Коледа 2013 - тема 3

  • 61 568
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 1 479
Момечта да ви питам, то въпросът е най-вече към Наталина, но ако някой знае ....
Както всяка година правя ванилените кравайчета и досага проблем с намирането на нишесте не съм имала, обаче тази година това се оказа най-дефицитната стока. Мога ли да заменя обикновеното нишесте с десертно такова с ванилия?

# 211
  • Мнения: 1 403
Аз направих моите щолени.От 750 гр брашно ми излязаха три големи щолена.Като за първи път допуснах някои грешки-нямах бадемова есенция и лимоновите и портокалови корички не бяха захаросани.Така ме е яд.Дано изобщо да стават за ядене.Увих ги във фолио,в найлонови торбички и в хладилника.
stefanel, фатално ли е ако не се сложи бадемова есенция, че аз тъкмо щях да го почвам щолена без есенция  newsm78, да отивам ли да си купувам есенция? А коричките защо трябва да са захаросани, моите си ги захаросах де, ама ми стана чудно какво толкова ако не са? За първи път ще правя щолен, моля помагайте със съвети.  Praynig
Петяя, по напред в темата някой беше писал, че е правил и се е получило добре. Аз не съм пробвала, правила съм само с чисто царевично нишесте.

# 212
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Lucky mama,и аз си задавам същите въпроси.Ако може някоя по опитна съфорумка да отговори,защото и аз правя щолен за първи път.

# 213
  • София
  • Мнения: 1 479
Благодаря, lucky mama. Аз все пак ще се опитм да си намеря нормалното нишесте и в крае случай ще ползвам десертното.

# 214
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Здравейте! Снощи за пръв път забърках 2/3 доза от Дрезденския щолен по Джемма - 1кг брашно. Малко на око ми дойдоха съставките, че бебка беше покрай мен и ми разсейваше. От това количество ми излязоха общо 3кг щолени - 2 по 750 и 3 по 500. Премерих ги преди да ги прибера в хладилника. Въпросът ми е - преди да изстинат бяха мекички, а днес вече са твърди като тухлички. Така ли трябва да бъде /да съм спокойна/ или няма да стават за ядене?

# 215
  • Sofia
  • Мнения: 155
Така трябва да е. Коментираха го преди няколко страници...

# 216
  • Мнения: 1 621
Руло със снежинки и два различни пълнежа




и за да има някакъв баланс в храненето вижте какъв сок си приготвих вчера.Днес беше друг, но не го снимах, сипах го в бутилка и потеглих.
С пожелание за здраве към всички вас! Hug

Червен, антиоксидантен сок.

# 217
  • Мнения: 7
момичета моля ви помогнете ми колко време преди коледа мога да украся меденките с фондан и ако сега го направя има ли вероятност да стане фондана толкова твърд че да ''ЧУПИ ЗЪБИ " Embarassed

# 218
  • Мнения: 3 452
момичета моля ви помогнете ми колко време преди коледа мога да украся меденките с фондан и ако сега го направя има ли вероятност да стане фондана толкова твърд че да ''ЧУПИ ЗЪБИ " Embarassed
Аз ги украсявам 1седмица преди Коледа и ги прибирам отново в кутия

# 219
  • UK
  • Мнения: 3 300
 За пръв път мисля да правя сладки за Коледа , досега не съм правила никакви сладки. Едните ще са меденки със сигурност , но за другите да ми дадет някакъв съвет иска ми се нещо лесно , но нямам миксер. Някоя рецепта без разбиване с миксер.

# 220
  • Мнения: 1 403
За пръв път мисля да правя сладки за Коледа , досега не съм правила никакви сладки. Едните ще са меденки със сигурност , но за другите да ми дадет някакъв съвет иска ми се нещо лесно , но нямам миксер. Някоя рецепта без разбиване с миксер.
От всички сладки които съм правила ванилените кравайчета са ми най-лесни, има я рецептата на първа страница. Като се замисля повечето рецепти за сладки са без разбиване с миксер, така че, няма да ти е трудно в избора на рецепти.
Моето питане за бадемовата есенция в щолена, дали е задължителна, остава.

# 221
  • Мнения: 40
Момичета, направих меденките на Джема, шотландските масленки на Алиа (вече ги няма  Mr. Green) , а в момента правя райските сладки
Знае ли някоя от Вас арменските сладки, които са от парено тесто колко време траят?

# 222
  • Мнения: 1 715
Момичета, направих меденките на Джема, шотландските масленки на Алиа (вече ги няма  Mr. Green) , а в момента правя райските сладки
Знае ли някоя от Вас арменските сладки, които са от парено тесто колко време траят?
Не много за жалост. Аз направих една партида миналата седмица, но добре е ги извадих да се ядат, че щяла да мухлясат. Трябва да се правят до 2-3 дни преди Коледа.

# 223
  • Мнения: 40
Ох Тинки, благодаря ти, че тази вечер както ме е обзела страст да готвя щях да ги направя  Simple Smile

# 224
  • Мнения: 180
Отчитам се с Джинджифилови сладки и Медените мечета на Джемма. Сладките са страшно ароматни и къщата още мирише на тях, а мечетата са много сладки и ужасно вкусни.
Ето ги и тях
Скрит текст:
Скрит текст:
Връщам се да ви чета, че днес ви изтървах.
Спокойна нощ, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт