Отговори
# 105
Искам да попитам Кристиян как всъщност може "да излезе", че е постваксинална реакция? Нали след като скоро е ваксинирано детето вирусът ще наличен в него. Т.е. ваксинирането може да оправдае изолирането му и пак да се отхвърли ваксината като причина за състоянието.

Ето-дори и Вие не знаете коя е причината за настоящите проблеми.
Нито аз знам на този етап.
Това не пречи обаче да се пооплюе малко Birdie.

# 106
Бърди, аз не съм твърдяла, че знам каква е причината.
Но ти твърдеше, че знаеш коя НЕ Е.

# 107
Ето още малко информация от анамнезата каквото и да означава това.
Обективно състояние и статус:
Постъпва в тежко, увредено общо състояние, адинамично, свръхвъзбудимо, дрезгав глас, с фебрилно-интоскикационен синдром. Фациес с вид на едематозен, лекоизразен хипертелуризъм и аденоподобен вид на лицевата част на главата. Кожа бледо розова, с дребен обрив в областта на трупа, като множество белези от травми по крайниците и главата. Увеличени субмандибуларни лимфни възли. Катарален орофарингс. Дишане-везекуларно, повърхностен тип, без хрипове. ССС-ритмична, ясни тонове. Корем-мек, черен дроб на 2 см под ребрената дъга. Очен статус- с хоризонтален нистагъм, папили-бледо розови, с ясни граници. Неврологичен статус- нормални сухожилни и надкостни рефлекси, липсват атипични такива, атетечна походка, хиперстезия.
От изследванията- ПКК- без данни за възпалителна активност. СУЕ- 11мм, Нб-138г/л, Левк.-6,0 ЦРП-7,6мг/л. Биохимични изследвания на чернодробна и бъбречни функции без патологични отклонения. Лумбална пункция- без ликворен синдром. МБ изследване на ХК, ГС, ликвор до момента без растеж. КАС- в референтни стойности, с нормоелектролитемия. Рентгенография на глава, няма данни за фрактура.
Въз основа на анамнезата, клиничния ход на болестните прояви и параклиничните изследвания в ДД план се обсервираха следните диагнози:
1. Постваксинален енцефалит / полиомиелитен/, за което са изпратени съответните биологични проби.
2. Пороцес заемащ вътречерепното пространство.
Като работна диагноза, предвид алергичната реакция спрямо получения невробекс, оточния синдром и кожните обриви се установи токсо-алергична реакция. Направи се Урбазон, включи се на трайна венозно-капелна инфузия. Поради съпътстващата гърчова симптоматика се включи терапия с Манитол, Диазепам, Дексамметазон, Роцефин. Постепенно токсоалергичната реакция се преодоля, обривът се овладя, но гърчовите прояви персистираха. Това налага по-нататъшно диагностично уточняване и провеждане на КАТ на главата.
Скенер / по спомен на кратко/: Няма данни за патогенни измения.
Прави ми впечатление, че от доста време има червеникави петънца по врата. Забелязах ги преди седмица и от тогава само си променят формата и големината.
Благодаря за вниманието!

# 108
  • Бг-мама
Ето още малко информация от анамнезата каквото и да означава това.
Обективно състояние и статус:
Постъпва в тежко, увредено общо състояние, адинамично, свръхвъзбудимо, дрезгав глас, с фебрилно-интоскикационен синдром. Фациес с вид на едематозен, лекоизразен хипертелуризъм и аденоподобен вид на лицевата част на главата. Кожа бледо розова, с дребен обрив в областта на трупа, като множество белези от травми по крайниците и главата. Увеличени субмандибуларни лимфни възли. Катарален орофарингс. Дишане-везекуларно, повърхностен тип, без хрипове. ССС-ритмична, ясни тонове. Корем-мек, черен дроб на 2 см под ребрената дъга. Очен статус- с хоризонтален нистагъм, папили-бледо розови, с ясни граници. Неврологичен статус- нормални сухожилни и надкостни рефлекси, липсват атипични такива, атетечна походка, хиперстезия.

Много съжалявам за детенцето ви дано да е по добре следя състоянието му от самото начало и се моля за него  Praynig
Кураж и поздрави и за мамчето.
От изследванията- ПКК- без данни за възпалителна активност. СУЕ- 11мм, Нб-138г/л, Левк.-6,0 ЦРП-7,6мг/л. Биохимични изследвания на чернодробна и бъбречни функции без патологични отклонения. Лумбална пункция- без ликворен синдром. МБ изследване на ХК, ГС, ликвор до момента без растеж. КАС- в референтни стойности, с нормоелектролитемия. Рентгенография на глава, няма данни за фрактура.
Въз основа на анамнезата, клиничния ход на болестните прояви и параклиничните изследвания в ДД план се обсервираха следните диагнози:
1. Постваксинален енцефалит / полиомиелитен/, за което са изпратени съответните биологични проби.
2. Пороцес заемащ вътречерепното пространство.
Като работна диагноза, предвид алергичната реакция спрямо получения невробекс, оточния синдром и кожните обриви се установи токсо-алергична реакция. Направи се Урбазон, включи се на трайна венозно-капелна инфузия. Поради съпътстващата гърчова симптоматика се включи терапия с Манитол, Диазепам, Дексамметазон, Роцефин. Постепенно токсоалергичната реакция се преодоля, обривът се овладя, но гърчовите прояви персистираха. Това налага по-нататъшно диагностично уточняване и провеждане на КАТ на главата.
Скенер / по спомен на кратко/: Няма данни за патогенни измения.
Прави ми впечатление, че от доста време има червеникави петънца по врата. Забелязах ги преди седмица и от тогава само си променят формата и големината.
Благодаря за вниманието!

# 109
  • Бг-мама
Съжалявам за детенцето ви моля се за него да но да е по добре и всичко да остане само лош спомен кураж и поздрави на мамчето.

# 110
Дай Боже да остане само лош спомен! И ние се молиме постоянно!
Благодаря на всички за вниманието!

# 111
roshkovip
Иzискайте всички диагноzи,епикриzи и тн...не поzволявайте неЩо да се скрие или zагуби под в някое беzдьнно чекмедже (и турски сьм zнаел Simple Smile )
В ваШия случай,с добьр адвокат можете да полу4ите високо обеzЩетение...

# 112
Най-доброто обезщетение ще бъде дететп да оздравее без последици   Praynig

# 113
между другото от предишното здравно заведение ми отказаха епикриза. Не били длъжни да дават тъй като сме го напуснали по собствено желание. Всичко е вързано и завързано приятел  newsm78

# 114
Като лежах преди 13 години в болница с голямата дъщеря,на епикризата пишеше че съм напуснала самоволно. ShockedВидях го чак в къщи .Не стига че не ни помогнаха,ами и си измиват ръцете!Направо бях потресена и възмутена! Confused

# 115
Цитат
между другото от предишното здравно заведение ми отказаха епикриза. Не били длъжни да дават тъй като сме го напуснали по собствено желание. Всичко е вързано и завързано приятел 

Дльжни са и ако ви откажат ведньж направо действайте с zапкаха.Затова ви каzах да вклю4ите и адвокат.Дори детето да оzдравее(искрено се надявам) ви се полага обеzЩетение zа нанасяне на тежка телесна повреда...Според опитността на адвоката сумата може да иzлеzе и около 20 000 до 100 000 лева.

# 116
Написах  в  google постваксинален  енцефалит и попаднах  на  новини  на  една  телевизия  стари де но  там  съобщават  за  три двойки  близнаци при  които  единя  след  ваксина получава ПЕ  .при  едните  ваксината  е  дтк  за  другите  две  дечица  не  пише .
дано се  оправите . Praynig

# 117
оффф имам чувството че сме в Сумалия. Положението в "здравеопазването" ни е...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Осигуровки ли!?!?!?! един лев повече няма да платя!!!
34лв - микробиология, 70лв - Скенер, 60лв - анестезиолог.
т'ва само днес + скъпи лекарства които така и не влязоха в употреба. smile3511
Разболееш ли се в България, по-добре си купи оръжие   341uu

# 118
РоШко,чакай малко...
ЗаЩо сте си платили вие лекарствата и скенера...? Това ве4е е беzобраzие и наистина ви сьветвам да си вzемете адвокат...

Цитат
Осигуровки ли!?!?!?! един лев повече няма да платя!!!

А това как ти zвучи..
"Ваксини ли??? Нито една няма да сложа повече..."

# 119
Christian, какво да направя? Да се боря с вятърни мелници?
Моля се всичко да приключи по най-добрия възможен начин за Дани и дано повече родители първо се запознаят с рисковете и после да ваксинират, а не като мен - пълно безхаберие. Ама нали си имаме "педи" и му имаме доверие. Ама той човека врътнал ключа, изключил си телефона и се отдал на "заслужена" годишна почивка, а ние през това време...няма да споменавам...

Общи условия

Активация на акаунт