Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 723
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, момичета. Сега се връщам от зъболекар. Моята болка се оказа мъдрец за вадене, но тъй като сега не е подходящ момента, само ми го пломбираха временно. Дано издържи по-дълго.
Аз никога не съм спортувала (само на танци съм ходила някога), но наскоро бях решила да ходя на народни танци, тъй като откриха близо до нас в Младост и то в подходящо за мен време след 19ч. Само, че след две репетиции се оказах бременна и дотам приключи кариерата ми на танцьорка. Много ми се иска да опитам йога, но наистина ли са само в центъра?  newsm78
Стискам палци на petita, а и на всички останали момичета, разбира се Praynig

# 271
  • Ispania
Да се вклУ4а и аз по вьпроса за спортовете.
С втората бременност, си ходих редовно на фитнес, докато не ми го забрани лекарката, защото имаше опасност от аборт. Но от пьрвият ден ,след като забременях вси4ки видове лекари  hahaha с които се срещах за изследвания, ехографи и т.н., ми препорь4ваха спорт на всяка цена.
В по-напреднала бременност ходих на Пилатес, но там можеш спокойно да се отег4иш до без предел. Сьщото беше и с йогата.
Сега ако бях ¨nаред¨, пак щях да си ходя на фитнес, но уви... трудно ми се полу4ава да бременея аз като нормалните хора.... Confused

# 272
Здравейте, мили дами! Казвам се Милена, приятелите ми ме наричат Мими. На 26 години съм и имам детенце на 6 години - Ивайло и е на мама златото. От Търновския край съм. Преди две седмици си направих тест за бременност, който се оказа положителен. Преди три дни ходих на контролен преглед за потвърждение и докторката потвърди и каза, че "малкият чочко вече си има и сърдечна дейност". Определи ме за 14 юли по менструация и за 21 по видеозон... но сме си юлковци.. Много ще се радвам ако споделя тези моменти с всички вас, защото виждам, че сте страхотна компания...  Hug

# 273
  • София
Добре дошли на всички нови мами. Пожелавам ви само радостни моменти и успешен завършек през юли.
redstart ,ако си тук кажи какво стана, как мина прегледа?
Стискайте ми палци. Утре съм на преглед отново.

# 274
Добро утро Юлки  Mr. Green след гаденето при мен наистина дойде главоболието и то е точно вечер когато преди ми ставаше лошо. А тази нощ не спрях да сънувам и то такива глупости тези хормони ще ме  Crazy
BlackRose лентичката ти със седмиците нещо не отговаря на термина ти  Mr. Green

# 275
Добро утро Юлки  Mr. Green след гаденето при мен наистина дойде главоболието и то е точно вечер когато преди ми ставаше лошо. А тази нощ не спрях да сънувам и то такива глупости тези хормони ще ме  Crazy
BlackRose лентичката ти със седмиците нещо не отговаря на термина ти  Mr. Green
Добро утро,момичета!Успешна и позитивна седмица на всички!Моето главоболие пък беше в началото и поне засега нямам!А за сънищата и аз се изумявам какви неща сънувам и то всяка вечер,много драматични Grinning и определено е откакто съм бременна,интересна работа Simple Smile

# 276
  • София
И аз сънувам велики филми всяка нощ, но не го отдавах на това Crazy

# 277
  • София
Здравейте момичета,
Бих искала да се включа и аз в групичката  Hug.
Накратко - бременна съм в 9та седмица, втора бременност, от София съм. Чухме вече сърчице, следващият преглед е другата седмица, когато докторът каза ще се видят и крачета, ръчички и пр.

# 278
Момичета, помагайте. От няколко дни имам( с извинение) разстройство, което според мен се появи след едно китайско, но придружено с болки в стомаха. Хапче ме беше страх да пия, например имодиум, и пробвах с какво ли не: чай от нар, който помогна да, но днес пак се появи  ooooh! Знам, че е нормално да имам такива стомашно-чревни проблеми, но не знам как да го стопирам.

# 279
Пробвай с чай от шипки, или компот от дренки.За друго не се сещам Sad

# 280
Petq T изпробвано от мен е компот от дюли...или също съм чувала 1 с.л оцет да изпиеш... Simple Smile

# 281
Момичета, помагайте. От няколко дни имам( с извинение) разстройство, което според мен се появи след едно китайско, но придружено с болки в стомаха. Хапче ме беше страх да пия, например имодиум, и пробвах с какво ли не: чай от нар, който помогна да, но днес пак се появи  ooooh! Знам, че е нормално да имам такива стомашно-чревни проблеми, но не знам как да го стопирам.
Petq T ванилия помага ,може да изпиеш една !

# 282
Абе, все забравям да ви питам, пък после се сещам. При някой има ли го това: имам чувството, че пишкам много бавно, струята едвам едвам църцори  Mr. Green Blush и по тази причина много дълго чакам докато си изпразня мехура. Като напъна малко, започвам малко по-бързо да тече, но не е онова, което беше преди, когато не бях бременна. Като се замисля, това започна още малко преди да разбера, че съм бременна (но трябва да съм била бременна вече) - спомням си, че бях в една обществена тоалетна (аз на такива не сядам, а някак вися над тях в поза пикиращ самолет Mr. Green) и тогава си спомням, че чак се издразних, че краката ме заболяха, а няма изпикаване..
Абсолютно същата съм и се чудих какво става  newsm78 Едвааам тече  Embarassed Пък не се стискам много време...ще запитам докторката  Peace
Хм, тази сутрин и аз го забелязах това, даже се притесних. Досега не бях така. Но щом и при вас е така, явно е нормално, сигурно става някакво притискане на мехура, знам ли...
Чакайте, това е само началото, кой знае през какво ще минем още   Mr. Green

# 283
  • Бургас
Здравейте момичета, как сте?
 Petq T, както пишат и другите момичета, опитай с една лъжица оцет, компот от дренки или дюли, при мен това е помагало,особено оцета.
  Аз пък имам други страхове и притеснения. В събота си направих контролните изследвания на ТСХ и ФТ4, ТСХ-то ми се е покачило от 2 миналия месец на 7 сега, а доктора ми увеличи дозата на л-тироксина с цел да достигнат нивата около 1 и нещо. Много ми е притеснено да не се отрази нещо на бебчо. Днес съм на преглед при ендокринолог, но при АГ съм 27.12. незнам до тогава как ще изтърпя за да разбера дали всичко е наред с бебето. Иначе се чувствам добре, за сега спря гаденето, намаля и апетита, дори и гърдите не ме болят, единственото ми оплакване за момента е че си пълнея адски много и на коремче и на дупе и крака. Имам чувството, че от въздуха пълнея,защото не ям повече от колкото преди бременността, само закуската е допълнителна(преди не закусвах).

# 284
Добро утро и на мен!

Petq T : И освен всичко друго спазвай диета - сухари, солети, бисквити и не се обезводнявай.

diyana: Мисля, че за  1 месец не е толкова фатлано. >Важно е , че се следиш. TSH по принцип се покачва през бременността и заотва е важно да се следи. И аз събота си правих контролен и не бях мръднала от моята стойност (въпреки, че ми увеличиха л-тироксина) и ми вдигнаха дозата. Не се сдухвай ама си пий хапчетата и всичко ще е наред.  Ако си толкова притеснена говори с ендокринолога си , да ти обясни за рисковете от това. Но пак - казвам, важното е, че сте го хванали. А за напълняването - дали не се дължи и на високото TSH?  Thinking Според мен е възможно.

Аз вчера си направих един лек шопинг за бременни. Просто вече панталоните и дънките ми не ми стават. Минах през H&M и там намерих каквото ми трябва от към дънки. Само туники си търся ама нещо не намирам.
Сряда съм на 4ти преглед и се вълнувам и това притеснение..никога не изчезва !

За сънищата : Леле и аз сънувам някакви странни неща. А онзи ден мъжа ми ме хвана да бълнувам, нещо което НИКОГА не ми се е случвало !!  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт