ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 30 230
  • 635
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро на всички ние се позакрепихме вече че с тея болести аман вече .Стига заяждания ,пълни памперси и запушени нослета я да питам аз стегнахте ли се за празниците и какъв подарък избрахте за малчовците си ???? Аз още се чудя каката я уредихме вече тя си знае какво иска и списъка беше многоооооооооо дълъг ами за беба ? newsm78  Играчки има дрехи също както се шегува баща и една бутилка ракия под елхата де за сватбата, Mr. Green де за бала тъкмо ще е и отлежала  Mr. Green

# 391
Имам въпрос към мамите, даващи АМ. Нали се дава и вода, ама моята мома не иска. Иначе ака и пиша нормално, много объркано ми е с това АМ.
Чакам главния лекар да каже,дали мога да си ходя днес.
Габриелче, всичко наред ли е при вас?

# 392
Slynchitse проблема с коликите го реших с Lefax
Акулска стръв витамин Д се дава сутрин на гладно,10 мин непосредствено преди млякото
Dud0JLuHka и ние акаме по 1 път на ден.До 3 дни е допустимо на АМ,за кърмачета до 5.Няма от какво да се притесняваш
Dee_dee_7 нормално е да е по обилен първите месеци цикъла,но ако много те притеснява обилното течение,можеш да си вземеш витамин Ц,ако не помогне можеш да комбинираш Калциум фосфор Ц(4х1т)+Метергин(3х1т ако не ти го дадат в аптеката без рецепта,кажи че си родилка със силно кръвотечение и гинеколога ти е извън града за рецепта)
Shushka водата не е задължитална,ако не иска детете не го насилвай.Сега е зима,ако му се пие ще пие.Пробвай с чай на Хип леко е подсладен и им се услажда понякога  Peace Ние пием на ден по 20-30гр и викам Ураааа   Joy
Хубав и слънчев ден от мен   bouquet отивам да пия кафе,докато звЕро спи  Laughing

# 393
Shushka, на мен никой не ми е казвал, че ТРЯБВА да пият вода. и малките и големите не искат вода. чат пат се лъжат с чай, ама рядко. според мен щом пампите са пълни няма място за притеснение. защо не питаш някоя акушерка какво мисли по въпроса или стилламбуланц?

моите акат веднъж днесвно, случва се и по 2 пъти

# 394
Ние тези дни акаме доста на ден, викам си да не е от Активията дето я ям, но я спрях и пак си ака след всяко хранене. Няма угодия, ако не ака се притесняваме, като е много пак. Ние му взехме за Коледа едно много сладко екипче. Иначе ме подсетихте да напълним едно шише ракия да има от годината на раждането му.

# 395
Ясно, момичета, благодаря ви. В петък ще получа пълно инфо от моята акушерка, но дотогава исках да изясня за себе си въпроса с водата.

# 396
Относно акането..... ние сме на смесено хранене и имаме проблем с акането. Ако не се изака повече от 24 часа става неспокоен започва да се напъва а иначе аките не са твърди топчета , а малко по-гъстичко е.... даже последните 2 дни си е нормално, но пак не може да ака и пухам термометър, сега започнах да давам и сироп Лактулоза пък да видим какво ще е...... (иначе и на мене ми е трудно изхождането на 2 дни, но ми е малко по-трудно). Писна ми вече с това не акане....  #2gunfire

# 397
Аз да се оплача - ние се родихме 4470 кг , а сега след 2 мес и половина сме едва 5400 ... само ние ли надаваме толкова малко ,че започвам да се стряскам !

Не се притеснявай. Моето бебе се роди 4 180 и сега е около 5 и 700-800. Малките бебета наддават повече, за да компенсират, а по-едрите - забавят. Ако всички бебета наддаваха с еднакви темпове, такива едри като нашите щяха да станат по 20 кг на 1 годинка.  Crazy

Shushka, при бебета, които са само на АМ се препоръчва даването на вода. Моят също не й е фен, но правя всичко възможно  да пие. В началото не го насилвах, решихр че като не ще - ОК, но сутрин започна да се събужда с нацепени устни, та чак и кръв имаше и оттогава го насилвам да пие и нямаме вече такъв проблем.

# 398
Вит.Д сутрин на гладно, направи ми впечатление, че я разхлаби и се изака без обичайното напъване. Утре ще забележа пак, че иначе го давах когато се сетя Simple Smile обикновено след хранене,

За позите при носене на бебо го разбрах от приятелка с недоносено дете, която го води по всякакви лекари, включително и някакво светило в София - чакам да ми прати линк и презентация. Вчера такива ми ги наказа, така не трябва да се носи (стои) иначе не трябва, направо ме отчая. То излезе само по гръб че трябва да стои! Е да, ама моето е гласовито и капризно и ако трябва да лежи все ще е само милото, защото в кухнята имам само столове, нямам диван и няма къде да го сложа и само ще реве! Знам че звучи като "една жена каза", но въпросната жена е като енциклопедия и прекарва в четене  и ходене по лекари много време.

За подарък сме й купили един дядо Коледа, който пее и танцува и активна гимнастика си нямаме още, та това ще са й подаръците. За ракията е добра идеята   bouquet Wink

Колко тежи едно едногодишно бебе? Сори за тъпият въпрос, но ми е първо дете  newsm78

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 11:18 от eni_zlat

# 399
Момичета искам да попитам тези от вас, на които им се е възобновил цикъла , по обилен ли е от преди ? Вчера ми дойде и оттогава ми върви доста , поне според моите  критерии , защото преди да  забременея не беше така.   newsm78
Много обилно беше при мен,а по принцип не съм с такъв и втория път  също, беше малко по слабо от първия,но нетипично за мен.Даже и повече дни от колкото ми тече по принцип

# 400
Колко тежи едно едногодишно бебе? Сори за тъпият въпрос, но ми е първо дете  newsm78
Зависи колко килограми се е родило. На 6 месеца трябва да удвои теглото си от раждането, а на 1 г. да го утрои. Напр. ако се е родило 3 кг, на 6 месеца трябва да е около 6 кг, а на годинка - около 9 кг. Дъщеря ми беше точно с тези мерки и се вписваше в схемата.

# 401
  • Варна
Колко тежи едно едногодишно бебе? Сори за тъпият въпрос, но ми е първо дете  newsm78
Зависи колко килограми се е родило. На 6 месеца трябва да удвои теглото си от раждането, а на 1 г. да го утрои. Напр. ако се е родило 3 кг, на 6 месеца трябва да е около 6 кг, а на годинка - около 9 кг. Дъщеря ми беше точно с тези мерки и се вписваше в схемата.

Хм, ние се родихме 3500 и вече на месец и 24 дена сме 5800 (връщам се от консултация) , което значи че в следващите 4 месеца трябва да качи само 1,2 кг което едва ли ще стане така  newsm78

# 402
все пак реших да пиша тук за резултатите от изследвания. навъртат се и медицински лица, може да са от полза. самия витамин Д не е изследван.
давам инфо за резултатите, които не са в норма

thrombocyten 644, норма 140-440
reticulocyten 40, 5.0-15.0
alk. phosphatase 691, 82-383
phosphor/spontanharn 3.61, 12.90-43.90

след седмица ще се видя с нашия педиатър, да чуя и неговото мнение

# 403
все пак реших да пиша тук за резултатите от изследвания. навъртат се и медицински лица, може да са от полза. самия витамин Д не е изследван.
давам инфо за резултатите, които не са в норма

thrombocyten 644, норма 140-440
reticulocyten 40, 5.0-15.0
alk. phosphatase 691, 82-383
phosphor/spontanharn 3.61, 12.90-43.90

след седмица ще се видя с нашия педиатър, да чуя и неговото мнение

Патогенеза. Недоимък на витамин Д води до намалена резорбация на калций в червата и спадане нивото на серумния калций. Последната стимулира повишаване секрецията на паратхормона, което има за резултат извличане на калций от костите и възстановяване на калциевата хомеостаза, но едновременно с това се увеличава загубата на фосфор /phosphor/spontanharn 3.61, 12.90-43.90/ с урината, активизира се пролиферацията на остеобласти и се повишава нивото на алкалната фосфатаза /alk. phosphatase 691, 82-383/.

Останалите два показателя, мисля, нямат отношение към недоимъка на вит. Д. Сигурно са направили ПКК и от там са тези р-ти.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 16:56 от bebe dj

# 404
Минахме преди 4 часа консултация с двете ваксини... Съвсем малко плака, после заспа в колата, а като се прибрахме сложих риванол превантивно. Дано й понасят на душичката, че иначе само ще я гледам тъжно....
Нашата педиатърка каза, че мога да сменя Вигантола с вит. Д на Джеймисън
Като мерки е 4800 -59 см... Пък на мен по-тежка ми се виждаше... Все пак сме в норма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт