Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 908
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Ами 5 години са минали от секциото и причината беше, че е с краката надолу... иначе проблеми не см имала с операцията, за 15 дни бях ток Simple Smile

# 376
  • Варна
Ами 5 години са минали от секциото и причината беше, че е с краката надолу... иначе проблеми не см имала с операцията, за 15 дни бях ток Simple Smile

Според мен имаш шанс,но все пак не съм док, стискам ти палци и да кажеш какво сте решили като дойде време  Hug

# 377
На мен доктора категорично ми отказа нормално раждане при условие,че бяха минали близо 8 год. от първото секцио. Обясни ми,че е доста рисковано.Там където е направен разреза от първата операция, стената на матката е много тънък и при едно нормално раждане,ако примерно рамото на бебето се заклещи,може да стане разкъсване иии и т.н. Да не обяснявам в подробности. Simple Smile
 Успех!

# 378
Да ви попитам,прави ли сe все още албум с бебетата за доктора?  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 14:40 от taniahy

# 379
Здравейте отново, да питам някоя мама която е родила 2 пъти - ако първия път е било секцио по наложителни причини, и втория път ли и препоръчват секцио?

Във форума съм зачитала тема "Вагинално раждане след секцио (VBAC)" - ако наистина те интересува, потърси я. В световен мащаб се смята, че е по-безопасно от ре-секциото, но не и според българските лекарите. Все пак зависи на кого ще попаднеш. За установяване на втората бременност отидох при лекарката, която ми прави секциото първия път (съяо заради седалищно предлежание) и тя ми каза,че ако този път бебето е в правилна позиция и не е твърде голямо (над 3500 гр.) ще раждам нормално. Така, че всичко зависи от конкретния случай...и от лекаря Simple Smile

# 380
Да ви попитам,прави ли сe все още албум с бебетата за доктора?  Heart Eyes

Не съм чувала, макар че раждах при доктора. Но е хубава идея и доста доктори го правят Simple Smile Би било хубаво да има табло в чакалнята на бебенцата, които докторът е изродил. И плюс това се чака при него понякога доста, та така бъдещите майки ще могат да чакат гледайки хубавите бебчета и мечтаят за своите хахаха Heart Eyes  ylinfant

# 381
Може да се направи и виртуален албум, какво по-лесно от това? Само трябва да се направи някъде база, където всеки да си качва снимка с кратки данни. (не ми е ясно точно къде )
Но идеята си струва. Simple Smile

# 382
  • Варна
natalito_st, dessiss, ice_sparky - благодаря ви за отговорите, поизчетох доста информация и все още не съм решила окончателно какво ще стане. Нека да видим и лекаря какво ще ми каже. Ще споделя после.

# 383
pakri, и двете ми  раждания са секцио. Първото - заради седалищно разположение (Скочев ме оперира). За 2-то раждане Славчев беше категоричен, че ще е отново секцио, въпреки, че бяха минали 4 г. Каза, че Скочев много добре си е свършил работата и че разрезът е много хубаво зарастнал.

# 384
  • Варна
pakri, и двете ми  раждания са секцио. Първото - заради седалищно разположение (Скочев ме оперира). За 2-то раждане Славчев беше категоричен, че ще е отново секцио, въпреки, че бяха минали 4 г. Каза, че Скочев много добре си е свършил работата и че разрезът е много хубаво зарастнал.

Еххх, а обясни ли защо държи да е пак секцио, точните причини...

# 385
Стандартните причини, най-вече риск от руптура на матката.
В ОБ като цяло, за съжаление, не практикуват нормално раждане след предишно секцио.

# 386
Да, такава е практиката в ОБ, в АГ и Майчин дом има нормални раждания след секцио.

# 387
  • Варна
Здравейте момичета,
сега се връщам от прегледа при доктора. Потвърди, че най-добре е да бъде секцио, защото може да има руптура на матката, обясни ми всичко, така че отпада варианта за нормално при мен....за съжаление...иначе всичко с  бебето е наред и това е най-важното. Благодаря на всички, които ми писаха във връзка с моята дилема  Hug

# 388
pakri, бъди спокойна! В сигурни ръце си  Peace
Ако ще си с избор на екип, препоръчвам силно анестезиолог да бъде д-р Хаимов.

# 389
  • Варна
Да ви попитам, при второто секцио, разрезът върху предишния ли се прави? /съжалявам ако ми е глупав въпроса, но не мога да го намеря като информация/

Общи условия

Активация на акаунт