Математически турнири - 25

• 77 340
  • 702
  •   1
Отговори
# 270
  • София

На страницата на СМБ - секция Изток вече са публикувани и резултатите от 125 СОУ:

http://www.iztok-smb.com/TochkiSalSite.pdf

И тук при шестокласниците има резултати от по 31 т.! newsm78

# 271
Искам да похваля пак НПМГ- писах им за по-ниския резултат на сина ми и молба да прегледам работата му и веднага получих отговор и покана да отида да я видя, а днес пък ми се обади жената сутринта да ми каже, че няма нужда да ходя, тъй като са видели техническа грешка при проверяването и са променили резултата му и към организаторите ще бъде изпратен коригиран резултат. Много професионално отношение, зарадвах се отново.

# 272
На страницата на МГ - Варна има информация, че резултатите ще бъдат публикувани до 16 декември.

# 273
  • Варна, България
На страницата на МГ - Варна има информация, че резултатите ще бъдат публикувани до 16 декември.
хахаха,  ooooh!, това означава НА16 декември
явно им е писнало от обаждания на нетърпеливи родители

# 274
Въпросът ми не конкретно "математически"  Grinning За състезанията децата могат да се записват в училища по избор, а имате ли представа как стои въпросът с олимпиадите? Възможно ли е детето да се яви в друго училище?

# 275
  • София
Сега и Варна и 125-то да излязат с резултати би било супер...

За София, освен 125-то, засега остават неясни резултатите и от 107-мо и Св. София.
От страната, освен Варна, мисля, че и Бургас не са изнесли резултати.

В 107-мо днес вече са сложили списъци с резултатите на входа на училището (синът ми докладва по обяд Simple Smile). Погледнах на сайта им, но там ги няма качени. За който се интересува, необходима е разходка на място.  Hug

# 276
  • София
започна да ми писва вече от невърленда в който живеем - честно... #2gunfire
първо цялата тази безумна помия, която се изля по повод свежия хумор на един достоен за уважение математик - Ивайло Кортезов - родолюбец и радетел за успехите на децата ни..

второ - записват децата ни за състезания в едни мухлясали халваджийски тефтери /не за без пари/ и после училища с математически профил и съществуващи сайтове лепят по стъклата на училищата безкрайни списъци...не е истина просто...
...и после искаме да се мерим в математическите постижения с държави, в които едва ли така се случват нещата...

май малко оспамих темата, ама няма на кого да си излея терзанията - модераторите могат да зачистят ако преценят...

# 277
Много ви моля, имам нужда от помощ и съвет. След цялата олелия, която вдигнахме вчера и оня ден, работите на децата бяха преразгледани , коригирани и отново качени на сайта на училището.Но.. ние отново не сме съгласни, синът ми е ходил днес да си види бланката, но са му казали, че няма да се занимават само със задачите на Салабашев. Отрязали са го, нямало право да си види работата. Утре ще ходя аз, та молбата ми е:на какво основание или заповед да се позова, че имам право да видя какво и  как е писал. Вярно, може да е объркал редовете, може да е объркал нещо друго, но нали ние - родителите сме тези, които трябва да подкрепят децата си ив добро и в зло.

# 278
Разпределение на участниците в КМС в 119 СОУ по азбучен ред:

1-2 клас

3-12 клас

Под списъците са прикачени разпределенията и в Excel формат.

# 279
Много ви моля, имам нужда от помощ и съвет. След цялата олелия, която вдигнахме вчера и оня ден, работите на децата бяха преразгледани , коригирани и отново качени на сайта на училището.Но.. ние отново не сме съгласни, синът ми е ходил днес да си види бланката, но са му казали, че няма да се занимават само със задачите на Салабашев. Отрязали са го, нямало право да си види работата. Утре ще ходя аз, та молбата ми е:на какво основание или заповед да се позова, че имам право да видя какво и  как е писал. Вярно, може да е объркал редовете, може да е объркал нещо друго, но нали ние - родителите сме тези, които трябва да подкрепят децата си ив добро и в зло.

Не мисля, че имаш някакво законово право на контестация и разглеждане на работата на детето си, щом това не е описано в регламента на турнира. Ако проявят добра воля - добре, но ако не няма какво да направиш. А и това е едно просто състезание. Какво да кажат децата, явяващи се ВО по математика след 7 клас? На тях изпитът им определя бъдещето, а рекламации не се приемат - каквото оценили, такова.

# 280
Здравейте. На 5 клас задача 14 официалният отговор е 150- 30 момичета и 120 момчета.
Хлапето е получило 155 съответно 31 момичета и 124 момчета.
Какво мислят математиците във форума.
Има ли задачата 2 решения ?

# 281
  • София
Здравейте. На 5 клас задача 14 официалният отговор е 150- 30 момичета и 120 момчета.

Тази задача ми харесва Sunglasses
Според мен отговорът на детето е верен, предвид това, че не пише половината момичета и една пета от момчетата, а всеки втори и всеки пети.

# 282

Според мен отговорът на детето е верен, предвид това, че не пише половината момичета и една пета от момчетата, а всеки втори и всеки пети.

няма два отговора задачата се решава с уравнения и отговорът  е един 150. Не намирам листата за да напиша точно какво детето беше писало

# 283
  • София

няма два отговора задачата се решава с уравнения и отговорът  е един 150. Не намирам листата за да напиша точно какво детето беше писало

Елфи е права. Решава се с уравнение и се получава точен отговор 150, ако се приеме, че момичетата се делят точно на 2 и момчетата точно на 5. Но в задачата е формулирано мъгливо - всяко второ (това предполага остатък 0 или 1 след последното избрано) и всяко пето (предполага остатък от 0 до 4 след последното избрано).
Отговор 150 се получава и при двата остатъка = 0, но при остатък 1 при момичетата и 4 при момчетата идват нови 5 деца, които отговарят на всички изисквания на задачата - пак момчетата са 4 пъти повече от момичетата и общо децата в Грифиндор са 39.
Не вярвам да го приемат за верен отговор, но ако са искали еднозначен отговор, е трябвало да формулират задачата по-прецизно.  Confused

# 284
Благодаря на всички които се включиха.Хлапето така си е помислило-всяко второ не означава непременно четно число,а в задачата разглежда нечетния вариант.Решена е случайно.Просто не знам как да му обясня защо отговорът му не се приема за верен.

Общи условия

Активация на акаунт