Последиците след лапароскопия.МЦ...овулация..!?

• 1 809
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами.Бих искала някой с подобна история да помогне и да ме насочи в правилната посока.Лапароскопската операция се състоя на 28.10.2013г.-установи се ,че имам хидросалпинкс на лява тръба(да отбележа,че е нямало големи поражения и не се е наложило да ми премахнат тръбата),сраствания между същата тръба и яйчника и сраствания при дясна маточна тръба.Абсолютно всички сраствания са премахнати.
Последният ми менструален цикъл преди операцията беше на 19.10.След операцията ми дойде на 11.11,като имах кървене само 2 дни.Бях на контролен преглед на 30.11.и новините бяха добри.Оказа се ,че имам фоликул,който е все още неузрял.Опитвам се да си засека овулацията ,понеже вече можем спокойно да действаме по бебеправенето,но немога и немога да я уточня.МОЛЯ ако има някой вещ в тази насока да ми помогне от тук нататък как е най-добре да постъпя.БЛАГОДАРЯ. Thinking

# 1
Здравей Таня, сигурна ли си в диагнозата хидросалпингс? написано ли е в епикризата? нормално е при наличие на хидросалпингс тръбата да се отстрани, защото това е причина да няма бременност, тъй като самата течност влияе негативно върху ембриона. ти при кого си правила лапароскопията - гинеколог, който е специалист по репродуктивните проблеми или при гинеколог - онколог. има доста писано за проблема хидросалпингс, можеш да прочетеш и сама да се увериш какъв е правилния подход при наличие на такъв проблем.
по отношение на засичането на овулация имаш няколко опции, едната е да си купиш овулационни тестове, продават ги във всяка аптека, другата е да ходиш на гинеколог и чрез ултразвуково изследване да се прави фоликулометрия. има и метод с измерване на базалната температура, но затова се иска ежедневно да имаш възможността по едно и също време сутрин да следиш температурата. възможно е да следиш и промяната на вагиналната слуз, но трябва да познаваш тялото си изключително добре Simple Smile желая ти успех!

# 2
Да убедена съм в посочената диагноза,знам,че е желателно да се махне тръбата при наличието на такава диагноза,но при мен лекарят е премахнал само тази част където е имало с цел да има някаква тръба.От специалист е правена операцията ,във Варна при д-р Славчев във МБАЛ Св.Анна.И съм някак си сигурна в методите му,понеже моя роднина работи с него в тази клиника много години.Направил е след премахването и някакво продухване на тръбите със специална цветна течност,след което и 2-те са били проходими.
Така или иначе ми обясни чисто и ясно,че ако не се получи до мес.май следва инвитро.Все пак надеждата умира последна Sad.Вече близо 2 седмици си правя тестове за овулация,но всички са отрицателни,поне аз така ги разчитам а и симптоми нямам.След контролния преглед той много ме обнадежди и видя на ехограф фоликул който е около 20мм.и ми каза,че скоро трябва да настъпи овулация,но аз очаквам цикъл.Незнам ...утре съм на час за при гинеколког,да го видим тоя фоликул какъв е.Иначе тази сутрин си премерих БТ И беше 37,2.Благодаря ти , newsm51

# 3
Да убедена съм в посочената диагноза,знам,че е желателно да се махне тръбата при наличието на такава диагноза,но при мен лекарят е премахнал само тази част където е имало с цел да има някаква тръба.

не разбрах, в крайна сметка махнал ли е част от тръбата или не?!!?, а по отношение на фоликула трябва да се проследи, може да е задържан. друга възможност е да имаш втора овулация, гинеколозите казват, че това се наблюдава при доста жени.

# 4
Да махнал е част от нея...бях на лекар ,оказа се задържан.Сега малко се поуспокоих,дойде ми точно на време ,очаквам О около 20-ти.Сън не ме хваща,уж трябваше да се успокоя а аз все повече се депресирам.Плача ,плача....мамка му мразя да се самосъжалявам..а си кислех ,че съм силна жена.Съжалявам ,не искам да те натоварвам. smile3518 smile3518 smile3518Просто понякога не се издържа..

# 5
о, въобще не се притеснявай, в крайна сметка това е една от ползите от този сайт, да намериш хора, с които да споделиш и те да те подкрепят, защото те разбират. понякога никак не е лесно, но трябва да се стегнеш, защото от тук нататък ти предстои дълъг път, който не е обсипан с рози. концентрирай се върху надеждата за позитивен финал и направи и невъзможно за постигането му!!! всичко, през което ще ти се наложи да минеш е просто крачка към целта. и никога, никога не забравяй, че не си сама, нито първата, нито последната. страшно много двойки са минали, минават и ще минат по този път. така че горе главата и смело напред!!! Hug

# 6
Благодаря ти ,но знаеш,че има и негативни дни.Днес съм в добро настроение.Утре ми свършва цикъла и съм позитивно настроена,колкото и малък да ми е шанса.Очаквам О. на 20.12...така че давам само напред ,пък ако не се получи нормално,ще се действса инвитро.Много цунки и приятна вечер. Hug hug

Общи условия

Активация на акаунт