Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Хе-хе, мъжа ми от доста време е със звание по нагоре от майор, и въпреки това от години карта за него - йок. Впоследствие обаче, се оказва, че "колежки"-редови служители, редовно се сдобиват с карти за апартаменти.
А каква табличка с картите ми донесе по-миналата седмица: от 01 юли до 09 септември ПРАЗНО, ни един апартамент никъде по базите. Просто да умреш от смях. А Флагман и Созопол, ни апартаменти ни стаи. Човек да си помисли, че ще ги затварят за ремонт лятото.  hahaha
Мислех да я сканирам и да я пльосна тука, че да видите за какво иде реч, ама да не излезе, че изнасям секретна информация  Crazy.
Та не званието и положението в йерархията е определящо за да се сдобиеш със заветната карта за моренце, а способността да проявяваш селски тарикатлък при прилагането на тъпата методология за разпределение. Това без извинение.

# 466
Значи стига ме до заключението,че имаш ли вътрешен човек няма значение званието,карти се намира Twisted Evil

# 467
Тонита, ехе, аз тогава да се радвам, че за Флагман има карти и покриват почти всички смени от сезона. Simple Smile

# 468
  • Велико Търново
Maryse, ами, поне можеш да бъдеш спокойна, че при вас на местна почва не се злоупотребява с правилата.
Докато, след месец едни потребителки като започнат ей тука гордо да размахват с каква карта за почивка са се снабдили, дето не съм я видяла във въпросната табличка, или пък както миналата година сама с дете, взема апартамент, дето не може да го вземе баща с 3 деца. И това при разлика в чиновете поне 2 стъпала...
Но карай, живи и здрави, по този случай тази година сме два пъти на море за по 5 дни, за почти същите пари, колкото щеше да ни излезе една карта за нас по новите цени.  Simple Smile

# 469
  • Пловдив
Цоп  Mr. Green Кацнахме в Боровец /Олимп/. Еми, занемареничко си е  Crossing Arms Няма тераси, хладилници, баните са стари, ама за толкова пари - толкова  Mr. Green
Ние ски не караме, дойдохме заради СПАто и чистия въздух, а и на разходка малко да видим как е със "зимна" карта  Mr. Green
Утре ще видим как е басейна и около него и ще търсим интересни местенца за разходка, че поради стечение на обстоятелствата се оказа, че и спа-то няма да мога да ползвам.

Как мина почивката?Сподели отзиви за басейна-топъл ли е, че се чудим за април месец дали да ходим?На ски не ходим, така че ни интересува само басейна

Здравей. Басейна като температура ми е ок - 28 градуса, и 23 градуса на помещението.
Сравнително голям е /25м/, и доста хлориран  Crossing Arms В най-плитката част е 140 см - пиша го, защото аз плувам като ютия  Mr. Green /т.е. никак/ и мен това ме вълнува  Mr. Green
Тези, които са по програма на МО го ползват безплатно. Останалите СПА–екстри се заплащат, но за МО има преференциални цени.
Не разгледах СПА-центъра как е, защото съм бременна и не ме допускат. Но басейна е доста занемарен. За стаите - казах, но може би ние сме улучили кофти стая.
Храната - на мен не ми допада, но пък в ресторанта е евтино. До тук 3 пъти за вечеря имаше гадни пържени картофи  Mr. Green е и със скара и месо де. Поне всяка вечер има салатка. На обяд разни полу-фабрикати и полу-аламинути - картофено пюре от пакетче, бистри супи и месо с някакъв сос. Няма избор в храната - един вид "манджа", който се сервира от персонала. Десертите са разни пастички и рула, понякога кремче-нишесте. Закуската е добре.
За разходка - нищо интересно наоколо  Mr. Green само гора  Mr. Green Бяхме до Царската Бистрица /двореца на Симеон/, който е на 10-15 минути пеша от хотела.
"Центъра" също е на пешеходно разстояние, но нищо интересно.. а и по тия байри нагоре-надолу не ми беше забавно с тоя корем  Mr. Green
Самоков е на 10тина км.
Като заключение - за парите си - става, но не бих повторила. Виж, за скиорите е доста по-добре. Simple Smile Поне си починахме, което всъщност беше идеята.
Пампорово ми се струва по-добър вариант.

За картите за морето - ние пък точно юни искахме  Mr. Green ама нъцки. За созопол някакъв тристаен апартамен, който няма да ни огрее защото сме двама. Другите локации и периоди не ме устройват, така че или ще се пробваме май месец по телефона, или на частно - и без това юни цените навсякъде са прилични, така че не държа на картите на МО. На останалите - успех!

# 470
Тонита, не е стига това ами обясняват и как имало правила и важали за всички. Simple Smile
Сподели къде ще ходите ако искаш на ЛС

# 471
Тонитa и Maryse само да ви кажа, като си говорите за правилата при раздаването на картите, че с предимство се ползват редници и сержанти. Както и това, че две поредни години можеш да вземеш карта само ако няма желаещи. Поне при нас председателя на комисията твърди, че е така. Честно да ви кажа аз много не вярвам, че комисиите се съобразяват с каквото и да е правило - според мен се раздават по симпатии
Впоследствие обаче, се оказва, че "колежки"-редови служители, редовно се сдобиват с карти за апартаменти.
Всъщност, ако имаш предвид цивилните служители те получават карти чрез синдиката си и нямат нищо общо с бройката отпусната за военните

# 472
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
При нaс комисиятa съблюдaвa и товa кой е ползвaл минaлaтa годинa и кой не е. Ние минaлaтa годинa взехме от поделението,  зaтовa съм сигурнa, че нямa дa ни одобрят  Sad и ще чaкaме свободните кaрти от aгенция пък дaно се доредим.

Зa цените - нa нaс лично нa чaстно нa почивкa ( не с кaртa от МО) ни излизa двойно по-скъпо морето. Колкото е ценaтa нa еднa кaрaтa ги дaвaме сaмо зa спaне. Тaкa, че кaквото и дa ми рaзпрaвят, кaртaтa си е кaртa.

# 473
  • София
Тонитa и Maryse само да ви кажа, като си говорите за правилата при раздаването на картите, че с предимство се ползват редници и сержанти. Както и това, че две поредни години можеш да вземеш карта само ако няма желаещи. Поне при нас председателя на комисията твърди, че е така. Честно да ви кажа аз много не вярвам, че комисиите се съобразяват с каквото и да е правило - според мен се раздават по симпатии
Впоследствие обаче, се оказва, че "колежки"-редови служители, редовно се сдобиват с карти за апартаменти.
Всъщност, ако имаш предвид цивилните служители те получават карти чрез синдиката си и нямат нищо общо с бройката отпусната за военните

Чрез синдиката могат да взимат само членовете на синдиката, а не всички цивилни служители са такива. За синдикатите също има табличка-с по 1 или 0 бр. карти на смяна.
Това за войниците и сержантите с предимство направо не го вярвам-най-ниския чин, който съм видяла в Созопол е капитан.

# 474
 Като ходи  мъж ми в агенцията по миналата година за карта и тогава имаше за Созопол от 30.08. си спомням, но аз тогава не я  исках.Сега ако има ще  му кажа  Peaceда я вземе.

# 475
  • софия
Има ли някой, ходил на Флагман май месец- дали работи СПА центъра или е само през летния сезон отворен. Последно преди 4 години сме били така майските празници, тогава си работеше, но да няма промяна някаква.
По темата- и ние от няколко години не вземаме карта( не, че не можем).
Успех!

# 476
  • София
Флагман работи целогодишно, би трябвало да работи и СПА-то.

# 477
Да Флагман работи целогодишно ,а другите Адмирал,Фрегата,Маяк са сезони.

# 478
  • софия
Да, целогодишно работи- вече съм резервирала за празниците по 6.5. двустаен апартамент, с вана, мин. вода. Е, надявам се да работи и СПА- то.
Благодаря Ви!  bouquet

# 479
  • Някъде в Европа...
Да, целогодишно работи- вече съм резервирала за празниците по 6.5. двустаен апартамент, с вана, мин. вода. Е, надявам се да работи и СПА- то.
Благодаря Ви!  bouquet

По Нова година работеше  Wink

Карта не съм заявявала тази година от поделението ми, което не значи, че няма да отида...Има и други начини  Wink

Общи условия

Активация на акаунт