ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 30 229
  • 635
  •   1
Отговори
# 150
Рано е, но все пак да се допитам - Свекървата иска да ми купи проходилка. казах й, че няма да ползвам, понеже съм чела негативи за тях. Нали има сега нещо, наречено Уокър, та такова ако иска да купи, но.....
Щом няма да бъде в проходилка означава ли това, че трябва постоянно да съм след нея? Този Уокър ми се струва, че не е за началото, а за по-стабилните  Thinking

Вие какво мислите да правите?

# 151
Ние в повечето случаи, когато не спи мрънкаме и ревеме  Whistling Слагам го в шейзлонга - там стои известно време мирно, но като цяло не успявам още да му отвличам вниманието с нещо. Сутрин като се събуди, докато оправя къщата го оставям в креватчето и му пускам играчката над леглото и около 10 мин. се заглежда в нея и после надига вой.
Иначе заспива на всеки 2 часа, но през деня за по 30-40 мин. , и едно или 2 спанета са за повече - за час или най-много 2 часа.
А през нощта се буди на около 4-5 часа за ядене, и веднага заспива.

Ние ще сме от старомодните и ще си се возиме с проходилка. Купили са ни сега за Коледа една. Смятам, че всичко в умерено количество и време не може да е толкова вредно. Пък и голямото дете съм го отгледала с проходилка и не виждам проблем от това. Естествено всеки си има различно виждане по въпроса и си преценява дали ще ползва или не.

# 152
Проходилки?! Shocked От кога може да се използват? /имам предвид от кой месец?/

Ние със спането сме ок!Вики продължава да си спи през деня,като се буди на по 2 часа да яде.Нощем последно яде към 23:00 и после чак към 6:00  Peace Да се похваля,много е послушен  Simple Smile Дори и да го оставя за малко самичък изобщо не забелязва,че ме няма.Изключение прави,когато е много гладен Laughing Понякога се дохранваме със АМ и за сега проблеми като запичане-нямаме.В четвъртък сме на преглед и ще ни бият ваксина  ooooh!

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 01:10 от mushmulkata

# 153
тони димова, не съм ползвала специализирана за чувствителна кожа козметика, но съм чувала добри неща за бебешката серия на А-дерма.

Мис М, не съм ползвала, не смятам и да ползвам проходилка. Според мен най-естественият и добър начин за прохождане е детето само да се научи да пази равновесие, да пада, да се изправя и да върви. Уокърите доколкото знам са за периода след като детето се е изправило и ходи, но има нужда от опора. Има много играчки, които не са специално уокъри, но са на този принцип, в момента се сещам за пазарска количка с предмети в нея.

Зоринка
, ние сме още на 45 дни и дълго време не се задържа неспяща и немрънкаща Mr. Green По принцип е спокойно бебе, но сама не й се стои, трябва да има компания, да вижда и усеща хора. вече се заглежда по-концентрирано и по-интересно да наблюдава, но все още вниманието й не може да бъде ангажирано трайно.

Не знам при вас как е (семействата с повече от 1 дете), но малката реагира най-активно на гласа на сестра си, дори понякога се събужда от него, може би защото е детски, доста познат още от корема с мрънкането си Laughing Успокоява я нейното говорене най-успешно, усмихва й се най-често, много готина сестринска връзка още отсега Heart Eyes

# 154
Не знам при вас как е (семействата с повече от 1 дете), но малката реагира най-активно на гласа на сестра си, дори понякога се събужда от него, може би защото е детски, доста познат още от корема с мрънкането си Laughing Успокоява я нейното говорене най-успешно, усмихва й се най-често, много готина сестринска връзка още отсега Heart Eyes

Наистина е много мило и при нас е така малкия се радва много на маймундйулъците на каката.

Бебе Дж, Сол благодаря много за инфото. В аптеката днес ми казаха, че А-дерма се води био медицинска козметика, а Биодерма е само медицинска козметика. Утре сме на преглед при ЛЛ и ще видим тякакво ще препоръча, аз вече минах на диета, за да намаля дразненето.

# 155
Аз  се чудя с какво да забавлявам бебка, когато е будна. Определено не седи  сама. Ако е в кошарата или в люлката много бързо и омръзва и почва да писука. Май най - много и харесва да я разнасям на ръце из стаите.  Иначе режим няма. Яде, след това спи /приспивам с лашкане на количка или лягам до нея на спалнята- не заспива сама/.
Проходилка смятам да ползвам, както и бънджи- гледам много им е весело на хлапетата докато висят в тях. Не знаех, че проходилката е вредна, освен че има възможност за инциденти.

# 156
Акулска стръв, то на всяко дете му харесва да го разнасят нагоре-надолу и да го люшкат, ама гледай много да не я свикваш, ако можеш, че килограмите им ще нарастват и без кръст и ръце ще останеш.

Проходилки и бънджита. Преди време бях писала във форума, че проходилките и бънджитата могат да доведат до плоскостъпие. Инфото ми е от ортопед, на когото вярвам. Аз няма да ползвам такива.  Peace

# 157
# 158
Това имагинерно свикване/привикване на новородено искрено ме разсмива Crazy Нормално е бебе на 1-2-3 месеца да иска да е в компания, а не да седи само. Акулска стръв, и аз си я разнасям, със слинг или на ръце, опитвам се да я въвличам във всичко, което се случва вкъщи, да е в стаята, в която сме ние, мисля че това е най-правилният начин на поведение с такова малко същество Peace Много ми е интересно как създавате навици на толкова малко бебе?! Седи само в стаята и плаче докато "разбере", че това е възпитателно или докато се измори да реве и заспи?! Laughing
Иначе й говоря много (без да се лигавя, говоря като с голям човек), гушкам я, галя я, показвам й разни неща, разказвам какво правя и защо. Последните дни пускам по малко Бейби Тиви Simple Smile

При нас, струва ми се, коликите отшумяват. Но пък има отново скок в растежа, не ме остави снощи да спя, беше бодра, ококорена и ядяща Laughing

# 159
Единственото положително, което аз намерих в проходилката беше това, че детето само се придвижва накъдето иска, т.е. за него е един вид свобода. Сложих я на 8-9 месеца, но не мисля че помогна за прохождането, просто детето се буташе с пръстите на крачетата и се движеше насам-натам, което за него си е голям кеф. В един момент, когато започна наистина да прохожда, "проходилката" само й пречеше и я махнахме. Сега не мисля да купувам, доста безмислен уред е според мен. В уоркъри и тем подобни също не мисля да инвестирам.

# 160
аз твърдо против проходилки. видях дете, което ходи на пръсти заради нея  Rolling Eyes и каките нямаха такива помагала, пролазиха рано, после се изправиха и се държаха за оградата на клетката  Mr. Green и накрая се пуснаха.

аз мисля, че е твърде рано да се въвличат бебоците в ежедневието. за това са адски много впечтления, които не могата да организират и може да станат по-нервни. същото е да ги сложим пред телевизора. това си е мое мнение, а и го пише в една статия.

# 161
същото е да ги сложим пред телевизора. това си е мое мнение, а и го пише в една статия.

На същото мнение съм.  Peace

Когато приспивам детето просто го държа, седнала. Говоря му, галя го. Не бих искала да привикне да заспива разхождано и друсано.

Ранното прохождане също не е за предпочитане. Има вероятност след 20-годишна възраст от болки в ставите на краката.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 15:01 от bebe dj

# 162
Относно приспиване съм на мнение, че е до дете, а не до създадени "навици" през първите месеци. Може би защото съм кърмила на поискване и двете си деца, думите *режим* и *навик* са ми чужди. Уважавам привързаното родителство и не смятам, че децата трябва да се изолират от околния свят, дори през първите месеци, колкото по-рано се адаптират, толкова по-плавно и безболезнено би било това. Излизаме, виждаме се с хора, пътуваме, не смятам, че това е излишна превъзбуда. Естествено, не трябва да се прекалява.  Телевизията беше експеримент дали и как реагира, нали не си представяте, че я слагам пред телевизора и отивам на фризьор Laughing

Но в крайна сметка всеки действа по свои възгледи и разбирания, истините са много Grinning

В детската градина има скарлатина. Каката я е карала миналата година, но доколкото знам има опасност от повторение Confused Четох, че за бебета до 6 месеца не е опасно поради създадения от майката имунитет. Някой знае ли нещо по въпроса, още не съм звъняла на личната.

Между другото, като прочета "гиньо" и "педи", някак страшно неприятно ми звучат тези съкращения, неуважително, може би проблемът е в моя телевизор Peace

# 163
Между другото, като прочета "гиньо" и "педи", някак страшно неприятно ми звучат тези съкращения, неуважително, може би проблемът е в моя телевизор Peace
Ужасни са тези обръщения, ако бях лекар нямаше да ми е приятно да знам как говорят за моята особа. Моето бебе го държа в стая с включен телевизор през голяма част от деня. Има си бебешко легло в другата стая, но си върша работа в дневната и прекарвам голяма част от деня там, та и то е с мен. Не знам дали е добре за него, но някакси не ми се иска да го слагам сам в другата стая, пък било то тиха и без телевизори, рутери и лаптопи. Не знам, всеки си знае как е най-добре за него и детето му.

# 164

Съвсем ти е наред предавателят  Wink

Наистина хората нямат уважение към лекарите. Иначе нямаше постоянно да оспорват във форума предписаното им лечение и да имат повече доверие на Агенция ЕЖК /Една Жена Каза/.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт