Отговори
# 60
Смешни неща. Без нужда от коментар....
Дженер, Пастьор, Листер,Салк, Сабин, Роберт Кох нямаха друго поле на интереси, че се занимаваха точно И с изследвания върху превенцията на инфекциозните заболявания...
Велики педиатри като Джакоби, Коплик, Пфаундлер, Марфан,Черни си нямаха друга работа или занимание, че имаха толкова голяма привързаност към фундаменталните изследвания за превенция и лечение на инфекциозните детски заболявания...

Christian, олекнахте много...

# 61
Опитите и иzследванията на Кох,Пастьор,Сабин и ко са ми напьлно иzвестни,както са ми иzвестни и техните спонсори,финансовата подкрепа zа теzи опити и полити4еската намеса.Особено са ми смеШни опитите на Пастьор когато е иzбил 20 000 коне и овце с ваксините си и са го налагали с тояги,когато е трьгвал от село на село да се гаври......

Вие сам ме предиzвиквате да иzложа данни и факти,които не сьм имал намерение досега.Информация имам много,но Ще ви иz4акам оЩе малко.

Искам да ви кажа ,но сьм сигурен,4е го zнаете,4е 85% от акциите на голямата проиzводителка на ваксини Глаксо Смит и Авентис ги дьржи Доналд Рьмпсфелд.

Много голяма zагриженост имат теzи "доброжелатели" zа zдравето на децата ни,а пьк не се zаеха с непьлнолетните наркомани,които иzмират всяка година по 2000 (бг статистика).Това е пове4е от вси4ки детски болести накуп.

ОЩе неЩо се 4удя.Вие пиШете много редовно в тоzи форум и в един друг под друго име от пове4е от година.Прекарвате доста време пред компиутьра zа да давате добронамерени сьвети.Може би няма кьде другаде да ги пласирате....Или се иzбиват комплекси,когато професионално не вьрви,най лесно е "анонимно" да полу4и 4овек овации.

Вярно,много олекнах,особено на дуШата.  Grinning

# 62
"Или се иzбиват комплекси,когато професионално не вьрви,най лесно е "анонимно" да полу4и 4овек овации."
Абе глупчо, кой ти иска анонимни овации? Всеки иска поименни такива... Да "гърми" името му... А този Д-р Бърди кой го знае кой е? Ако исках да се рекламирам и име и мобифони щях да оставя...
Това не ти ли говори нещо?

"4е 85% от акциите на голямата проиzводителка на ваксини Глаксо Смит и Авентис ги дьржи Доналд Рьмпсфелд."-брей колко богат бил чичко Ръмсфелд...и колко иска да ни отрови дечицата този омразен капиталист...

Последна редакция: нд, 05 мар 2006, 23:50 от Birdie

# 63
Или сте zаблуден или сте подкупен.Дано е пьрвото.Но дискусията ве4е иzлиzа от релси.
Мисля,4е направих каквото можах поне zасега.

# 64
"...брей колко богат бил чичко Ръмсфелд...и колко иска да ни отрови дечицата този омразен капиталист..."

Това ВИЕ го каzахте,не аz.Как така иzведньж таzи верижна логика?

# 65
Драги Christian, за съжаление колкото и да даваш интелигентна обосновка и защита за тезата си, мисля, че трудно ще бъдеш разбран тук (и май не само). Пропагандата в полза на ваксините е твърде голяма.
Грам не ме интересува кой, къде и защо произвежда ваксини и какви облаги или вреди търпи за това! Аз НЕ ваксинирам децата си и понеже държавата не ми е дала възможност да избирам - МАМЯ! И хиляди глоби да ми бъдат наложени - здравето на децата ми и живота им е най-важен! Може десет страници  да се обяснява за това колко били важни и полезни ваксините! А обяснете това на родител, чието дете се е разболяло, станало инвалид или умряло в последствие на ваксина!

# 66
Няма абсолютно сигурни човешки дейности. Във всяка една от тях има процент на риск и несигурност. Търсенето на 100те % е химера, която обслужва само и единствено индивидиуалните характерови особенности на един индивид.
По начина по който един индивид възприема живота, по същият начин възприема и риска в него. Редица индивиди са неспособни да възприемат реалностите на живота, динамиката, прогреса и неизбежните противоречия и конфликти с които той е пълен и развиват параноична подозрителност, недоверие и агресивност. Тези качества те ги изразяват по всякакъв повод-днес са ваксините, утре е работата, после личните отношения и т.н.
Разликата между различните житейски ситуации е в наличието или липсата на умисъл. Спрямо ваксините никой и никога не е правил нещо с желание или умисъл да вреди. Производството им е сложен, дълъг и много скъп процес, в който, както всяка човешка дейност, има грешки и недоизпипани неща, но в процент несравнимо по-малък от други производства. Има разлика между отделни партиди, има нерезултатни партиди (ВАКТА, ХЕКСА), през 50-те години в началото на полио-ваксинациите имаше даже голяма партида с действащ вирус, а не отслабен такъв. Избора на един или друг консервант е във връзка с тесни специфични характеристики и поведение спрямо ваксинната съставка. Нещата са много по-сложни, отколкото изглеждат.

Да крещи, обвинява и критикува може всеки. Полезни са тези, които могат да докажат обосновано, това което искат да кажат, имат тежест и им се чува гласа. Или да предложат истински работещо алтернативно решение.
Това се постига с умеренност, огромни познания и талант до известна степен.

Последна редакция: нд, 05 мар 2006, 00:02 от Birdie

# 67
Параноична подозрителност не ме гони.Просто това обяснение като майка не ме удовлетворява!
Нищо лично.

# 68
  • София
Спорът доста се е задълбочил, но аз нищо не разбрах Christian newsm78. Вие нищо не доказвате, дайте данни, аз не мога да разбера вие против ваксините ли сте или не. Говорите неща равняващи се на "Световната конспирация".

Бихте ли ни се представил по-подробно? Вие медицинско лице ли сте?

# 69
Някой знае ли дали се продава в България книгата за ефективността на ваксините? Thinking Ако я има бих я прочела!
Сори за ОФФ-а. Peace

# 70
Аз пак не мога да резбера друго.Какво значение има дали някой е За или ПРОТИВ ваксините?И защо някой друг трябва да решава да ваксинираме или не?Всеки носи глава на раменете си и преценява сам.
Приветствам появата на Christian във форума.чета с интерес и другата тема за Ваксинациите.Мисля че най-после Бирдие,пардон "д-р Бирди"(да ГРЪМНЕ името му) си намери достоен опонент!
Лично на мен са ми много интересни фактите,които Christian споменава.Признавам,че са малко известни и интересни.По интересното е,че Бирди също знае за много от тях,или поне дава такъв вид.Защо обаче трябваше да го предизвика някои по-начетен,за да започне и той да поднася недотам угодната нему информация?

P.S.Imam registracia(0mega),no ne moga da vliaza v momenta s neia

# 71
Нищо от предложеното досега като "факти" не може да се оцени като такива. Слухове, инсинуации, "това казал един, а чул друг" не са факти. Не са факти и частните мнения на лица, неподкрепени със съответни достоверни данни.
Параноята на някои, съчетана с индивидуалните им характерови особености не може да е поле за сериозни дебати.
За мен лично не представляват никакъв интерес частни разговори, нашепвания на ухо, пикантни информацийки, скандални журналистически измислици и манипулации.

# 72
За АСА.По диплома сьм лекар.Не сьм zавьрШил в БГ,но това не ме прави по добьр или по умен от бьлгарски колеги.Имам и специалност,която спасява деца и вьzрастни в крити4ни сьстояния,т.е. интенzивна медицина.
Не искам да се раzвива спор,кой е против,кой е ЗА ваксините.Това не води до никьде.
По хубаво би било да се докаже дали са ефектни,дали и колко вредят и дали има иzобЩо нужда от тях.
Вьпросният Бьрди го прие не само ли4но (все едно искам да му вzема хляба),но и криво,което не ме у4удва,след като е положил стабилно рамо на неЩо и не не би и помислил да промени стила си на живот.(което неминуемо би последвало,ако постави ваксините под вьпрос).

Опитал сьм се да сведа терминологията до минимум,както и да пиШа с обикновен тон,а не с маниера,който всеки лекар zау4ава професионално с цел да всява респект и страх.За мен вси4ки пациенти са хора,а не вси4ки хора са пациенти,докато не докажат сами противното.Гроzна практика вzета от военните и полицията.

Иска ми се всеки 4овек да zапо4не да мисли (и аz сьм имал период на "другите мислят и се грижат zа мен") и да стане мнителен по тоzи вьпрос.
Мнителността не е хубаво ка4ество,но в слу4ая паzи zдравето.

Бьрди написал   
"За мен лично не представляват никакъв интерес частни разговори, нашепвания на ухо, пикантни информацийки, скандални журналистически измислици и манипулации"

пьк такава бурна дискусия се полу4и....

Ина4е поzдравления zа убежденията му в полеzността на кьрменето,както и други иzяви.

# 73
"Иска ми се всеки 4овек да zапо4не да мисли"
->>Тези, които са тук нали точно това правят...

"Мнителността не е хубаво ка4ество,но в слу4ая паzи zдравето."
->Нищо подобно, култивира мизерия на духа и съществуването. И показва колко е мизерен всекидневният живот на един такъв индивид.

Стил на живот? с ваксините?
Човече ти не знаеш в коя обувка кой крак си сложил...

# 74
  • София
Със спорове тук и лични нападки едва ли може да се постигне нещо. На родителите трябва да се дава информация - обаче не едностранчива и да имат право на избор дали да ваксинират децата си или не. А не само да ги плашат колко е страшно, ако не го направят. Защото за някои деца става страшно, когато ги ваксинират.  На приятелка на майка ми детето остана инвалид след ваксина. И моята голяма дъщеря от здраво дете на 1г3м след ваксина против паротит за десет дни беше докарана до такова състоятие, че бяха предупредили майка ми да ме подготви, че може и да не оцелее. Аз съм боледувала от паротит и съм здрава в момента, дъщеря ми, въпреки ваксината, също се разболя след това. Но заради уврежданията, които получи тогава, продължава да пие лекарства вече 18 години!
П.С. Подкрепям няпълно Кристиян и Сръчка и споделям изцяло позицията им.
Кристиян, линковете, които си дал сигурно съдържат много информация, но хората които не ползват свободно чужди езици едва ли ще ги прочетат. А има нужда от повече информация "от другата страна".

Общи условия

Активация на акаунт