Коледа 2013 - тема 3

• 61 568
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момечта да ви питам, то въпросът е най-вече към Наталина, но ако някой знае ....
Както всяка година правя ванилените кравайчета и досага проблем с намирането на нишесте не съм имала, обаче тази година това се оказа най-дефицитната стока. Мога ли да заменя обикновеното нишесте с десертно такова с ванилия?

# 211
Аз направих моите щолени.От 750 гр брашно ми излязаха три големи щолена.Като за първи път допуснах някои грешки-нямах бадемова есенция и лимоновите и портокалови корички не бяха захаросани.Така ме е яд.Дано изобщо да стават за ядене.Увих ги във фолио,в найлонови торбички и в хладилника.
stefanel, фатално ли е ако не се сложи бадемова есенция, че аз тъкмо щях да го почвам щолена без есенция  newsm78, да отивам ли да си купувам есенция? А коричките защо трябва да са захаросани, моите си ги захаросах де, ама ми стана чудно какво толкова ако не са? За първи път ще правя щолен, моля помагайте със съвети.  Praynig
Петяя, по напред в темата някой беше писал, че е правил и се е получило добре. Аз не съм пробвала, правила съм само с чисто царевично нишесте.

# 212
  • където мечтите се сбъдват
Lucky mama,и аз си задавам същите въпроси.Ако може някоя по опитна съфорумка да отговори,защото и аз правя щолен за първи път.

# 213
  • София
Благодаря, lucky mama. Аз все пак ще се опитм да си намеря нормалното нишесте и в крае случай ще ползвам десертното.

# 214
  • В една слънчева къща...
Здравейте! Снощи за пръв път забърках 2/3 доза от Дрезденския щолен по Джемма - 1кг брашно. Малко на око ми дойдоха съставките, че бебка беше покрай мен и ми разсейваше. От това количество ми излязоха общо 3кг щолени - 2 по 750 и 3 по 500. Премерих ги преди да ги прибера в хладилника. Въпросът ми е - преди да изстинат бяха мекички, а днес вече са твърди като тухлички. Така ли трябва да бъде /да съм спокойна/ или няма да стават за ядене?

# 215
  • Sofia
Така трябва да е. Коментираха го преди няколко страници...

# 216
Руло със снежинки и два различни пълнежа

и за да има някакъв баланс в храненето вижте какъв сок си приготвих вчера.Днес беше друг, но не го снимах, сипах го в бутилка и потеглих.
С пожелание за здраве към всички вас! Hug

Червен, антиоксидантен сок.

# 217
момичета моля ви помогнете ми колко време преди коледа мога да украся меденките с фондан и ако сега го направя има ли вероятност да стане фондана толкова твърд че да ''ЧУПИ ЗЪБИ " Embarassed

# 218
момичета моля ви помогнете ми колко време преди коледа мога да украся меденките с фондан и ако сега го направя има ли вероятност да стане фондана толкова твърд че да ''ЧУПИ ЗЪБИ " Embarassed
Аз ги украсявам 1седмица преди Коледа и ги прибирам отново в кутия

# 219
  • UK
 За пръв път мисля да правя сладки за Коледа , досега не съм правила никакви сладки. Едните ще са меденки със сигурност , но за другите да ми дадет някакъв съвет иска ми се нещо лесно , но нямам миксер. Някоя рецепта без разбиване с миксер.

# 220
За пръв път мисля да правя сладки за Коледа , досега не съм правила никакви сладки. Едните ще са меденки със сигурност , но за другите да ми дадет някакъв съвет иска ми се нещо лесно , но нямам миксер. Някоя рецепта без разбиване с миксер.
От всички сладки които съм правила ванилените кравайчета са ми най-лесни, има я рецептата на първа страница. Като се замисля повечето рецепти за сладки са без разбиване с миксер, така че, няма да ти е трудно в избора на рецепти.
Моето питане за бадемовата есенция в щолена, дали е задължителна, остава.

# 221
Момичета, направих меденките на Джема, шотландските масленки на Алиа (вече ги няма  Mr. Green) , а в момента правя райските сладки
Знае ли някоя от Вас арменските сладки, които са от парено тесто колко време траят?

# 222
Момичета, направих меденките на Джема, шотландските масленки на Алиа (вече ги няма  Mr. Green) , а в момента правя райските сладки
Знае ли някоя от Вас арменските сладки, които са от парено тесто колко време траят?
Не много за жалост. Аз направих една партида миналата седмица, но добре е ги извадих да се ядат, че щяла да мухлясат. Трябва да се правят до 2-3 дни преди Коледа.

# 223
Ох Тинки, благодаря ти, че тази вечер както ме е обзела страст да готвя щях да ги направя  Simple Smile

# 224
Отчитам се с Джинджифилови сладки и Медените мечета на Джемма. Сладките са страшно ароматни и къщата още мирише на тях, а мечетата са много сладки и ужасно вкусни.
Ето ги и тях
Скрит текст:
Скрит текст:
Връщам се да ви чета, че днес ви изтървах.
Спокойна нощ, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт