes

# 644

Благодаря, със сигурност ще ти я поискам за прочит, ако не я намеря, но по-натам, защото сега съм заредила 3 книги, включително и "Чуй ме", коледната ми книга от devi4ca  Simple Smile.

Когато решиш ми пиши да ти я изпратя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт