Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
Просто има някои теми, в които отношението е подчертано, например имаше една тема на едно момиче, което искаше да срещне чернокож мъж, понеже харесва такива, и търсеше място в София, където ходят, кафе или бар или нещо такова. Там каква помия се изля... А като стане дума за хомосексуализъм, тогава става грозно, понеже на големите бели птици гарджетата им са все тъй бели, но настръхват при мисълта, да не "станат" гей. Там е страх и ужас, не знам дали си спомняте онази тема тук в чужбинския от миналата година, за модата в различните страни...

Аз лично много се радвам, че все повече млади хора нямат обособено понятие за сексуална ориентация, "хетеро" момчета, които не биха приели за кръвна обида, ако ги харесва или сваля гей, например. Един от най близките ми приятели е хетеро, но нито се притеснява от идеята за секс с друг мъж, нито му е противно, без да е би или дори би кюриъс. Надявам се в някакъв момент това разделение на хомо и хетеро да спре да съществува, както и това с цвета на кожата.

# 196
  • ENGLAND
golden , мислех те за умна жена, но явно съм грешала. Много грубо звучиш. Дори ми казваш и какво да правя.  Никога, никого не съм обиждала, а и дори повече от 4 години не споделям абсолютно нищо в тази тема, няма как да знаеш какво харесвам и какво не харесвам тук, кого мразя, не използвам думи като боклук, чернилка или тем подобни. Аз  много рядко пиша тук, ако някой пита нещо и аз мога да му дам резонна информация. Но никога не съм си позволявала да характеризирам някого тук, дори и лично да го познавам.
Явно днес ти е ден за заяждане, но нямам желание да съм ти  жертва, аз съм оф.

# 197
  • Bristol
Когато поживеете доста тук, когато се сблъскате с прилично много случаи ще запеете съвсем друга песен.
Чудя се колко дълго още аз трябва да поживея тук, според теб, за да се сблъскам със споменатите случаи  Laughing Никой няма нищо против теб в тази тема, нито има групички и модератори. Не се вкарвай във филми, отпусни се и се наслаждавай на живота  Peace

# 198
Doret, това което съм видяла от теб е нула толерантност към всяко мнение различно от твоето.  За човек, който лесно се обижда, самата  ти много лесно раздаваш квалификации. Твърдението че за 4 години не си писала тук е ........ чудя се каква дума да използвам - невярно/ лъжа/ смехотворно. Най- малкото защото всеки може да погледне дали си писала или не. И преди да решиш че има заговор срещу теб ще кажа, че не съм ти следила мненията специално, просто те се набиват на очи, защото са 100% негативни. Противоречието между това да живееш в една държава повече от 10години и да мразиш всичко около себе си се набива на очи. Аз не се опитвам да ти казвам какво да правиш, чувстваш, харесваш и т.н. (човек сам избира дали да види чашата наполовина пълна или наполовина празна), помолих те да не правиш обобщения за цяла една държава/нация на базата на ограничени лични впечатления.
Къде точно казах че ти си използвала думата "чернилки"? Този термин е употребен от дамата, която ти защити и чието мнение ти подкрепи.

# 199
Doret знам, че хич не ме харесваш Whistling но пак ще си позволя да съм на мнението на Голден. За 4 години определено се е случвало да споделяш негативно отношение и последния път, си спомням, че беше за образованието. Жал ми е, че след толкова години не си намерила нещо, което да харесаш.

Това дали на някого ще му хареса или не, според мен, зависи от самия човек. Ако средата ти е пълна с всякакви (по цвят) образовани, успешни хора с чувство за хумор, определено ще ти хареса. Ако пък си позитивен човек, ще се радваш на всеки слънчев лъч и зелена тревичка и така ще се заобиколиш с позитивни хора. Ако обаче ходиш намръщен и се мусиш на всичко, е тогава няма как и среда и място да си намериш.

Момичета има ли промяна в отношението към вас, след падането на ограниченията. Аз не усещам разлика, напротив. Мъж ми имаше лека случка с една от подчинените си лели. Това и изказване определено втрещило всички други девойки в работата им, но от тогава не  е гъкнала по въпроса. Явно се е усетила, че е сгафила пред шефа си Crazy

# 200
Шая, аз не съм усетила разлика в отношението. Болницата е пълна с доктори чужденци (както повечето английски болници) и не вярвам някой да се впечатлява че аз съм българка.  Като цяло моето впечатление е че уелсците са толерантни хора. Минусът им е че са много любопитни и обичат да клюкарстват Simple Smile

# 201
но пак ще си позволя да съм на мнението на Голден.
  имах си хас, нали си от модераторките  Mr. Green  Hug 
  Аз усетих на два три пъти, но хората знаеха, че БГ е малка държава, но Румънците идват  Mr. Green Но определено вече като кажа БГ и се чува в първия момент - ОУ, от колко време сте тук  Crazy

# 202
но пак ще си позволя да съм на мнението на Голден.
 имах си хас, нали си от модераторките  Mr. Green  Hug  

А, аз не съм от модераторките, аз съм от новодошлите, които нищо не са видяли и разбрали още Mr. Green

AAAAA това за клюкаренето е на всякъде Laughing
Ние си имаме едно сладурче на 20, което живее с нас. Един път го взех с мен да вземем децата. Като стигнахме до училище го упътих да вземе Яна, че аз да взема Боян (в двата края на училището са) и да питам нещо класната му. Какво се е объркал, къде е влязъл, видях го през прозореца без Яна с 4 учителки около него да го водят да търси Яна. Те нещо се заплеснали и той се скрил. После тези 4 плюс още няколко го издирваха да ми го доведат, хихикайки кокетно, че много биха се радвали да го намерят за да се разходят с него под ръка из училището. Още ме питат за него като ме видят Joy
Аз не го взимам вече,  че ще го изядат Laughing

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 23:39 от Шая

# 203
  • UK
Аз изобщо не съм усетила отрицателно отношение откакто съм тук. Понякога ме спират и ме питат какъв ми е акцента (понеже нали говоря на децата), мислят, че съм американка, така им звуча, като кажа, че съм от България винаги се сещат за почивка там или някой, който е ходил на почивка там, никой не ме е погледнал накриво... Ставало е дума за отрицателното отношение към евентуалните тълпи имигранти, казват, че румънците ги притесняват повече от българите и това е бил само коментара...

Ох, бях написала американка и българи с главна буква, викам да се поправя, да не вземе някой да ме сдъвче за родоотстъпничество пак. Един път бях написала някакъв месец с главна буква, майко мила, все едно цитирах Майн Кампф.

# 204

Аз не го взимам вече,  че ще го изядат Laughing
Кашлюк, кашлюк...чакай да си погледна пак фейса, докато го няма Вал. Или да се разходя до Бристол ли? Whistling

Като е станало въпрос за разходки на 1-ви съм в Лондон за купон.  Laughing Ще се празнува рожден ден на една виртуална позната.  Party Луда работа, ама и моят мъж ми се връзва на акъла. За 2-ри, ако има някой за кафе да свирка, макар че ще ме мъкнат като куфар на сам на там доколкото разбрах, та не обещавам нищо.  Blush

# 205
Да взема да споделя нещо за "гадните" англичани  Sunglasses споделяла съм че моите хлапета играят шах, малкият миналата година стигна до Терафиналите, а тази го избраха в отбора на Уелс. Скоро се върнаха от голямо състезание в Кардиф със сребърни медали. Моята половинка се сети, че има познат който играе в градския отбор по шах и му изпрати емайл с молба за повече информация. Човекът обясни че нямат детска секция, но хлапетата са добре дошли всеки понеделник, когато отборът се събира в една от залите на университета. Синовете ми отидоха за първи път в средата на декември и от тогава ходят редовно. Възхитена съм от хората - изключително мило отношение и невероятно търпение към хлапетата. Редуват се да играят с тях и да ги учат, включително и интересни факти за известни партии шах от далечното минало. Днес един от тях ни беше донесъл харддрайв с учебни материали, видео уроци и т.н. Решили са да ги подготвят за едно състезание през май, което ще е без възрастови ограничения т.е. Ще играят срещу възрастни. Днес един от бившите шампиони на Уелс отдели на малкия 2 часа да го учи. Невероятни хора!

По същия начин мога да кажа само хубави неща за хората от клуба по гмуркане и за хората от моята група по карате. С последните всеки първи петък от месеца се събираме на раздумка в къщата на някой от нас (миналият месец беше в къщи).

На работното ми място съм в добри отношения с всички колеги и умерено близка с някои от тях.

Ако някога с някой не съм се разбирала, то е било поради различия в характерите, а не поради сблъсък на национални ценности.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 00:40 от golden

# 206
Golden, само да не стане хора от тях!   Sunglasses П.с. между мен и теб викай ми Пешо Дезинфекта.  Laughing

И аз съм заобиколена само от гадни англичани, шотландци и други британци. Неудобно ми е вече.  Whistling

# 207
Нана ела де, от кога те чакам. Ти като си тъгнала по рождени  дни на такива далечни разстояния, защо не наминеш и за моя, на пролет.Хем и младежа ще видиш. А ако г-жата  родена на същата дата пожелае можем и общ купон да спретнем  Mr. Green

# 208
  • След завоя в дясно
Пак сте подпалили метлите  afwitch по добре така иначе пишем една страница един месец. Mr. Green
Някой питаше за гумени ботуши, обикновено си отговарят на номерата, последно взимах от Лидъл сполучливи излязоха.
Мери снимката дето пусна от ваканцията е бижу.
Аз забелязвам промяна в отношението, преди не си позволяваха така открито да не ни желаят. Последно един клиент като ми чу акцента ми каза да си ходя в моята си страна, но най- смешното беше, че той беше с много силно изразен ямайски акцент Mr. Green Също така познати ме питат дали имам планове да се прибирам някога в България, а аз им отговарям, че в последно време много често ми се задава този въпрос Mr. Green
Далеч съм от мисълта да обобщавам, каква е нацията, расата и т.н наясно съм, че тези коментари са продиктувани от лични мотиви, емоции, комплекси, лична култура и ред други показатели- така, че не желая да обобщавам. В общи линии гледам на нещата позитивно.
Госпожата в детската градина на малката ме помоли да почета от една българо- английска книга, изнамерила я е от някъде и иска децата да се запознаят и с други езици, което намирам за много мило. Имате ли идеи как да им привлека вниманието така, че да не им е скучно като им чета на български?

# 209
Извинявам се,че се намесвам в темата,но честичко ви чета и така пътувам  Laughing
Пък и при вас си е интересно  Hug
Ние дойдохме в Тирол преди около 5 години, въпреки,че знаехме английски,а не немски език.Така се случи.Сега вече говорим езика и имаме много приятели.Най-вече аз бъбривката,а моя немски е  Crazy В началото ни питаха не ни ли е мъчно за приятели и Родина.Аз отговарям,че приятелите ни гостуват често и сме си в Родината.Европа!И така и го чувстваме Нямам срещи с недоброжелатели и на никого не позволявам да ми се пробва.Гордея се,че можем да си позволим избор.Гордея се,че сме смели,креативни и успешни.
На вас момичета хубава седмица и успех!

Общи условия

Активация на акаунт