ЮЛСКИ бебета - тема 8

• 31 073
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Терп, благодарности за усилията!   bouquet Hug

Близначе, как така ще измрат бактериите по пътя до лабораторията? Тва са упорити гадове, ама ако умират от студ - действай със сладоледа смело Simple Smile Исках да спомена, че и моите се разкашляха след ваксината, та се бях замислила още тогава за този коклюш, но при тях отмина за 2 дни, пък и не беше зверско кашляне, както при Бо. Стискам палци бързо да се оправяте всички, а ти грабвай голямата лъжица и смело към сладоледа, да не боледуваш! Ето и от мен едно  :hug

Ради, моите бяха качили за 4тия месец 450 и 430 гр, док каза, че е супер.

Аз пък снощи нямах кърма в едната цица. В другата си имаше...Е тва е то, стачка. Излязла е в отпуска за празниците. Добре, че имах замразена, че детето беше възмутено. Супер неприятна изненада.

Аз няма да участвам в размяната на подаръци, понеже съм с две и няма  да е честно.

Да се оплача - положението при мен става сериозно - след две седмици оставам без помощник. Досега ми помагаше леля ми, но тя си е намерила работа и оставам сама с децата по цял ден. Не ми тежи домакинската работа - ще заменя йогата и плетенето с гладене и чистене, но не знам как да извеждам децата... Сама няма как, не мога да ги дръжа и двете, за да ги сваля до количката и съответно да ги кача обратно, а не мога и едното да го оставя в количката във входа, а другото да нося до нас. Страхотно съм притеснена.

# 76
  • varna
Мисти, не си само ти - ето Ема снощи пак какво й стана не знам, от 2 до 6 се буди точно през час за по 15 мин, колкото да цокне и да заспи пак, ама аз се разсънвам, пълен ужас.
За цвета на акото кой пита не помня, ама нейното е различно всеки път, бая зелени имаше досега, не видях нещо да й става.
Близначе - Ема редовно пишка в басейна, ако не свари там, после върху хавлията е задължително, ако не успея навреме да й пльосна памперса.
Ох, какво да го правя това дете, до обяд днес си цока нормално, обаче от 12 до 6 не щя и не щя да яде нищо, някакви 40-50 мл едвам си сложи в устата и после даже повърна. Чак в 6 и 30 хапна малкото кърма, която успях да извадя и захърка, ама направо не си чувствам ръцете от люлеене. Мисля, че скоро ще се захранваме като портокалчето и ние.

# 77
Пишете като бременни.Не мога да ви смогна.
Я кажете какво е това лекарство за увеличаване на кърмата.Може и на лични,щото явно вече е обсъждано,а аз съм го пропуснала.
Ади е наддала за последния месец само 300 гр.Явно вече така ще е.
Съжалявам,но аз няма да участвам в размяната на подаръци,поради финансови причини.Заделила съм едни парички за шапката,която ще ми изплете Таничка и това смятам да е Коледния подарък на бебка.(Ако,разбира се Таничка успее до тогава) И всъщност при тези условия ние с нея може да си разменим подаръци,нищо,че аз вече знам какъв ще е моя,но предпочитам да й платя,защото все пак това е поискана услуга. Peace
Пине,радвам се че спомена случая с Портокалчо,за да може и тя да реагира.Портокачо,най-малко Пина трябва да съдиш,защото именно тя беше тази,дето няколко пъти предложи да те уведомим за дискусията във ФБ, за да не е зад гърба ти.Да,вярно е,че ние не знаехме  и твоята позиция(аз за това и се въздържах от коментар тогава),но съгласи се,че изглеждаше някак...Все пак там пишеше,че ти си видяла публикацията,а реакция от твоя страна липсваше.

# 78
Подаръче :

ricinus communius 5ch - от това,което изчетох се приема 3 пъти по 5 гранулки. Ще взема и аз за всеки случай .

Мъхче - няма ли някой около теб да помага с количката (съсед/ка, познат/а ) ? Така като те чета си е за притеснение  Sad

Лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 79
  • София
Терп, благодаря за темата!
На мен вчера ми дойде цикъл #2gunfire, не ме боли въобще корем, но си ми тече. Може и за това да ми е намаляла кърмата. Дали да не взема и аз РИЦИНУС КОМУНИС?
Дали може мъжа ми да взема Акта за раждане от социалните за помощта за дете? Не че са ми я превели, а подадох документи още в началото на месеца или края на миналия.

# 80
Мъхче, давай да излизаме заедно тъкмо да избутваме количките през преспите. Сваляш количката на входа с едното чаве, аз го пазя с моите две и ти се качваш за втората девойка. Другия вариант е ако майка ми е у нас да дойда и да ти помогна, не се притеснявай - ще го измислим, и на мен не ми се седи вкъщи. Аз чакам космонавтите да изсъхнат - вече 3ти ден.

И аз от няколко дни се оправям сама през деня и искам така да си остане (само майка ми да идва за някои разходки). Днес даже сготвих мускака.

От както захранвам с картоф пъпешите пръцкат и акат мноооого миризливо, не знам дали е нормално или е някаква по-специфична реакция от новата храна. И броя пълни памперси се увеличи.

# 81
  • София
Забравих да кажа, че и аз днес дадох за първи път оризова каша с лъжичка. Изяде 35гр. бях направи, по-редичка за около 15 минути и после го кърмих и изпи и 30 мл. кърма от шише. Пръцка повечко и от кашата.

Картофа чист ли им давате и какво количество първоначално?
На мен педито ми каза варен на пара, разреден с водата, в която е варен + малко масло, кърма или АМ или добре сварено краве мляко + захар пак с консистенция на кексово тесто.

# 82
Забравих да ви кажа-единия пъпеш имитира мен и тати и радава целувки. Съсредоточава се, събира устни и издва мляскащ звук като от целувка. Много е смешен, а като му се смеем на целувките почва много да се смее. Порастват мъжете - утре стават на  6 месеца Simple Smile

# 83
Забравих да кажа, че и аз днес дадох за първи път оризова каша с лъжичка. Изяде 35гр. бях направи, по-редичка за около 15 минути и после го кърмих и изпи и 30 мл. кърма от шише. Пръцка повечко и от кашата.

Картофа чист ли им давате и какво количество първоначално?
На мен педито ми каза варен на пара, разреден с водата, в която е варен + малко масло, кърма или АМ или добре сварено краве мляко + захар пак с консистенция на кексово тесто.

Най-добре добави кърма или АМ  Peace . Масло, краве мляко и захар не са препоръчителни...

# 84
Картоф аз дадох първия ден 3-4 лъжички, втория 6-7 и третия 12, не знам колко грама е, като увеличим още малко количеството ще почна да го гледам и като грамаж - това само на единия пъпеш (много му харесва да папа с лъжичка), другия на третия ден го мъчих с 4-5 лъжички, като половината пюре го изплю с погнуса и мръщене.

Разреждам с малко АМ  или с кърма, друго не добавям.

# 85
  • София
Aquawomann,  M-tina, благодаря и аз така мислих, но ще поизчакам поне седмица, десетина дни и тогава ще му давам картоф.
Като количество ми каза 100 гр., но не в началото.

# 86
Верче, звъняла си, не съм видяла  Hug
Дай само картофче с малко кърма, недей с масло или краве мляко.  Peace
Бобето съвсем не иска да яде. Подозирам, че този месец даже ще свали а няма да качи. Ама нали все на доки и се вижда едър....нА и сега.  Crossing Arms
Както казах и преди, за мен тая зверска кашлица е реакция от ваксината. Жалко, че няма кой да ми повярва. Иначе не мога да си обясня как го заведох здрав, а 12 чАса слдед ваксината се почна тая  кашлица.
Каката се подобрява. Почнахме антибиотика. Пожела да яде, а сега даже и пее  Grinning

# 87
И аз съм против подаръците, сега с това време не знам кога ли ще изляза от нас, камо ли да обикалям магазини и т.н.
Най-после и Виктория се обърна многократно от гръб по корем, време беше, заедно с Маги на Катето, нали утре става на 4 месеца, и се засрами явно  Laughing  лошото е, че вече няма да мога да я оставам без надзор на дивана  Thinking

# 88
Здравейте и от мен момичета Simple Smile Леле тук наистина много се пише,но сега е  нормално с това хладно време навън.Макар,че аз студ не студ пак съм навън с малката,иначе няма мира в нас.Днес бяхме на консултация и неочаквано за мен бубата е наддала 850 грама.Поставиха й последните двойни ваксини,та малко ми олекна.За сега няма температура,дано и не вдигне.А относно хомеопатичното лекарство за кърма е точно това ,което е по-горе споменато,ефекта му е прекрасен(ползвала съм го лично).Момичета искам да ви попитам относно пиенето на вода на бебетата.Моята не желае.Зная,че не е обезпокоително понеже от кърмата я набава,но все пак да ви попитам при вас как е?Лека и спокоина нощ!!!!!!!!!

# 89
Идеята за подаръците е интересна, но ние сме пас.

Изабел, правих 2-3 опита да давам вода първия и втория месец, но престанах и си карам само на кърма. Вероятно ще се видя в приключение докато свикне да пие при захранването, но ... до тогава има време  Laughing

Момичета възмутена съм от белия памперс специално размер №4 - вечно изпуска и на ден се преобличаме поне 3 пъти. Crossing Arms Аз ли не мога да слагам какво става до №3 грешка нямаха, досега 3 пакета с № 4 изразходвах и все пропускат. вярно, че К. е около 8кг, но ги дават за 7-15кг Преди време пробвах зеление и дупето му се изрина. Оф ooooh!

Мисти, въртиш ли педалите? Да се похваля тихо, тихо веч съм -3 Peace(диета не спазвам)

Общи условия

Активация на акаунт