ЮЛСКИ бебета - тема 8

• 30 626
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Пине много фина твоята Ю., само моята ли ще излезе толкова голяма  newsm78 в сравнение с нея всички момиченца ми изглеждат дребни, сигурно проблема е в моя телевизор, трябва да видя онзи документ от фейса  newsm78
Най-после фирмата със забравеният сайт се обадиха, но се оказа, че нямат в момента този десен, който искам та им отказах поръчката  ooooh!

# 661
  • Зеленият рай в сърцето на България
Весе на нас много ни помогна пастата Дентинокс при изникването на първите зъбки. Моето мишле дето по принцип не реве (освен ако е гладен) беше започнало по цял ден да мърмори и да приревава ... така 2-3 дни, накрая даже започна да пищи и нищо не помагаше... все на ръце и пак реве .... и огромно количество плюмки  Simple Smile тогава му надникнах в устата и видях отдолу 2 чертички, още не бяха избили зъбките... Бързо взехме въпросното гелче и много ни помогна, почти мигновенно го успокои ...(повтарям се, защото може да не си го чела)

Ееее Мисти честита ви идваща ваканция  Hug Много те мисля с тия ла**а над вас.

Забравих:
Захранилите, а и не само: кога замествате цялото обедно хранене само с пюре? Крис още яде и мляко след пюрето.

# 662
добро утро и от мен. И аз съм много против храненето с биберон от 3 месец му тъпча лъжицата в устата ,......ама се научи даже дъвчи  не че има какво да му се дъвчи на пюрето ама той си дъвчи.
Честито зъбче на Нелва tooth
Аз си мислех че само моето диване заспива късно,  newsm78 голям тормоз мие преди 11 немога да го накарам да заспи и сутрин се е ококорил  #Crazy в 5.50 и чака да яде. Иначе е 7200 и е 68 см ама ти отложиха ваксината  Cry че и двамата с таткото сме болни

# 663
  • varna
Добрютру  Mr. Green Весе, аз й ги мажа с Пансорал, билково е и може да си го мацаш колкото пъти имаш нужда, Ема много му се кефи, по 5-6 пъти на ден като заврещи много я мажа и се успокоява определено. Даже й мацвам малко на бибата и по-лесно заспива докат си я цока  Twisted Evil
Сандалче, мерси, до зеле едва ли ще стигна, но ментов чай ще си пийна със сигурност Hug
Близначе, снощи сънувах, че ходя на салса в старата школа и всичко помня, смятай как ми се е дотанцувало...

# 664
  • София
Добро утро!

Аз вчера имах екшън от типа "колко-тъпа-може-да-бъде-една-майка". От 2 дена децата се съпротивляват срещу лежането по гръб и се въртят по корем, където обаче засядат като в подвижни пясъци и край. Следва мрънкане, оригване и, ако не съм смогнала да ги обърна, повръщане и омазване (ако може така хууубавко да се провлачат през повръщаното, най-добре). Та, гушнала съм аз Д., а Е. ме призовава да я спасявам. Дърпам я аз за ръката да я преобърна, дърпам, дърпам - не ще. Нещо пречи. Дръпвам по-силно и като последва един рев!!! Чудя се аз, пишман майката, какво става, дърпам пак и изведнъж забелязвам че ръката на детето е зад гърба й и още малко ще изскочи от раменната става...Пък аз си дърпам ли дърпам!  bash Слава богу нищо му няма на детето, но така се изплаших! Иде ми да се разбия главата в стената, начи!

Пък искам да ви кажа, че съм виждала снимки на дъщерята на Сандалка и е страшна красавица! Изобщо, всичките по-големи деца на форумски майки, които съм виждала са прекрасни - и Дарито, и на Терп, на Близначето, Бранка - и тя, Ивета...!

Джине, аз сигурно за тва я харесвам Маринка, щото е като мъхчетата Simple Smile

Жалина, моме! Ама ти си за бой! Стига се филмира, нищо му няма на детето. Ти го изкара с психическо разтройство. Може да е видяло някой призрак Simple Smile Шегувам се, да не решиш сега, че къщата е обладана Simple Smile

Мисти, ми моите са по 68 см и 7 кила.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 10:51 от Мъхчето

# 665
  • София
Добрютро, мацки! (Гери Добрева, липсваш!!)

Хаха, никнеймовете на бебетата са опасно нещо! Адриан няма безброй, той е бебе, Адрианушка и почти само това. Но Александър... ех, този Александър! Има един милион прякора. Най-сладък ми беше на около 3 години, чакахме пред лабораторията в поликлиниката за кръвни изследвания, голяма опашка, баби, деца, пълна програма. Запознава се с едно момченце, пита го как се казва, детето казва "Пешо (примерно), а ти как се казваш?". И моето дете гордо започва "Ал'сандър (трите имена) и Алек, и Саско, и Алекс, и  Балиго-лиго, и Гульо, и Люлю, и Чочо, и коте, и Малчо казва ми мама" , при което всички от опашката направиха така Shocked. Но важното е, че макар и като испански благородник, все пак си знае имената детето Simple Smile)

Весе, в трудна възраст влиза Калин. И аз ходех без яке в снега, и аз се репчех, но со кротце, со благо и со малко кютек станах човек. Или поне така си мисля, де.

Бемол, как те разбирам са местенето! Толкова страдах преди 4 години, когато се преместихме в сегашната къща. А е на 3-4 километра от старата. Но още си страдам, още обичам да си ходя там, още "там" си е моят квартал.

Сандалка, много са ти сладки децата! Това с пудките май е класика, аз с притеснение чаках момента, но при моята скица беше "дуда", доста скромно. Но пък на морето това лято, беше се разболял и цял ден лежа и гледа "Маша и медведь" и почна да вика "педерас, педерас". Ние с баща му зяпнахме, питахме със смити сърца къде го е чувал тази дума, а той ни казва - от филмчето. Оказа се, че Маша се радва и  вика "подрасла, подрасла" Simple SmileSimple Smile

За зъбките бях писала и преди- много съм доволна от Осанит, хомеопатични гранулки, нямат кофеин (не пише поне), проблемът им е,че ги има в Германия, Австрия, Швейцария. За другаде не съм чувала. Но ако имате човек там, препоръчвам, при двете деца успокояват веднага.

А като стана дума за зъбки, Адриан от два-три дни се буди с писъци нощем. Дори не се буди истински, но пищи, хапе настървено, ужасно е, сърцето ми спира всеки път, по няколко пъти на нощ.

Гифт, много старшно преживяване! Добре, че се е разминало само с това, без реално да има сериозни последствия- пострадали хора.

П.С. Мъхче, благодаря ти за комплимента за Малчо! И твоите Мъхли са прелестни! Simple Smile

# 666
Весела,не го изпускай тоз Калин ,стягай го ,докато е време.
В този ред ан мисли,аз в неделя понатупах Петьо.Не ми беше гадно след това ,той май изобщо не разбра защо го тупах ooooh! ooooh! Научил се е да плюе и раздава лиги наред като камила ви казвам.Не стига ,че и бебето ме плюнчи ,ами сега и от голямото дете идват лиги.И на всяка дума плюе .Постоянно повтарям ,че не хубаво така ,че дядо Коледа гледа и т.н  простотии ,но в един момент не издържах ви казвам.От неделя до днес е като ангелче.Гък не казва ,по-послушен от него няма.Не ,че искам покорно и скучно дете ,изпълняващо команди ,но синът ми да плюе по непознати хора няма да позволя.
Почти съм готова с подаръците,остава ми само на Тони да купя някаква светеща или свиреща играчка.Вчера ужасно се скарах с майка ми ,така че сигурно няма да се видим за празниците  Sad SadФлайче ,точно за гледането се карахме.Тя понякога гледа Тони за по час ,два.В 2 от 10 случая той плаче ,защото му се спи и не умее да заспива  мирно и кротко.Вчера беше плакал пак ,около половин час.Отивам да го вземам аз и като ме нападнаха с баща ми - не го искали вече да го гледат ,да съм заповядала ,но само с децата .Без мен не ги искали ,че не слушали.Сърцето им се късало ,като гледат как плачел.Ами какво да направя ,той  ще плаче без значение дали съм там или не (не заспива само на гърда,просто заспива с рев.).Много мъчно ми стана и повече няма да го оставям.Знам ,че не са първа младост ,но очаквах да имат повече търпение за внуците си.По големия ми син също само се крещи ,все е лош ,все е виновен ....Е,няма как да стане.Аз моите деца не съм ги намерила на пътя Crossing Arms  Близначе и аз имам ужасяващи спомени от детството ,хич и не искам да си спомням. МНого съжалявам ,че нямам възможност да търся квалифицирана помощ ,че не знам какво ще излезе,чак ме е страх.Гледам да не се връщам назад.

# 667
  • София
Благодаря ви момичета за отговорите.

Мъхче, знам как се чувстваш и как се самообвиняваш.
Аз имам една такава случка, но по-страшна. Калин беше бебе, и аз пак по цял ден (както и сега) все нещо правя, нещо се мотам из къщи. Идва време за хранене аз взимам детето и като солница (винаги съм била пълна) се мятам на фотьойла с идеята, че ще седна най-накрая. До фотьойла имаше плътно прилепен шкаф. Стоварвайки се аз на фотьойла удрям на бебето главата в ръбът на шкафа. Като почна един рев, бях му направила дупка. Не голяма, но дупка. Добре, че нямаше кръв. Толкова се обвинявах, така се псувах. Още не съм го забравила. Сега с Лазар този шкаф (имаме го още) го заобикалям от два метра.

Терп и Лазар снощи се събуди с писък. Много силен, с баща му подскочихме направо. Мислихме, че е сънувал нещо. А то може и от зъбките да е май, ти по-помниш, аз съм забравила как беше при Калин.

Данче като не се усещат сами добре си им казала. Ще се оправите, Коледа идва, всички си прощаваме.
И аз на моята майка лятото и се поскарах, защото не се сещаше да погледа малко Лазар, докато аз и изчистя къщата. Като викнах няколко пъти да видиш как почна да друса количката. За друго така или иначе не ме сменя, само да  друса детето в количката.

# 668
Здравейте,мами. Как сте в тези студени дни?

# 669
  • София
Фро, забравих да ти отговоря Hug. Аз започнах да му давам на обяд само пюре, някъде около 10-12 ден, след началото на захранването. Един ден с такъв апетит ядеше, че му дадох повече количество с което той се засити за около 3 часа.

# 670
Весе докат загрея как пък като солница и то пълна  Shocked и какво общо има това  newsm62
Мъхче на 3,5 месеца беше 64см и 6,500 та другата седмица очаквам да сме минали 7-е килограма, а за ръста дано се е поспряла, че последно беше порастнала за месец с 6см, но сега като че ли още й стават дрешките от 68см, та си мисля, че не може да е толкова  newsm78
Инциденти се случват, и майките винаги ще се обвиняваме, но от друга страна не може, като основно ние не занимаваме с тях, да няма инциденти, дано не са големи само  Praynig

# 671
  • София
Пък нали ми намалява кърмата и от няколко дена се изцеждам сутрин след кърменето, за да давам вечер, че иначе ми стига само за едното дете. Та исках да питам по колко е нормално да изпиват вечер? До сега не бях давала с шише и не знаех по колко пият, но и двете измоцкват по 240-260 мл. Не е ли много това?

# 672
И аз винаги съм имала доста специални отношения с майка ми. Толкова специални, че съм се ужасявала от мисълта да имам момиче. Откакто не живеем заедно, отношенията ни са чудесни, повърхностно-любезни, за времето и политическата обстановка. Сега обаче се налага да се позадълбочат и тя неодумява, че не харесвам възпитателните й методи.

Мъх, бая ми се види. Аз повече от 180 мл не съм давала, а вече минахме 8 кг.

# 673
  • София
 JoyМисти, ами аз така съм го написала. Ох, корем ме заболя да си се смея  на глупостите. hahaha Къде е СЛОница, къде СОЛница ? Joy
Обаче няма да го поправя, нека и другите да развеселя!
А, и не забравяйте, че Руслан Мъйнов за мен изпя онази дълбоко смислена песен "тъпа овца".

# 674
Весе  Hug Не си тъпа овца. Калин е нормално сега в тая възраст да е такъв, не му се сърди. Тия хормони са гадна работа....Сигурна съм, че е прекрасно дете.

Мъхче, страхотен аватар  Hug изобщо прекрасни Мъхли.  И не се обвинявай де, не може да не правим някакви грешки понякога.

Данче  Hug Hug  Не знам какво друго да кажа.

Ние се върнахме от физиотерапия и Боци много пищя. Отивам да го приспивам, че едвам гледам и аз. тая нощ яде 10000 пъти  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт