НВ-ВМХ, част 69

• 44 180
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Скрит текст:
да се възползвам от уклона на темата и да се извиня на всички, които са се почувствали засегнати по някакъв начин от някоя моя реплика, не е било нарочно и персонално
добре се познавам и знам, че съм доста досадна понякога
а и че дипломатичността ми е чужда и никак не се вписва в природата ми

# 691
Вивиан, като беше бебе щерката и трябваше да давам вит Д изчетох къде що намерих по въпроса, почти нищо на български нямаше тогава. Тъкмо реших да взимам Вигантол и изтеглиха партидите от аптеките  Rolling Eyes В крайна сметка купувахме от чужбина, но твърдо търсих Д3.
 Разликата е, че Д2 се добива от растителни, а Д3 от животински източници. Твърди се, че втория вид се усвоява по-добре от организма. Д2 е за вегетарианци явно  Mr. Green , с което в никакъв случай не искам да засегна някой - държа да подчертая  Peace

# 692
  • София
Мерси Фата, не знаех това  Embarassed

Въпроса е, дали Деавита е Д2 или е Д3?
Защото е хубава идеята за прием на Д и А, но ако в него е под формата на Д2, то няма смисъл ...

# 693
Д2 е, доколкото си спомням.

# 694

а за колко дни трябва да ми стигне вигантола?
10мл е  Blush

# 695
Да се включа по отделни въпроси, не по всички:

Кокосът наистина сладни, това е естествено. На мен не ми пречи, дори ми харесва Wink

Вит. Д2 е добре да се избягва. Не е равностоен на Д3 - всъщност има публикации, че Д2 има значително по-слабо действие от Д3: http://jcem.endojournals.org/content/96/3/E447.abstract, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15531486

# 696
  • SA
Вив, Деавит сьдьржа вит.Д2 - ергокалциферол, а от друга страна има и доста вит.А в него, поради което не се препорьчва да се взема вьв високи дози - опасност от предозиране на вит.А, който сьщо може да бьде токсичен.
Herzen, в едно шише вигантол има 200 000 единици вит.Д. На мен ми стига горе-долу за месец - пия го по 6-7-8 000 единици дневно. Понякога пия наведньж дозата за 3-4 дни.
Assos , благодаря за поясненията за тези племена! Не бях срещала тези подробности. А Лидия Ковачева нищо чудно да е наблегнала само на факти, които подкрепят нейната теория ( то тя всьщност и не е нейна, де). А и аз хората, които ядат риба, яйца, сирене и мляко, не ги броя за кой знае какви вегетарианци, при достатьчна консумация на тези продукти, едва ли нещо сьществено ще им липсва.
MALVINA   Simple Smile, и нашето пиле яде много фьстьчено масло. Аз не се старая да го храня по нашия режим, защото не сьм много добре запозната с птичата физиология. Предлагаме му разнообразни храни, но просто си харесва такива , богати на мазнини. То човек и да иска, не може насилствено да го накара да яде нещо, което не му се нрави. Пробва от любопитство и ако не одобри - хвьрля. Втория пьт даже и не взема храната, ами теб ще те кльвне, че не си разбрал намека му.  hahaha
Обаче кокошката на Леми направо обира точките!  Joy Без сьмнение е била доста умна, благодарение на мрьвките, които си е хапвала.

# 697
  • Пловдив
Ох,момичета,много ме разсмяхте с вашите кокошки,котки,папагали и т.подобни  Joy.А Лидия Ковачева доколкото си спомням беше заимствала теорията си от Пол Брег.
Имам една позната,много интелигентна и начетена жена,стоматолог е и хомеопат.И е вегетарианка.Редовно прави някакви прочиствания,консумира и много мед и не може и не може да отслабне.Опитах се да и кажа,че плодовете не са толкова полезни колкото ги изкарват,че въглехидратите са вредни,но не срещнах интерес.Това го пиша по повод темата,която бистрите.Мисля си,че много трудно вегетарианец ще приеме и че не трябва да яде зърнени.Те за тях са като манна небесна,без да обиждам никого.

# 698
Това го пиша по повод темата,която бистрите.Мисля си,че много трудно вегетарианец ще приеме и че не трябва да яде зърнени.Те за тях са като манна небесна,без да обиждам никого.

една от причините е, че броят на храните е много ограничен. Аз постих всеки пост през годината в продължение на около десет години (каквото е веганството).
 Положението е, че влизаш в магазина и не си намираш нищо за ядене, защото в съставките винаги има нещо непостно. За Коледа и Велекден хубавите салати още не са излезли на пазара. Остава ти да ядеш варени картофи, постен ориз, хляб,  и плодове.

# 699

MALVINA   Simple Smile, и нашето пиле яде много фьстьчено масло. Аз не се старая да го храня по нашия режим, защото не сьм много добре запозната с птичата физиология. Предлагаме му разнообразни храни, но просто си харесва такива , богати на мазниниПробва от любопитство и ако не одобри - хвьрля. Втория пьт даже и не взема храната, ами теб ще те кльвне, че не си разбрал намека му.  hahaha
rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao rotfImao
Извинете ме за емотиконите, ама съм се попикала от смях.

# 700
  • Варна
Аз пък съм се отдала на млечно засищане. Много съм гладна и реших, вместо да налитам на нережимни храни, мога да си позволя любими топени сирена, сметани и черни шоколади, както и тиква. Просто бях твърде режимна два месеца, млечните ми бяха оскъдни и сега не знам дали е добре, но по някакъв начин запълвам празнотата в делата. Ден-два разкош и продължавам с борбата с килограмите, тъй като в момента не мърдам от кантара, много ясно. Като цяло съм много доволна.

# 701
Хапни си ги сирената Hug Иначе ще ги мислиш сигурно още 2-3 седмици и накрая пак ще си ги хапнеш, а няма смисъл от такива жертви, ако ще се мъчиш така. Човек трябва да се чувства добре в крайна сметка, а прекалените лишения не водят до нищо хубаво. И за психическия комфорт трябва да се погрижим Wink

(Искам да кажа, че когато човек прави някакво ограничение и го възприема като голямо лишение, жертва, трудност, и се чувства нещастен по тази причина, това не може да продължи дълго време. Затова по-добре ограниченията да се правят, когато е осъзната необходимостта от тях и не се усещат като бреме Wink )

# 702
Добро утро на всички Simple Smile

Много сте ми приятни за четене  Hug Гледам всяка вечер да ви чета, защото се събират много страници после и н мога да ви смогна  Laughing

Аз като един бивш вегетарианец да си кажа, че никога не съм налагала мнението си за неяденето на месо, въпреки че всички хора около мен ядяха месо - и семейството, и приятелите. Също така никога не съм налитала на разни зърнени храни и заместители  newsm78  Особено разни семена и прочее растителни заместители, които те снабдяват с нужните количества протеини.   В момента направо се чудя какво съм яла  newsm78  И през цялото това време не съм имала здравословни проблеми, настинки и грипове ме подминаваха.  Явно всичко си е до организъм, но като ги гледам какви измислени неща ядат- особено разни семена - още малко и крила ще им поникнат  Laughing

Blush За първи път опитах пилешки дробчета и ми се усладиха.

Пия от чая от дждоджен от време на време. Оказа се приятен на вкус. Ако си търсите по-голямо количество, видях,че в Карфур има 400гр плик.
Във неделя ми се случи едно голямо презареждане с въглехидрати и калории, така че цяла седмица си търпя последствията - задържане на вода, отпадналост и раздразнителност. Поне ще ми е  за урок и няма да се издъня около празниците.

Имаше и нещо друго да пиша, но забравих... Thinking

# 703
  • Бургас
Здравейте, от от 5-6 дена спазвам режима, но напълнях кило и нещо и коремът ми изглежда още по- голям. Или не ми понася или нещо бъркам.  #Cussing out

# 704
Здравейте, от от 5-6 дена спазвам режима, но напълнях кило и нещо и коремът ми изглежда още по- голям. Или не ми понася или нещо бъркам.  #Cussing out
Ако искаш напиши менюто си за ден , за да видим дали грешката не е там. Освен това имай предвид, че на тялото му е нужно време да се адаптира към новият начин на хранене, което се изразява в някои странични ефекти- главоболие, отпадналост, подуване и т.н. За 5-6 дена няма как да си качила 1кг мазнини, така че това със сигурност е задържана вода. Peace

И добро утро и хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт