Видях дух!

• 20 799
  • 375
  •   1
Отговори
# 255
http://www.gherdjikov.com/pred-litsata-na-sma-rtta/

Герджиков, не ЕЖК, пък дори да е имала интимности във ФФ.

"Кастанеда се изучава много сериозно от всеки студент по специалност философия"

Е*аси, сериозно ли?

# 256
Аксиома: колкото по-вдървена е гледната точка на човека, толкова
повече се страхува от алтернативни преживявания.

Това е в пряка зависимост от състоянието на тялото-ако то е гъвкаво,гъвкав е и ума. Peace
За масажите-така е,мускулите задържат много напрежение от неприятни ситуации и това също е начин да се изкарат спомени,поради което са и неотменна част от източната медицина,която все още се води алтернативна,въпреки интереса на западните учени към нея в последните години.Вероятно като разгадаят механизмите и ще я включат в най-новите учебници по психо-,нерво-... Laughing

# 257
  • София
Мерси, нито тайно, нито явно искам да "го направя"! Каква паника изпитвам? За какво? Според мен човек има достатъчно ресурси, за да може да се рее в мислите си във всякакви светове и без да се друса с нещо. Няма човек без никаква фантазия и способност да се отпусне и да започне да си представя някакви неща, да се остави на дейдрийминг.
Трудно ми е да говоря за себе си, но близките ми хора казват за мен, че съм правилен човек и на мен може да се разчита.

# 258
Аксиома: колкото по-вдървена е гледната точка на човека, толкова
повече се страхува от алтернативни преживявания.

Това е в пряка зависимост от състоянието на тялото-ако то е гъвкаво,гъвкав е и ума. Peace

А ако си кекав, някое алтернативно преживяване може да те извади от строя. Защото
е много повече от дейдрийминг- то ангажира И тялото. Буквално може да те разболее.

Не е това, дето Андариел си мисли- реене в мислите. Повече прилича на вдигане на щанги,
с потене и мъки. Много сериозна работа е.

А това за ФФ днес ми направи деня- гаджето на един асистент Петър...и ми обясняват
какво е философия. Все едно да кажеш, че понеже Сезан рисува натюрморти, той няма
представа от "обща живопис". Нали за да правя "философия на съзнанието" все пак трябва
да знам как се прави философия като цяло...ама сте ми сладурани! Разбира се, че е за да се
задават въпроси, точно както живописта не е да изпишеш нещо, а да се доближиш максимално
до изписването. Но все пак накрая има някаква картина, разпознаваема- не може да се
правим на интересни и всичко да е "неопределено", "нищо не може да се каже". Ами - може
да се каже...

# 259
   Да, колкото до тунелът учените приемат точно тезата за липсата на кислород в мозъка!

И как обясняват учените връщането на някои от оня свят?

# 260
Но аз току-що стигнах до прозрението, че да имаш приятелка, която е*е асистент
от ФФ ти дава повече знания за философия, отколкото да си учил в този
факултет, пък било то и "частична философия".

# 261
  • София
не разбрах нищо от последния ти пост.

Просто има хора, които по природа са податливи и ги влече към търсенето и постигането на алтернативните състояния, така да ги наречем - дали ще е с някакви дроги, дали ще са вярвания (били те религиозни, мистики, селф-инпрувмънт), дали ще е хазарт или екстремни спортове - все тая. Ако не е едно - ще е друго, а много често ги редуват през някакви отрязъци от време. Според мен това е нещо като пускане и подхранване на тъмната страна, има нещо там. Но, да, това е къртовска работа, все да се стремиш, да търсиш начин да постигнеш това състояние, дори когато е очевидно деструктивно.

Ор, "връщането" най-често се казва реанимиране. Понякога просто организмът спонтанно намира сили и не се дава.
Ако правилно си спомням, дразненето на определени зони от мозъка могат да предизвикат определени усещания и възприятия - вкусови, зрителни, тактилни, слухови, както и желание да се говори, пее и пр.

# 262
Виждам, че цялото войнство от темата се е пренесло тук Laughing Предупреждавам ви да внимавате какво пишете, хората не са готови да четат всякакви постановки Naughty Предложения като:спри наркотиците, иди на психиатър, не лъжи, ще започнат да валят от много страни. Вече предупредих Мамасита, но тя си бръмчи и нехае. Аз предпочитам да чета.

# 263
О, отдавна не ми пука какво мисли ССФ.

Но е вярно, че е въпрос на талант да имаш алтернативни преживявания
и да не ти вредят. Талант и работа. И да внимаваш, както е казал Ибн Араби-
да не търсиш преживяване заради самото него, защото ако не изпълнява
някаква задача в реалния свят, е само мъчение за тялото и душата.

Въпрос на финес е да не допускаш повече "алтернативни" моменти, отколкото
трябва.

В музиката например "странният" момент трае 2-3 такта за кратките неща,
или 10-20 секунди за симфониите, след това нещат се нормализират и "затварят".
Това е добро съотношение. Всеки, слушащ музика, е забелязал това- моментът,
в който пиесата "се отваря", а после се разрешава.

# 264
Ор, "връщането" най-често се казва реанимиране. Понякога просто организмът спонтанно намира сили и не се дава.
Ако правилно си спомням, дразненето на определени зони от мозъка могат да предизвикат определени усещания и възприятия - вкусови, зрителни, тактилни, слухови, както и желание да се говори, пее и пр.

Това за реанимирането е известно.На мен ми интересно защо са убедени,че става от кисорода,а не от нещо друго?Как разни хора със свръхвъзможности стоят под земята без кислород и не умират?

Въпрос на финес е да не допускаш повече "алтернативни" моменти, отколкото
трябва.

Дозата прави отровата! Peace

# 265
Хипотезата е, че мозъкът произвежда молекули MDMA.

Има ги на две места: в мозъка и в джунглата. Може да си ги произведеш,
може и да ги изпиеш.

Когато Андариел тръгне при Св. Петър, мозъкът й няма да я пита иска ли
да се друса- ще се наводни с MDMA и други благинки.

# 266
Скрит текст:
А какво означава тялото да е достатъчно подготвено, напр. за всекидневна медитация от по 20-тина мин каква трябва да е физическата ми кондиция, за да се справя? Напълно начинаеща съм в това и искам да се науча. Извинете, че отклонявам темата.   bouquet 

# 267
  • София
И как пък, ще стоят без кислород! Дори само при разредена откъм къслород атмосфера, алпинистите започват да халюцинират и са готови да "летят", а какво да кажем, ако кислородът спадне твърде много! Хора, стояли затрупани под земята сами признават, че в един момент са халюцинирали. Ако примесим и разни други газове, плюс усещането за попадане в капан, паниката и люшкането между надеждата и безнадеждността, човек може всичко да изпита. Шансове за оцеляване най-много имат хора, които са се давили в ледена вода, защото рязкото охлаждане забавя, че и може да предотврати умирането на мозъчни клетки от липсата на кислород.

Облачето хей, условието  е в главата - да вярваш. Вярвайки, напълно отдръпваш мислите си от това как е тялото ти - дали те боли, дали те сърби, като насочваш вниманието си към нещо друго или започваш да си внушаваш, че се издигаш от тялото си или примерно си в басейн, както, когато се отпускааш на повърхността на водата и не си усещаш тялото, все едно си в безтегловност.

# 268
Но аз току-що стигнах до прозрението, че да имаш приятелка, която е*е асистент
от ФФ ти дава повече знания за философия, отколкото да си учил в този
факултет, пък било то и "частична философия".
  Хубаво е човек да свързва изреченията в един текст, защото в противен случай се губи логическата връзка!
   Аз дотук никъде НЕ ТВЪРДЯ, че имам познания по философия, напротив-тук таме прочетено нещо, но в пъти по-малко от психологията!
   В този пост обяснявам кратко и ясно: с един келяф курс не си човекът, който може да не предава, не дай си боже, ПРЕПОДАВА знания по философия!
  Едното висше те научава само къде да търсиш съответните източници, а от там нататък надграждаш и знаеш ли, това вече го беше казал един доста по-уважаван от твоя Герджиков ваш преподавател, чиито сипове посещавах за удоволствие и обща култура!
   Та, Мамасита, това че се изучава сериозно Кастанеда, не носи сериозност за самия Кастанеда, а означава:
-че всеки студент завършил философия е запознат с позицията на Кастанеда, тоест не даваш тук ново знание, освен разказите си за някакви твои опитности, които, извинявай, но не звучат сериозно
-второ: означава, че съответният преподавател вероятно има слабост към съответния Кастанеда и мъчи студентите си с него, повече отколкото с Дзен-будизма примерно Laughing
   Оооо, мила в нашата образователна система можеш да си направиш много магистърски степени без да си особено знащ основата на съответната специалност, да не говорим , ако е в някой от частните университети..... LaughingА много се радвам, че някой успява да ти направи деня!
    Между другото знаш ли, имам позната, която продава свои абстрактни "картини" в чужбина отскоро.Та за твое сведение тя въобще не е наясно, как се рисува човешко тяло например и никога не го е изучавала, но знаейки, че "не е луд , който яде баницата, а който му я дава.."се възползва от човешкото незнание и снобария Laughing
   Хубаво е, че в своята област се сравняваш със Сезан Laughing Joy , но е още по-хубаво ако успееш друг да го направи вместо теб!
   Връщам се на разказа за духа.Споделям тезите на една от съфорумките: или е оптическа измама  или реален обект.Този казус не може да бъде разрешен, поради липса на достатъчно доказателствен материал.Това е от обективна гледна точка! Всичко останало ще са субективните ни предположения.  bouquet

# 269
Ами- поне 100 метра спринт, 20 лицеви опори, 20 клякания и малко
вдигане на тежести, плюс ходене.

Но то зависи каква медитация си избрала.

Добрата форма е много важна.

Милото, сигурна ли си, че от мен нищо не мож' закачи? Ти и "еди келяф курс" си нямаш,
само ЕЖК познания що е това философия.

Няма такова нещо като "знания по философия". Излагаш се. Философията е метод.
Както няма и "картини по живопис".

Абе като е толкоз келява моята специалност- ми завършете я, да ми натриете носа, е*аси!

Ама защо ли в моя поток от 10 записани завършихме двама...

Общи условия

Активация на акаунт