Коледа 2013 - тема 3

• 61 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
Да, няма захар в тестото. Peace

Ето и меденките:

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 19:45 от Джемма

# 436
Джемма благодаря и аз за премереното количество брашно и на локумките. Така почти всичките ми рецепти в папката :Джемма и Коледата : са с точното  количество тесто / без шприц сладките ти/.  bouquet  bouquet  bouquet

# 437
natalyna ,благодаря ти много! Hug,и аз миналата година украсявах линцерите с шоколад  Embarassed Може би само моите от целия форум не обичат да ги слепвам с каквото и да било сладко ,ей така натюр им харесвали повече ,това е положението.. hahaha
......току що ти прочетох поста,където пишеш ,че едновременно печеш по две тави на160 -13-15мин ,не разбрах обаче на турбо ли печеш newsm78 ,много искам и аз да експериментирам. Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 20:11 от normas

# 438
В тази рецепта
Момичета, аз си купих айсинг на прах за декорацията. Някой украсявал ли е по този начим меденките или други сладки? Мислех си и ако стигна до къщичката...пак с това да слепвам и украсявам.  Rolling Eyes
В тортената библиотека има една много подробна рецепта за меденки, някой правил ли ги е?
http://cakeslibrary.blogspot.com/search/label/%D0%A0%D0%B5%D1%86 … D0%BD%D0%BA%D0%B8
дали може кленовия сироп да се замени със същото количество мед т.е. да станат 6 лъжици мед ? Търся си добра и ароматна рецепта за тестото за коледните къщички. Помагайте!!!   bouquet

Аз много харесвам това тесто и винаги правя меденки и къщи от него.Леко се меси , не е много сладко, все пак винаги украсявам с фондан.Ето тук може да се види малка част от непокритата бисквита Рисувани коледни картинки на медени бисквитки тук Коледни бисквитени картички-

Към BiankaD :
Колко рано могат да се направят шотландските бисквитки ? Благодаря.

Можеш и сега да ги направиш, но дали ще останат се чудя? У нас не остават, а бъркането и печенето има е бързо, а и обичам миризмата им докато се пекат. Laughing

# 439
ето го и мойто петачно,съботно неделно готварство (съжелявам за лошото качество на снимката)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632796540092779&set= … ype=1&theater

# 440
Докладвам за локумките докато не съм забравила - 154 броя излязоха, ч.ч ми е 230 мл, брашно отиде точно 800 гр. Ето за тази рецепта става дума, редактирах я с измерванията Grinning:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg17177939#msg17177939
Ех, чудесно, от миналата година се каня да ги направя и тази вече задължително!! Ако кажеш и колко локум ти отиде?! Simple Smile
Кутия и половина.
Мерси. Аз обичам с повечко локум, така че ще предвидя 2 кутии, предполагам имаш предвид стандартните малки кутии?! И последно въпросче, нали няма грешка в рецептата - захар в тестото няма? И според мен не е нужно, пударата отвън и локумът вътре са достатъчни, но в някои рецепти срещах да има по няколко лъжици захар и в сместта.

armeria, да, майка ми ги правеше и с мармалад. Peace

момичета, много ги искам тези локумки, но никъде в София не намирам мас  Shocked
Пикадили, Хит и Карфур няма
моля помагайте baby_neutral

# 441
ето го и мойто петачно,съботно неделно готварство (съжелявам за лошото качество на снимката)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632796540092779&set= … ype=1&theater

О, колко неща си изпекла!
И Джема е сътворила чудеса!

Браво момичета! Аз изпекох моите меденки и отивам да украсявам.

# 442
Сиси ,lavAzza ,относно божествените Локумки на Джемма ,ето какво съм си записала в моята Коледна тетрадка.За по-малко количество.Чаша150мл,650 гр.брашно.локум около 300гр,пудра захар 200 гр.Брой на топчетата 75 ,всяко -14 гр .Прекрасни са ,опитайте задължително ,у дома те първо се ''нападат'' ,но линцери с конфитюр тц hahaha
Джемма,благодаря за рецептата ,не ги пропускам всяка година  bouquet  bouquet   bouquet
Мас купувам от бабите на пазара. Simple Smile

# 443
Аз искам да питам Джемма или някой запознат: Приблизително колко брашно е нужно за меденките на Джемма? Миналата година ги правих и се получиха много добре, но не съм си отбелязала използваното количество брашно. Благодаря на отзовалите се!

# 444
 krasence86 400 гр. е брашното. Виж в любими рецепти в Добре дошли в кухнята на Джемма е нейната рецепта.

# 445
Канех се тази година да не правя никакви сладки, освен такива за украса. Не става. Народът си ги чака Rolling Eyes Присъединявам се към темата, очевидно ще се пече...
 За сега се спирам на кантучини, венчета с шамфъстък и тиквени сладки. Много си харесах локумките, които споменавате и може би ще направя и тях.
Давам една идея за сладки-пай на клечка

# 446
  • Бургас
coconella , а ти попита ли в големите магазини за мас или искаше, като мен, да я видиш на рафтовете? Защото   тя се оказва или на доста неочаквано място / в Карфур/, или на вид като кисело мляко / в Кауфланд/ . Успех в търсенето.

# 447
  • Балчик
И аз не намерих мас във веригите. Една добра жена от този форум ми изпрати домашна.  bouquet

# 448
  • София
...едни анасонови луни и шоколадови линцери с аромат на ром. И двете рецепти имам от една италианка от Мерано (това е мноого близо до Австрия и влиянието се усеща).
lulumba, би ли споделила рецептата за шоколадовите линцери? Simple Smile

# 449
Ето това направих днес - Роксакя. Сиропирах 10 бр за почерпка на домочадието, а останалите  30 бр ще се сиропират 2-3 дни преди Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт