Да се оплачем...

• 7 461 606
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 21 435
Знам,че сина ми е много несръчен,но идеята е,че съм го доверила на хора които са там да се грижат за тях.
Да правят забележки,да обуздават буийните и спират агресивните.И ако стане инцидент да кажат поне едно извинявайте,а не не сме го бутнали ние.
В градината се беше ударил много сериозно пак при такова тичане,но госпожата на групата беше толкова разстроена от случилото се и толкова загрижена,че изобщо не ми хрумна да я обвинявам.
Не чувствам да ги е грижа за тези все още малки и нуждаещи се от внимание деца.
Аз правилата достатъчно му повтарям до припадък .

# 21 436
  • Варна
Без да критикувам или защитавам който и да е в тази ситуация, ще кажа, че моето мнение е, че децата ходят на училище за да се образоват. Т.е. хората там, респективно учителите, са там за да се погрижат само и единствено за тяхното образование. Нямам предвид като видят бой да се обърнат на другата страна. Но за някакви злополуки да се обвинява учител, че не се е погрижил за детето, не ми се вижда много логично. Всяко дете в реалния живот има двама родители, които се грижат за него. В училище има един учител на 30 деца точно защото се смята, че вече са достатъчно пораснали за да могат да полагат елементарните грижи по себе си. В противен случай щяха да бъдат зачислени по двама на дете.

# 21 437
Вярно е, че децата на 7 трябва да имат някаква представа от ред и дисциплина, но все пак учителите не са само, за да ги образоват. С поведението си те дори индиректно ги възпитават. А и носят отговорност за живота и здравето им. Предполагам, че авторката е много афектирана от инцидента с детето, а ако погледне спокойно на случката, ще се съгласи, че дете да падне и да се наръга с пръчка по време на игра навън не е чудо невиждано. Собствената ми дъщеря преди 3 години си счупи ръката пред очите ми, след като внезапно ѝ дойде гениалната идея да подражава на големите и да скочи от люлката в движение. Децата, особено по-малките са неизчерпаем източник на бели и шуротии.

# 21 438
Не ме разбраха някои. Rolling Eyes
 Няма проблем с поведението на детето ми. То дори не е от буйните, дори рядко тича и се гони. Както и да е. Говоря за това, учителите да си носят отговорността, която имат за здравето и живота на децата ни. Това включва - безопасна околна среда, без стърчащи желези и подобни остротии, да се организират така, щото да наглеждат зорко кой какво прави и така нататък, и така нататък. Не е мой проблем, защото това не е моя отговорност. Моите отговорности са други-в службата например, и след като си взема детето.
Нека не се изплъзват от отговорност с репликата, че не могат да огреят навсякъде...
За времето, за което то прекарва в градината /училището, отговорността няма на кой друг да е, освен на персонала там Peace
Както някой каза-интересува ме, да си го получа живо и здраво. А как ще стане това-виж гореизложеното.
 А едва ли става дума за сух клон от дърво - А набучи се ти на такава пръчка. Предполагам някакви стърчащи остри предмети е имало, тоест-необезопасена среда. Може и да бъркам, разбира се...

# 21 439
  • Варна
Да де, Уиш, точно за това става дума, че е било злополука. Тя не може и от родители винаги да се предвиди и предотврати, камо ли от един учител на куп щуреещи из двора деца.

# 21 440
  • София

Нещо в страни малко от темата, но само малко. Ако хората не искат споделеното от тях да се коментира, защо го споделят във форум?  newsm78 Според мен, споделите тук искат и очакват коментари. Иначе нямаше да пишат тук, а на лист хартия, който да изхвърлят накрая.
Проблемът е по-скоро в очакването, че оплакванията в тази тема винаги ще са съпътствани със съчувствие и подкрепа.
 А няма как да е така.

Аз не очаквам коментари, когато пиша. Не очаквам и съчувствие. Пиша, защото имам нужда да споделя, да го излея, па макар и на непознати. На лист хартия не е същото за мен.

# 21 441
Преди време в Нова Загора клон от топола в двора на училище уби 14-годишно момче. Върху друго (не помня в кой град) падна футболна врата по време на час по физическо и изпадна в кома. В тези случаи кой е виновен, като училището и общината си разменяха топката? Да, децата са буйни, родителите са длъжни да ги възпитават. Но е страшно да го изпратиш на училище и да се случи нещо непоправимо или да го увреди, заради нелеп инцидент, който е можело да се предотврати? И от дърво да е паднала острата пръчка, не ѝ е мястото там, щом може да нарани дете. Извън двора е друго, но в двора на училището искам детето ми да е безопасност.

# 21 442
Току що прочетох във фейса че е починал Роро Кавалджиев.
Гадно е че млади хора умират.

# 21 443
  • Germany
Аз пък не разбирам какво се очаква от учителите... Да не ги ограничават, ама ако може да тичат след всяко за да предотвратят инцидент, да почистват двора от опасни предмети, да поемат вина и да се извиняват винаги, да ги учат, да са ведри и справедливи, да.... и още и още. Вие нали разбирате, че това са хора, а не роботи?!? В Германия, където живеем в момента, в голямото междучасие на двора има около 400деца и 2 учителки пред 2те врати и категорично не носят отговорност, ако някой падне и се удари, защото просто няма как да го контролират.

# 21 444
Аз пък не разбирам какво се очаква от учителите... Да не ги ограничават, ама ако може да тичат след всяко за да предотвратят инцидент, да почистват двора от опасни предмети, да поемат вина и да се извиняват винаги, да ги учат, да са ведри и справедливи, да.... и още и още. Вие нали разбирате, че това са хора, а не роботи?!? В Германия, където живеем в момента, в голямото междучасие на двора има около 400деца и 2 учителки пред 2те врати и категорично не носят отговорност, ако някой падне и се удари, защото просто няма как да го контролират.

Понякога и това подчертаното е достатъчно, за да спаси живот Confused

# 21 445
  • Germany
Така е, но категорично не е работа на учителките!

# 21 446
И какво, пращаш си детето на училище и се молиш да не му се случи нищо там, защото не е работа на никой да го опазва живо и здраво? И не говоря за гимназисти, а за първи, втори, трети клас.

# 21 447
Така е, но категорично не е работа на учителките!

...на персонала, на училищното заведение като цяло...все тая.

Много моля да си гледат работата съвестно, а не през пръсти. Naughty Както аз си гледам моята и си нося отговорностите Stop

# 21 448
Я пък какво пишело в трудовата характеристика за професията "учител"
По опазване на здравето и работоспособността на другите:
3. Учителят носи отговорност за опазване здравето и живота на учениците по време на учебния процес.Той е длъжен да следи за здравословното състояние на учениците и за спазване на санитарно- хигиенните норми по време на учебните занятия.Длъжен е да инструктира учениците относно правилата за работа с материали и съоръжения,които могат да доведат до заплаха на здравето и живота им, както и да следи за правилната експлоатация.

# 21 449
Аз знам учители, които имат много надменно отношение и си гледат работата много през пръсти и предполагам, че случаят е такъв  и затова има недоволство. И лично сме попадали на такива, а знам и от "кухнята" защото и майка ми, и баба ми са учителки и познавам много много учители. Ясно е, че и учителят е човек, но понякога става въпрос за тънки нюанси, които разграничават добрия учител от лошия.

Общи условия

Активация на акаунт