ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 30 229
  • 635
  •   1
Отговори
# 555
За много години!Много здраве и радост през Новата Година!
gostenkata75, и мен ме  боли едното коляно и едната китка на ръката - мислех си че е от годините. Може би са ни изтощени вече организмите след бременноста и се появяват болежки тук там.

# 556
Може и от възрастта да е  Laughing Щях да ви питам, бебчетата ви взеха ли да огладняват по-често, сякаш тези дни по-бързо, ии вечерта събуждат ли се да ядат, ние много рядко пропускаме едно хранене и тези дни е много активен посреднощ, големи усмивки иска да играем,опааа изчезвам

# 557
Нека новата година носи здраве на всички ни. Аз я стартирах с вирус (повръщане и температура)... така се скапах,  че не можах да вдигна детето от леглото. Слава Богу, отмина и тая мъка без последствия. Кърмих си я и си е съвсем добре Simple Smile)))))

И аз все още не съм във фейсбук.  Иначе момата спи повечко откак намаляха коликите... то било рай така Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 19:52 от jonka62

# 558
  • София
gostenkata75, мен също ме болят коленете - при всяко ставане и сядане, при вървене нямам оплаквания. Но сега не мога да пия никакви добавки, не са съвместими с кърменето.

roverandom, от какво се е получило това състояние? И в какво се състои, разстройство и бебето не наддава добре ли?

# 559
Може и да ви се стори странно, но ми е много интересно как да разбера има ли разтройство, ние сме изцяло на кърма ии си е редичко винаги Rolling Eyes

# 560
За много години, момичета! Нека 2014 ви донесе само здраве и успехи!

Аз спрях да кърма, понеже много ми намаля кърмата и се отказах да е боря този път. Цедих две седмици заради антибиотиците, но вече изнемогвам. Явно две бебета за три години са много и организмът ми хич не е толкова силен като преди първата бременност. В крайна сметка реших, че на децата им трябва здрава майка и е по-добре да прекратя. Опитах онзи ден да и дам кърма и после бяха неистови колики, което съвсем ме накара да прекратя кърменето този път. С млякото е толкова спокойна, смее се, играе .... Каката я кърмих година, а и алергия има и е все хремава, та така, ще видим как ще е малката само с два месеца кърмене.
Не знам вие как се чувствате, но аз още не съм в старата си форма и не мога да се пренатоварвам. Каката ни е хиперактивна. Освен това от намаляването на кърмата хормоните май изперкват и ми става кофти, ще ходя на лекар да я видим тази работа.
Иначе малката е добре, в понеделник сме на преглед и ваксина. Дано и понасят добре.
Жалко, че толкова замря форумът....

# 561
Моето диване пък не иска адаптираното мляко , решихме да му даваме един път на ден обаче такъв рев , такова пищене и горкия дори и не знае как се яде от шише и накрая след едно голямо насилване да преглътне и повърна всичко което му беше в стомахчето , таткото се ядоса и изхвърли цялата кутия АМ и така сега се чудя какво да правя.
Иначе си е изцяло на кърма но сякаш нощно време огладнява повече а пък точно тогава аз нямам чак толкова много кърма както през деня и понякога не се наяжда както трябва.

Шушка на мене много ми липсва времето когато всички пишеха тук , сега е толкова замряло и пусто ама тей то...

# 562
*Портокали*, аз давам чай Хип ако все още иска да суче вечер. Имам чуството, че и на мен вечер не ми стига кърмата, но то е защото я приспивам докато суче и това са няколко часа май. И моят син не искаше да пие от шише, като спрях да кърмя отведнъж се научи много бързо и стана доста по-спокоен.

# 563
Акулска стръв ти как го даваш чая ? Ами и аз като тебе приспивам май цяла нощ на гърда и накрая нищо не остава и ми се струва на моменти още гладен , през деня го нямам този проблем , че искам нещо с което да го дохраня но АМ явно няма да ни е алтернатива не му харесва на човека  Joy.

# 564
аз само да споделя, че биберона играе голяма роля. моите пият само от определен модел и друг не искат да помиришат. изкупих всички такива биберони в града и накрая нямаше нито 1. принудих се да купувам от ибей  Tired така че опитайте с друг модел. тези ергономичните за моите бебоци да ужас, но и каките ми бяха така та имам опит  Mr. Green

Шушка, с каките взех същото решение след седмици борба и недоспиване зарди цеденето. сега се оказах пред същия факт и пак така реших. все още смятам решението си за правилно, макар че ми е доста криво. имало е начин, но така е с некадърни акушерки  Confused
моята щерка също е диагностицирано хиперактивна, както и аз  Whistling та смятам другата седмица да почна да взимам лекарствата, да видим какъв ще е ефекта. опитах един нов продукт, който за жалост не ми подейства добре. сега ще взимам и аз детския краткотраен риталин

моите също изведнъж започнаха да се хранят по-често, отдавам го на скок в растежа. сега се нормализира всичко.

аз вчера устанивих, че има АМ без захар и съм бясна. тъпите им специалисти в болницата вместо да ме връщат на предишното АМ можеха да предложат смяна с АМ без захар, зада не наддават толкова много. ама не, те и в болницата ползват това със захар. явно офертата е по-добра, а какво за децата е по-добро не го интересува никой  #Cussing out

# 565
Портокалче,
Бре нали всички консултанти по кърмене казват, че нощно време повече се произвеждала заради не знам кой хормон... По моята логика би трябвало повече да имаш...
Да питам вашите бебета как заспиват - моето нали е първо - чета всякакви неща, защото се научи да заспива само с люлеене заради коликите. То хубаво, ама ми се иска да успява и сама както си лежи или играе. Мислите ли, че е още рано?

# 566
Jonka ами не знам какво казват консултантките ама при мене явно не е така защото нощтно време гърдите ми омекват като мекица  Laughing а през деня чак стават твърди като камък от мляко, но може би и нямат време да направят ново мляко заради малкия който е непрестанно там , че така го приспивам цяла нощ.
И аз моето гевезе го свикнах така с люлеене и няма оправия ми се струва , за секунда да го оставя и настава четвъртата световна война, единствено в количката си кротува но за кратко ако не се мърда.

Херцогиньо това за АМ-то с захар не го знаех , че то така не е ли много калорично и нездравословно за дечицата ? .

# 567
Във форума и по-точно в тази група се оказаха много всезнаещи мами, и други, които са много обидчиви и затова ефекта е на лице. Целта на тези форуми е да споделяме радости и тревоги и да се консултираме една друга, а не да се обиждаме на хора, които даже не познаваме. Пълна идиотщина и простотия е това, но явно хората, които се бяхме събрали тук са с твърде остри характери.
Аз вече отдавна не влизам и не пиша и не ми доставя удоволствие да го правя.
В предишната група с големия ми син преди 8 год. бяхме много силна група и писахме активно в нея сигурно 3-4 год. Правихме си много срещи с децата и беше истински забавно.
Тук определено не е.

# 568
Херцогиньо, нашата кака не е диагностицирана за сега, но тя не се спира за секунда. Вчера даже на обед не спа и вечерта беше свежарка, едва заспа, направо ни изцежда всички у нас. Наблюдавам я за сега само.
Моята акушерка беше супер. Тя ми каза да купувам Хумана Пре ХА, защото съм с непоносимост към лактозата. Точно за един ден на малката пъпките от лицето и главата изчезнаха и коликите спряха. Викам си, нали кърмата е най-супер нещото на света, а мойто дете от нея какво ли няма. Скъпо е това мляко, но детето си е супер доволно и не наддава като за световно. Същите килограми е като каката, която е изключително кърмена. Въпреки че лекарите ми казаха, че можело да кърмя с антибиотик и кортизон, и аз пробвах де, което причини неистов рев и малката не можеше да се успокои. Ами не им вярвам на лекарите да ви кажа. То мене ме смазаха тези медикаменти и възспалението, а как да очаквам на бебе на два месеца да не му повлияят  newsm78
Херцогиньо, вие на какво мляко сте?
Портокалче, спокойно, сигурно си ти стига кърмата, иначе детето няма да наддава и ще му проличи. Аз като кърмех бяхме същата картинка, цокане постоянно, вечер също, нощем сто пъти. Каката се будеше до година и два месеца нощем да цока, не толкова от глад, а от навик. Все още има неспокоен сън. Малката спи като пич по 3-4-5 часа. Но ако е в скок в растежа също постоянно търси да лапне нещо.
Джонка, всяко дете си е индивидуално и много бързо понякога се променят нещата. Аз лично не съм имала щастието моите да заспиват сами с леглата си. Наблюдавай и действай, както мислиш, че е най-удачно за детето.
Ииии да, нас ни почнаха зъбите, но засега е търпимо  Mr. Green

# 569
Ние понякога заспиваме самички гледайки си нанякъде в кошарката, иначе се случва малко да го подържим докато се унесе. При мен гърдите се пълнят много нощем, защото понякога пропуска хранене, е много рядко, но и да не пропуска повече се пълнят вечер. Много лош е този навик да сучат с часове, така не се ли товари много коремчето им.Да  не казвам голяма дума за сега нямаме колики, все се надявам да нямаме. Мисля, че голяма роля изигра, че не ядях много неща, то и сега, но малко се поотпуснах ии много пъти гледам да го оригвам докато го храня, но това си е мое наблюдение, може случайно да се е случило да нямаме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт