Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 756
  • 634
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Обичат я,даже умират за нея.Но да не се занимават много.За купуване и т.н са номер едно но за гледане...Ако помоля ще гледат.Но сами да изяват желание никога.Завиждам на хора с такива баби

# 421
Много са ми странни тия баби - те не си ли обичат внучетата?
Много странно. Защо обичането на внучета да е равнозначно на готовност да гледаш внучета? Разбирам да е налице някаква спешна и извънредна ситуация, нормално е човек да се отзове. Но ей така, априори, бабата да е на линия, изгаряща от желание за гледане на внучета, е странна идея.

# 422
А на мен пък ми е странно обратното-за мен това са студени хора.
Пак да уточня-не става дума за злоупотребата с добрината на бабата/дядото.
За мен това не ми се занимава = не е обич  Peace
Все едно внучето ти е някаква досада  ooooh!

# 423
Може и да е досадно, особено в една определена възраст на децата.
Не мисля, че са студени. Егоисти може би донякъде. Точно са си във възрастта да бъдат такива и да гледат себе си.

# 424
  • София
Точно егоисти.За майка ми важи на 100%
Стана баба на 42 години.Повече и се ходеше.Не ,че не ми е помагала.Помагала е.Но да каже дай да излеземе да се поразходиме.Никога.

# 425
Не ,че не ми е помагала.Помагала е.
Честно казано, струва ми се, че първият и вторият ред силно си противоречат.

# 426
  • София
Помагала е финансово ,както и с готвене.
Но за гледане на детето не

# 427
Стана баба на 42 години.Повече и се ходеше.да каже дай да излезем да се поразходим.Никога.
Раничко е станала баба, може би за това. Joy
Макар че, моята майка стана баба на 39, но то беше отдавна. Тогава и бабите се пенсионираха на 55 години. Сега на около 40 се женят/обвързват.

# 428
Аз пък ги разбирам бабите. То иначе цял живот отговорности - първо гледаш твоите деца, после тъкмо решиш да си починеш, да обърнеш внимание на себе си и дойдат внуци. Ами кога да пътуват, да пият вино, да играят бридж? Ако се налага нещо спешно, да помогнат, през другото време тези деца си имат родители.

# 429
Ами то по тази логика могат да мислят и родителите-тамън децата поотрастнат и имат време за себе си, а пък трябва да се грижат за болни и възрастни родители...щото те няма да станат по-млади и все ще се наложи да разчитат на някой друг нали?
Сигурно тогава трябва и те да се врътнат-оф не ми се занимава!

# 430
Ами то не един и двама се врътват и след като са им изгледали децата, буквално оставят родителите си сами. Така че примери всякакви.

# 431
Помагала е финансово ,както и с готвене.
Но за гледане на детето не
Бих се съгласила, че е егоист, ако не помага с нищо, когато имате нужда. Но, след като помага под една или друга форма, не. Някак в повече идва, тя помага финансово и с готвене, но  не проявява инициатива да гледа детето, следователно е егоист.

# 432
Ами то по тази логика могат да мислят и родителите-тамън децата поотрастнат и имат време за себе си, а пък трябва да се грижат за болни и възрастни родители...щото те няма да станат по-млади и все ще се наложи да разчитат на някой друг нали?
Сигурно правиш разлика между болни и възрастни родители и здрави деца, които си имат здрави родители?

# 433
А на мен пък ми е странно обратното-за мен това са студени хора.
Пак да уточня-не става дума за злоупотребата с добрината на бабата/дядото.
За мен това не ми се занимава = не е обич  Peace
Все едно внучето ти е някаква досада  ooooh!

Съгласна съм с написаното...

# 434
Сигурно правиш разлика между болни и възрастни родители и здрави деца, които си имат здрави родители?

Да правя.
 Съжалявам, ама моето дете е от често боледуващите, че и аз покрай него на дърти години взех с него да боледувам.
Но освен цъкане по телефона и скайп от бабите и дядовците друго няма.
Ма те го били обичали  Joy
Айде бе!
Освен това ще повторя-аз и ММ сме деца на 80-те където беше често срещано всички ваканции и ваканцийки, да не говорим за лятната - децата да се пращат на село при родата.
Та специално нашите и техните не са гледали кой знае колко много деца-т.е не е било да не могат да си починат, хеле пък да нямат време за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт