ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 30 229
  • 635
  •   1
Отговори
# 405
  • Софиянка в Пазарджик :)
въпрос към ЛЛЛ
Здравейте.Крис е на 2 месеца изцяло на кърма.До сега имах много кърма направо течеше като душ.Преди 2дни бебчо получи някаква алергична реакция,почти убедена съм че е от млечни продукти защото главно това ям.Спрях да кърмя онзи ден сутринта взех Адаптирано мляко за алергия кум краве мляко.Видимо се подобри пъпките по лицето се изчистиха спря да бъде толкова нервен.Вчера привечер забелязах че кърмата много ми намала и реших да почна пак да кърма предния ден и в същия докато не кърмех съм цедила и не съм консумирала нищо млечно и яйца.Привечер успях да изцедя само 50мл.Започнах да пия много вода обикновенно когато ми намалееше акато пия повече вода на следващото хранене всичко се нормализира.След 2часа и половина го сложих да цока измерих на кантара че е е изпил 70мл.През нощта не знам колко е изял тъй като не съм го мерила,сутринта 3часа след кърменето успях да изцедя около 10-20мл.Какво да направя за да се увеличи кърмата?Благодаря

# 406
Благодаря за съветите.
Почнах да пия чая на Hipp за кърмачки. Може би не е от количеството, защото снощи едва заспа към 3 и се събуди да яде чак в 9.  Гърдите ми щяха да се пръснат... Но защо ми отказва ядене незнам. Реве, пищи...
Shushka,  преди една седмица почина най-добрата ми приятелка от детството... Та от тогава малката е много неспокойна и ми отказва ядене. Не винаги, но зачестява... Старая се да ям, да пия вода, да не мисля, да съм весела и да не го усеща, но май не ми се получава.
Сега ще дохранвам с АМ. Дано не я отбия, но гладна не мога да я държа. Хем реве, че е гладна, хем пищи като и дам гърдата  Confused Tired

# 407
От днес започнах да давам Имунокинд(хомеопатични) за подсилване на имун система х 1 на ден-превантивно.Някой давали нещо подобно ?

# 408
Оххх и на мен така ми прави с кърменето , понеже като сме навън давам адаптирано мляко от около 2 - 3 седмици започна да реве като го сложа на гърда...хем е гладен ,хем се извива ,върти ,пищи .Вече като дойде време за хранене и направо ми се свива в корема .и аз дохранвам ако видя ,че не става .Само нощем и сутрин яде спокойно , след това през целия ден ни е голям зор ,и аз не знам какво да правя вече !

# 409

GabrielaChr моите съболезнования

# 410
И моето момченце се превира , реве , гърчи и какво ли още не когато започнем да се храним и съм разбрала , че не е от количеството кърма а това се случва когато е много гладен , много трудно го лъжа да започне да яде , а понякога се изнервям тотално.
Габи(надявам се нямаш нищо против че те наричам така) мисля си, че не е от стреса а просто има скок в растежа и се нуждае от повече кърма или огладнява много и се изнервя, а също съм забелязвала при мен , че понякога имам много кърма но не тече много и когато си облея гърдите с гореща вода колкото мога да понеса положението се оправя.

# 411

GabrielaChr съболезнования

Нещо странично да ви питам: Как намирате новият изглед на БГ-мама? На мен ми е супер неудобен, непрегледен и бавещ.

# 412
Не ми харесва изобщо и ми е много странен.

# 413
Не ми харесва изобщо и ми е много странен.
Нали?! Току що си дадох мнението в анкетата им, дали харесваме сайте. От толкова потребители има само 2-ма лайкнали във фейсбук, всички останали са на нашето мнение?!

# 414
Благодаря!  Sad
Габи е супер, да Simple Smile
Портокалче скока в растежа го минаваме по друг начин. Тогава имах чувството, че яде през цялото време и пак не е сита.
Аз се поразтърсих в нета и, разбира се, пак в мамата намерих (може би) решение.
Мисля че е кърмаческа стачка. Бебетата отказвали гърдата, когато се загуби контакта с майката. А аз близо седмица избягвах да е гушкам и само е взимах за да е нахраня,заради варицелата. Мажех се с едно мазило, което се превръщаше в прах след като засъхне и за да я предпазя да не го гълта, аз още по-лошо направих...
Ето:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0

Може да ви е от полза  Hug Сега съм щастлива, че само аз ще си я гушкам и имам причина за пред другите   Mr. Green Twisted Evil

# 415
 и на  мен ми е супер неудобен новия сайт

# 416
Мерси много Габи беше ми много полезно , със сигурност моя господин има проблем с мен и аз го знам какъв е , че го слагам да спи всеки път самичък в кошарката му.
 Joy

# 417
все пак реших да пиша тук за резултатите от изследвания. навъртат се и медицински лица, може да са от полза. самия витамин Д не е изследван.
давам инфо за резултатите, които не са в норма

thrombocyten 644, норма 140-440
reticulocyten 40, 5.0-15.0
alk. phosphatase 691, 82-383
phosphor/spontanharn 3.61, 12.90-43.90

след седмица ще се видя с нашия педиатър, да чуя и неговото мнение

Благодаря! Дано всичко скоро се оправи!  Heart Eyes
Аз реших да не правим изследвания за сега... Започвам профилактично минимална доза от вит. Д на Джеймисън, че има по-малка концентрация.

Новия изглед не е лош, харесва ми. Обаче трябва малко време, за да се свикне с него  Wink

Вода и моята дуда не иска - само на кърма сме. На всеки 3-4 часа събуждаме се, ядем, оригваме се, сменяме памперса, оригваме се, гукаме си, оригваме се, носим се, оригваме се, заспиваме, събуждаме се да се оригнем и пак заспиваме и така до следващите 3 часа Laughing

Деви се превива и реве докато се кърмим, ако има за оригване или пръцкане - щом си свърши работата си похапва спокойно.

# 418
Новият изглед никак не ми харесва, но ще свикнем  Simple Smile
Цикъл - приключих с втория и за щастие беше по-кратък от първия. По принцип ми е къс и ми е странно дълго да ми тече, но явно наистина първите 2-3 пъти се регулира.

Аз не кърмя, но все още имам капчици кърма като стисна. Кога ли ще спре, а и гръдния кош кога ли ще ми се събере (нали се разширява по време на бременност)?

Аз знам, че вода не се дава дори и при АМ /може и да се бъркам/, но аз давам на моето момиче по няколко лъжички и то не всеки ден. В началото се мусеше, но сега вече й харесва. Предпочитам мляко да поема за да расте, отколкото по доста мл на ден вода, но няма да я лиша от малко водичка  Peace

Още съм болна, кога слагам маска, кога не, гледам да съм чиста когато япипам и т.н., но въобще ми е чудно мога ли да я предпазя  newsm78

# 419
mili.savova, аз съм убедена че при нас не е проблема във витамин Д. първо няма логика след като започнах да го давам, 3 седмици след това резултатите да са се влошили. второ, нявсякъде в нета го пише, че в скок в растежа и пубертета е нормално стойностите да са дори двойни. и трето калция и фосфора са в норма. четвърто, пише че при прием на желязо също са възможни повишени стойности. и на последно място като една от възможните причини се дава предозирането на витамин Д.
аз днес цял ден четох в чичко гугъл на няколко езика и това е което изрових. чакам да видя педиатъра какво ще каже, на него му имам доверие и докторката в болницата ще е пусна по пързалката.

Общи условия

Активация на акаунт