Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 453
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Лондон
Извън конкретната тема си помислих, че ако форумът е представителна извадка и отразява адекватно нагласата на хората, излиза че напук на доста мнения, много хора са решили да тръгват към острова, не само да видят как е, но да се установяват Thinking

# 601
Много интересна тема сте подхванали.Моята дъщеря е на четири и вече ходи на училище, на мен ми се иска да се хвана да работя нещо по ред причини , но хич не знам как да съчетая нещата т.е.кой да я гледа че аз да работя.Съпругът отпада като вариант , защото излиза много рано и се прибира късно.Е как да стане се чудя.Макар че доколкото разбирам вие вс.работите и явно има вариант , но на мен не ми е ясен.

# 602
Оказва се, че има вратички за всичко  Mr. Green Зависи къде ще се установим.
Истината е че тук става все по-трудно положението, т.к. сме от малък град. Ако решим да се преместим в по-голям, е равносилно на това да напуснем БГ. Определено влияние оказва и бъдещето на децата. Едва ли от тук мога да си позволя, да издържам студенти извън БГ  Sad  
Отново благодаря за отзивчивоста и ще се радвам на още мнения от личен опит  Hug
П.П. krissanka, от колко годишни започват у-ще и платено ли е ?

# 603
  • Лондон
Krissanka, мога да кажа само от собствен опит и от наблюдения на децата в класа. Ние се справяме като приятелят ми работи само нощни смени през уикенда, аз завеждам детето сутрин, той я взима следобяд. Ходят оттам на всички извънкласни неща, аз се старая да ги прибирам откъдето са, ако мога. Няма да коментирам нивото на стрес и социален живот, който имаме Confused
В класа повечето майки не работят, имат по 2-3 деца и ги гледат. Има други, които имат au pair, постоянно живееща с тях, и тя се занимава с децата. Има и 2 с постоянни детегледачки, които пак вършат всичко, без да живеят със семейството.

Steffis , не знам за какви вратички говориш Rolling Eyes успех с каквото сте намислили, но цветята, специално розите, отдавна не ги раздават по тези географски ширини Peace И ми се струва, че не си прочела много тук, и училището, и градините, и докторите са изкоментирани по много пъти...

# 604
tzvetak, наистина не съм изчела всичко до тук. Ясно ми е, че нито рози ще има, нито червен килим. Мисълта ми беше, за това че зависи къде се установим, голямата може да гледа малката, докато
аз съм на работа. Извинявам се, ако съм се изказала неправилно.

# 605
  • Лондон
И аз съм добронамерена, и се чудя как цялата каша, която е в момента в тази държава, може все пак да изглежда атрактивна, поне отстрани Confused
Голямата ти дъщеря нали ще трябва да ходи на училище, кога ще гледа малката?

# 606
Естествено ще ходи на у-ще. Питам с цел да проуча всякакви възможности. И да знам все пак къде отивам и при какви условия. Те и 2-мата големите учат тук, но това не пречи да стоят с малката за 20-30 мин. или дори и час. Но съм чувала, че там може и да имам проблем с това. За това зададох този въпрос.

# 607
  • Там някъде......
ЗДравейте,извинявам се предварително,че навлиза в темата но това което ще ви попитам много ме интересува.Мисля да замина за Лондон при познати приятели и там ми е уредена работа в един хотел да поработя през престоя си.Тук в България също работя и съм осигурена ,искам да попитам дали ще е проблем за там тук да си се водя на работа формално,няма да взимам месечното ми възнаграждение а само ще ми вървят осигуровки.Там работата ми ще има пробен период от 3 месеца,защото има вероятност и да не ми хареса и да се прибера в България обратно за което да съм си отново на работа тук.И още нещо каза ми нашите приятели,че трябва да имам Иншуранс номер.Искам да попитам как става изваждането му и трябва ли време,може ли да се извади предварително преди да съм заминала.Благодаря ви ако можете да ми отговорите на тези въпроси ще ми са от полза 

# 608
Да tzvetak и в нашия клас са сходни нещата така като гледам , но ние не можем да си позволим някой да я гледа , а едната заплата нещо не ни стига...
Stefiss аз съм сравнително "нова"тук и не знам колко мога да ти бъда полезна , но това което знам ще ти го кажа-тръгват от 4 годишни , безплатно е училището от 9 до 3 или 3.30.Не искам да ти се бъркам , но това което си намислила голямото да гледа малкото ми се струва неизпълнимо.На всичкото отгоре имат на всеки месец ваканция от 1 седмица , което още повече усложнява нещата според мен.Мисля че ще ти е много зор , но ти си знаеш най-добре.         

# 609
Сладка капка за осигуровките в БГ питай там, те знаят как се правят нещата, щом се е съгласил работодателя значи може. За иншурънс номера, трябва като дойдеш да се обадиш, ще ти дадат дата, там ще отидеш с договора от хотела и лични документи на интервю. И трябва до две седмици мисля че беше да го получиш по пощата. Не може да се извади предварително. По принцип не е задължително да го имаш, като започнеш работа, но някой агенции държат на него.

# 610
  • Там някъде......
Благодаря много ,сега ми стана ясно какво трябва да направя Simple Smile

# 611
...Макар че доколкото разбирам вие вс.работите и явно има вариант , но на мен не ми е ясен.

Вариантът е да работиш и да плащаш на някой да гледа детето. Този някой е или nursery или childminder.
Не е евтина услугата и понякога няма сметка ти да работиш и да плащаш на някой друг в чисто финансов аспект.

# 612
При нас варианта е единият работи през деня другият през ноща. Преди да започне училище Габриел само Вал работеше. Нямаше работа към него момент, която аз да започна и да изкарвам достатъчно, че да остава след като се разплатим с чайлд къер-а. Чисто финансово нямаше значение и по-добрият вариант беше да си го гледам.

# 613
  • Cambridge, UK
безплатно е училището от 9 до 3 или 3.30.Не искам да ти се бъркам , но това което си намислила голямото да гледа малкото ми се струва неизпълнимо.На всичкото отгоре имат на всеки месец ваканция от 1 седмица , което още повече усложнява нещата според мен.Мисля че ще ти е много зор , но ти си знаеш най-добре.         

не искам да те поправям, а само да допиша ...
безплатните 15 часа се разпределят или по 3 ч х 5 пъти в седмицата или 2.5 дена от седмицата т.е. понеделник и вторник по цял ден, сряда до обед или сряда започва след обед и след това четвъртък и петък по цял ден, всичко зависи от местата в даденото заведение и подкрепям че ще е доста трудно за изпълнение

# 614
  • UK
Това задължително ли е? Малкия започва през Април и все още не знам кога ще ходи, та задължително ли е да е понеделник и вторник или четвъртък и петък?

Общи условия

Активация на акаунт