Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 253
  • 507
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Абе ъо всички такива "случки" са някак двусмислени. Непорочното зачатие ми е особено...с онзи рус ангел. Или Моисей с 10-те заповеди, някой дали е проверил, дали не е изкривал думите на Бог. Може да си ги е съчинил по свое усмотрение. А добре, че е била змията да открехне Ева за някои забавни занимания, иначе с Адам щеше да.лухляса в Рая.

# 271
По онова време императорът е видял ползата във вяра"за бедните", която ги учи на смирение и обръщане на другата буза и се е възползвал. Работят си, молят се и си мислят как ако търпят земните неправди безропотно, ще бъдат възнаградени с Рай. А лошите богати, които правят секс, ядат на корем и носят хубави дрехи ще гният в Ада.

Понякога твърде много усложняваме нещата, но понякога много ги опростяваме. Смисълът изобщо не е да се делят на богати и бедни и да се противопоставят.

Ти ли Ирайн писа нещо за животните?
Червеношийката се обърнала към врабеца: „Така ми се иска да зная, защо хората се тревожат – все се суетят и толкова се притесняват”. Врабецът отговорил: „Сигурно си нямат Небесен Баща като нашия, който да се грижи за тях”.

# 272
  • София
Аз това съм го писала и преди - отказвам да се чувствам виновна, че някакъв пич отхапал някаква ябълка, пък после някакъв друг пич го разпънали някакви римляни, за да ни спаси от греха на ябълката.

Дори и в непорочното зачатие не вярваш? Анатема.

Аз, впрочем, съм вярваща.

И Възкресението нещо ме съмнява.
Въпреки че съм вярваща.
Шшт.

# 273
Mamam-am, разбирам те за Църквата.

# 274
Агент, че ти не вярваш в най-важното тогава.

По същата логика можеш да преминеш и към исляма. Те говорят за Иисус също, но се съмняват във възкресението му. Имат си някакви други истории за двойници и прочее...

# 275
Християнската религия и църква са си лицемерни още от създаването си.
Винаги съм се чудела как дейците й са успявали и успяват да накарат масите да им вярват  Rolling Eyes
Подозирам, че на фона на тоталната свинщина и устогъзие в Римската империя на хората им е дошла като глътка чист въздух религия, която проповядва смирение, скромност, аскетизъм, отричане от материалното за сметка на духовното. Поне в началото. След това църквата си става modo romano отвскъде.
Значи просто светът си е един и същ от както съществува. От време на време, през 2-3 хиляди години се появява нещо ново, което се опитва да замаже собствените си очи с устрем към доброта и смирение, за да успокои собствената си съвест, но такива просто не съществуват. Еха... на колко хора света се срива по този начин.
Няма по-голяма и въртоопашата лъжа от религията! Не от Вярата, от религията, да уточня!

# 276
  • София
Доколкото съм се ориентирала, май най-много клоня към протестантство. Не е сигурно де.

# 277

Християнската религия и църква са си лицемерни още от създаването си.
Винаги съм се чудела как дейците й са успявали и успяват да накарат масите да им вярват  Rolling Eyes
Подозирам, че на фона на тоталната свинщина и устогъзие в Римската империя на хората им е дошла като глътка чист въздух религия, която проповядва смирение, скромност, аскетизъм, отричане от материалното за сметка на духовното. Поне в началото. След това църквата си става modo romano отвскъде.
Значи просто светът си е един и същ от както съществува. От време на време, през 2-3 хиляди години се появява нещо ново, което се опитва да замаже собствените си очи с устрем към доброта и смирение, за да успокои собствената си съвест, но такива просто не съществуват. Еха... на колко хора света се срива по този начин.
Няма по-голяма и въртоопашата лъжа от религията! Не от Вярата, от религията, да уточня!
Същият си е, и сега е същото, само хората бягат още по на изток в духовните си търсения.

# 278
Същият си е, и сега е същото, само хората бягат още по на изток в духовните си търсения.
Търсения, но не и намирания... Confused

# 279
Ми тъкмо вече са минали 2000 години от създаването на християнството - май е време за нещо ново  Thinking

# 280
  • София
Абе нещо ме съмнява птичките да са се загрижили за някой Бог.
Според моя любим Марк Твен, любимото същество на Бог е мухата. В своите "Писма от земята" той разсъждава точно над всички недомислици на религията. Особено му е чудно поради каква причина Раят е безкрайно скучен, точно с нещата, които ние тук не обичаме да правим. Защо всички се мразим взаимно, и както той казва"всички заедно мразим евреите", а горе на небето всички сме равни. Като е толкова хубаво това горе, защо не го прилагаме тук.

# 281
  • Ямбол
Църквата върви към своето самоунищожение. Това е най-големият паразит на нашата страна. Смуче и си прави каквото си иска.
Всички, които помагат да съществува, помагат на един паразит да се развива.
Крайно време е да се затрие и добре е това да става отвътре.
Колкото повече хората го проумяват, толкова по-добре.
Имам близки и познати, вярващи, които са спрели да помагат на това зло, защото са се осъзнали.

# 282
  • n/a
Към вярващите- понеже смятам, че наистина има и невидими светове,
а православието е една от "вратичките" към тия светове.

Като видите някой свещеник, понякога не ви ли се обръща нещо в стомаха?
В някои случаи имат прекрасно излъчване. Но съм виждала монаси, които
като примижиш, им се виждат рогата и опашките.

Не ви ли тревожи, че именно с тези гнусни действия ви пречат на духовната
практика?

Трябва да знаеш как да примижиш. Не всеки го може.

Тревожи ме, разбира се.

# 283
  • София

Имам близки и познати, вярващи, които са спрели да помагат на това зло, защото са се осъзнали.

Това добре...Ама тук се изсипа доста нафта върху вярата, а не върху организацията църква...
Което за мен е почти равносилно на разпищоления монах..... Laughing

# 284
Е, голяма част от хората са сложили знак за равенство между религия и църква, макар да беше казано няколко пъти в началото на темата да не се забравя разликата. Не би.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт