Бебенце през ФЕВРУАРИ, мама най-щастлива ще направи!

• 27 549
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте дами,

много отдавна не съм писала, но просто бях на работа и след това ми спряха интернета вкъщи, защото прекратихме договора с доставчика и общо взето един месец без телевизия и интернет Simple Smile
Гледам, вече доста сте напреднали в пазаруването - ние само комплект за изписване сме взели, количка ни дадоха, креватче също... В интерес на истината, поръчах от Англия много изгодни дрешки от mothercare Simple Smile, но все още си ги чакам... иначе козметиката ще гледам да е най-добрата на пазара... Аз цял живот съм страдала от топичен дерматит( което се среща доста често при бебетата) и се притеснявам да не съм го предала на бебето, и затова няма да правя компромиси с кожата на бебка, колкото и скъпо да е козметиката ще е медицинска.... 

ПС: Ще може ли имен да ме добавите във фейсбук групичката Simple Smile Каква беше процедурата - да пиша лично съобщение на Февуарки, нали?

Желая на всички безпроблемно бременеене до края и много прекрасни емоции по време на празниците! Simple Smile Wink smile3535

# 481
Хей Танче, много сериозно меню, браво на теб! Руската салата е традиция и у нас   chef

Аз съм решила да изпробваме козметиката на weleda, тъй като аз самата ползвам био и искам и с бебето да е така. Реших обаче, в началото да използвам колкото се може по-рядко каквато и да е козметика, пък да видим дали и как ще се получи. Тъй като и аз имам кожни проблеми, силно се надявам да не се проявят и при бебчо.
Днес бях за втори път на тонове. Бебока мнооого шаваше и първите 10-15 минути си беше борба да се хване изобщо пулса. След като акушерката реши да ми остави накрайника на мен, да го държа аз, бебо се успокои и вече се хванаха тоновете. Всичко е ок. След празниците съм на преглед и тонове пак.

lenny221, не се шашкай. В седмиците, в които сме ние, все още бебето е по-малко и се хващат по-трудно тоновете. Като напреднем и влезем в 9-ти месец, няма да има този проблем.

# 482
Добро утро1
танче,как се прави тази анкета?Аз ще се заема тогава,ама ми трябват малко разяснения.
Само да кажа на нашите прекрасни модераторки на темата,че по някаква неясна за мен причина,ме няма в списъка на бременните и съм жестоко огорчена. Laughing Шегувам се! Но найстина ме няма,ще се радвам пак да ме добавите. Grinning

# 483
  • гр. София
Добро утрооо,

Аз днес поспах до 08:30 като никога  Party

Юле дай си моля те отново данните и аз ще те нанеса. Много странно, че те няма Sad

За анкетата - достатъчно е да ми пишете ЛС със заглавие и опции за отговори, а аз ще я нанасям. Но ако искаш няма проблем да ти дам парола за Февруарки_2014  Hug

Аз днес съм си наумила да ходя да си купя някоя дрешка за празниците и някоя гащура, че шкембето нарастна сериозно  Joy

# 484
Аз гласувах! Танче, термина ми е 7-ми Февруари,втора бременност с момче. Simple Smile
Защо така днес тук е паднала бомба?

# 485
Вярно, че днес е много скучно. Сигурно утре ще се размърдаме.
Аз Ви желая лека вечер и само хубави емоции  Hug Hug Hug

# 486
Здравейте,

да ви попитам, особено мамите с опит, има ли смисъл да се купува предварително помпа за кърма, и изобщо трябва ли, или е само ако ти се наложи да се изцеждаш за да храниш бебчо навън примерно ... чудя се защото са доста скъпи и не съм много наясно колко са необходими ...

# 487
Аз гласувах! Танче, термина ми е 7-ми Февруари,втора бременност с момче. Simple Smile
Защо така днес тук е паднала бомба?

Юле, пробвах редакция, но пак има бъг и не дава такава опция в първия пост на темата Sad Може ли да изпратиш ЛС на този профил, за да не се загуби инфото, а когато се поуспокоят нещата с форума се надявам да може да се прави поправка ... Благодаря  Hug

Почти безобидн@

# 488
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добър вечер, дами!

Уф ... новата визия е ... меко казано натоварваща за врата и очите ми ... Мрън  Embarassed

theHellgirl, аз лично помпа не съм купувала никога, но не съм и кърмила нито една от двете ... Наистина нямах и капка кърма - голямата я кърмих 15 дни, а тя след кърмене пищеше и й давах вода с глюкоза ... и тя милата се е засищала със захарната вода ... за 15-дни спадна с 300 гр. ... правехме пробно кърмене и се видя, че нямам кърма ...; малката се роди 2300 и нямаше сили да суче и аз не правих опит да поддържам лактация ... Сега имам коластра  Shocked , което е безкрайно учудващо за мен ... Може пък сега да мога да храня чавето Simple Smile Но помпа - няма да вземам ...

Танче, супер анкета  Hug Аз лично ще ползвам първите месеци - Памперс; после минавам на памперсите на Била - Клевар ... До сега ползвах такива с малката и съм доволна от тях ... До скоро имаха само 4-ка и 5-ца, ама гледам има вече и малък номер Simple Smile

Лека вечер!

# 489
ДжиДжи_23, гледам в табличката отпред, че си с термин един ден след моя, може да си правим компания в "Щерев"  Simple Smile

Аз днес бях на лекцията в "Лабиринт" за дишането по време на нормално раждане. Не беше зле, имаше и доста полезна информация за кърменето и в частност помпите за кърма. Въпреки, че беше рекламна лекция на Авент, доста подробно беше обяснено как, кога и защо се изцежда и респективно се ползва помпата.

# 490
Добър вечер мамчета . Нека да е топличка и уютна . Не само тази вечер , а всички вечери . Задават се светли семейни празници , а заедно с тях и вълнуващия ден в който ще гушнем нашите слънчица .
Новата визия на форума е меко казано ужасна , особенно дясната половина .
theHellgirl - аз помпа за изцеждане , не съм взела и мисля че и няма да ми е нужна . С първото си дете имах бол кърма и направо си течах ,, моля се само и сега да е така ,, . Бебо си сучеше на поискване и така се кърмехме до 1 годинка .

# 491
Кафе с Канела на мен термина ми го преместиха и е 21.02, но пък аз ще съм секцио, заради проблем с очите. Много исках да родя естествено, но категорично ми забраняват. Та някъде десетина дни преди това ми казаха да си избера дата... Ти ходиш ли вече на тонове? В деветия месец със сигурно ще се засечем в стаичката за тонове Simple Smile

# 492
  • Бурса
Здравейте на будуващите мами. Моя режим е малко по-различен, виждам че ставате рано рано, аз пък преди 2 не заспивам и сутрин си спя до 10-11.

Да се отчета и аз. Днес бях на ФМ, в 31г.с.+ 4 дни бебка е 1.900 кг +-210гр така ми казаха. Всичко е наред и си е застанала главично, което много ме зарадва. Казаха че крайниците са доста по-дълги от нормалното, но и това не ме учуди защото ММ е 205 см а аз 175 см, та на кой да се метне  Laughing, но пък главичката си е нормална и се надявам да излезе по-лесно  Grinning. Тук не се ходи на преглед на 2 седмици последните 2 месеца, а и за тонове нищо не ми казаха, чак след месец имам час. Благородно ви завиждам че ще виждате и чувате бебчетата си по-честичко.

В анкетата гласувах, а относно козметиката днес купих за къпането A-DERMA Exomega, но пък после като се зачетох пише че става за бебета, деца и възрастни и пише за тяло и сега се чудя дали ще мога да мия и главичката на бебка, накрая да не стане да се къпя аз с него а да купувам друг за малката. Вие какво ще ме посъветвате? Thinking

Хубава вечер на всички мами и повече сън за будуващите  Hug

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 05:25 от telly

# 493
 Здравейте мами! Видях тези пелени и ми се струват много добър вариант:
http://bioburgas.com/article/223/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B5%D0%B4 … 4-%D0%BA%D0%B3.)-Но пише, че ги има в Бургас SadДали някоя от вас не знае, дали не се продават и в София?
   Да ви кажа честно, новият облик на форума хич не ми допада!Много е объркващ и не съм сигурна на кой отговарям, какво чета....абе нещо все едно съм на чуждо място! Rolling Eyes

# 494
Добро утро!

Виждам, че сте зачекнали темата за козметиката - аз ще взема на Себа мед. Ние с таткото и двамата с сме многоо бели, голямата щерка и тя, така, че очаквам и новото попълнение да е такова. А белите бебета са с по-чувствителна и предразположена кожа. За това залагам на по-изчистена и медицинска козметика.

Относно помпата - може да се хареса сега, записваш на едно листче точен модел, цена и всичко останало, което ти се види важно и като родиш докато си в болницата примерно давааш листчето на тати и да ходи да купува.
Аз лично първия път така направих и не я ползвах повече от 2 пъти. След това в казана (тогава нямаше продавалник). Като си текне хубаво кърматаспоред мен няма смисъл.
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт