За кучетата и хората

• 66 761
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте  . Попаднах на темата случайно и я прочетох цялата . Аз съм сравнително млад "кучкар" , кучето ни е на 5 месеца . Смятам ,че начличието на огради е жизнено важно ,защото първо дава сигурност както на хората , така и на кучетата зад оградата . И второ в момента точно липсата на ограда дава основание хората да го използват като оправдание и да си пускат животните където им скимпне . Да въпреки ,че имам куче  не смятам,че  това е нормално .

Повечето стопани , които не искат такива оградени зони е защото тогава няма да имат оправдание пред властите , защо кучето му е на територия на която не е позволено и то без повод  . Знаят ,че има определено място за тях , но просто не им е удобно и ползват други места ,на които си пускат свободно кучетата . Онзи ден в кучешката компания говорехме за оградени места и повечето хора бяха против ,защото  ако се направи,така че местата да бъдат  оградени вече всяко куче ,което е извън ограждението без повод щяло да бие на очи и собствениците му по-лесно щели да бъдат глобявани .
За мен това е не нормално . Все пак има определени правила и без или с огради трябва да се ползват предназначеите места за свободно пускане . А това,че наистина някой са много тъпо определени и много малки е друг въпрос .  Но докато рално няма ограждения, няма да има и ред . Това с пълна сила доволно се позва за оправдание . Стопаните хем не искат да спазват правилата , хем казват на общинарите - ами вие не сте си свършили работата,това е живо същество, как мога да го проконтролирам да бъде до сантиметър на въпросната площ,що няма огради  ? А  си знаят под секрет ,че това върви като оправдание ,но същевременно и общината няма и да сложи огради .  Peace

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 19:03 от Пeрцe

# 286
Литъл куин, тези кученца се подаряват с договор, подписан при нотариус, договор за отглеждане, и могат да се вземат обратно, ако човекът не ги гледа добре. Повечето такива кученца се осиновяват в Германия. Некои от тях са толкова изстрадали, че дори да получат добър дом за неколко години..., щото никога не е сигурно...за съжаление... Sad

# 287
Това с договора е много добра идея, мислех, че само в развъдници има такава практика. Hug

Я да питам сега нещо, което винаги ми е било интересно. Винаги съм се чудила как намирате стопани в чужбина?

# 288
Ми те си имат сайтове тези организации, имат си страници в фб, има и немско-български приют, има и частни приюти вече...
Немско-българският е открит отдавна от двойка германци, дошли у нас на почивка и потресли се от нашето ''състрадание'' към уличните кучета. В Германия се осиновяват и мноу животни, които почти никой у нас не би осиновил. Мога да разказвам кви ли не случаи, ама нема защо... Sad

# 289
Мда...Пънки, ясно е, че тук определено не биха ти се зарадвали на еднооко кученце с три лапички.
Камо ли като подарък за рожден ден.

Аз за германците си имам и едно друго обяснение защо са толкова милосърдни, но ще го запазя само за себе си.

Но като цяло се прекланям пред хора, способни да отгледат саката животинка като родно дете и почетен член на семейството. Особено на тези в БГ на фона на всеобщите нагласи.

Ух, сори, малко съм омешала тази тема с онази за подаръците.

# 290
  • София
buttinskySimple Smile
Кажи какво е обяснението за милосърдието при германците, съвсем сериозно питам. Защото аз съм си мислела, че надали е случаен факта, че Хитлер и обкръжението му са били известни като големи любители на всякакви животни, и са се трогвали от всяка страдаща четиринога душа..

Перце, чудесно е, че като ''млад'' стопанин си загрижена и за другите и искаш да се пази чисто и приятно за разходка на всички, и кучкари и такива без кучове.
Дано има повече собственици като теб  Hug

# 291
Мисля, че просто страдат от гузна съвест пак заради онова, което се е случвало по времето на Х. Може и да не съм права, но това си е някакво мое вътрешно усещане.

# 292
Мисля, че просто страдат от гузна съвест пак заради онова, което се е случвало по времето на Х. Може и да не съм права, но това си е някакво мое вътрешно усещане.

Едва ли.  Peace Или поне не само заради това осиновяват помиари и циганета. Съжалявам, зная, че не съм политкоректна.

Относно животните- били са особено мили на германците и по време на II-та Световна война.
Има доста свидетелски разкази за това как СС офицерът изпраща в газовата камера 500 невръстни дечица, загрижен, че немската му овчарка се е набола на ръждив пирон.

# 293
Едва ли е единствената причина, но че са гузни, гузни са.

# 294
 Tаис , аз нямам проблем с хората без кучета .
Понеже виждам ,че повечето мнения  тук са някак оптимистични,че има вариант да се сложи някакъв ред . Според мен няма да бъде толкова лесно ,защото повечето хора  с кучета имат определен стереотип  и правилата от общината го развалят . Общината няма ресурса да създаде условия и да сложи огради , а стопаните харесват да го ползват като оправдание .
Остават "с пръст " в уста , тези които искат в парка всеки да има своето място . Заради подобни стопани накрая кучетата ще бъдат изритани от парковете .  Tired

# 295
  • София
Перце, аз си мисля, че в общините, поне тези в по-големите градове, биха могли да намерят пари за огради. Все пак говорим за огради, от най-елементарен тип, а не за совалка до Марс.
Могат и дървени да сложат, или най-прости телени.

Но тук пак опираме до момента с желанието - в БГ сякаш на никой не му се занимава с нищо, което е извън прага на дома му. А така гражданско общество не се гради..всъщност никакво свястно общество не може да се изгради ако членовете му милеят единствено и само за собствените си кожи и желания  Tired

Относно стопаните на кучета - права си, и аз съм забелязала, че една част са непукисти, не им дреме за огради, безопасност и съобразяване с не-кучкарите..и си намират чудесно оправдание чрез нехайството на общинските власти..

Но има и страхотно съвестни стопани, които сякаш напук на целия хаос и безхаберие, се държат изключително отговорно и към питомците си, и към всички останали около тях, без да ги делят на кучкари/некучкари  Peace

# 296
  • София
Ако всеки си плащаше данък за кучето и този данък отиваше по предназначение, щяхме да си имаме заграждения във всеки парк или градинка. За съжаление, няма кой да следи за това.

А колкото за сакатите животни... мен доста често ме гледат особено съжалително с моя трипод, а понякога дори осъдително - едва ли не: "тая защо го влачи това инвалидче, а не го евтаназира"  Confused
На няколко пъти ми се е случвало и да ми предлагат да "ме отърват", като ѝ намерят дом в Германия  Shocked

# 297
  • София
Графиня, да ти е жива и здрава животинката, и да не ти пука как я гледат някои хора..аз такъв поглед съм улавяла понякога в околните когато сме се разминавали с човек с физически проблеми, та какво остава за кучета..

Момичета, след кратко умуване, в пристъп на вдъхновение, днес взех решение да вземем кутре. Казахме на малката - за моя изненада тя отсече, че иска коте, или евентуално, фея.
Кротко обясних, че по ред причини и двете не стават, и че утре ще си има нов приятел - малка лабрадорка  Heart Eyes Дано се харесат..

М/у временно, аз съм расла с кучове, но отдавна, и сега тепърва ще си припомням елементарни и не толкова елементарни нещица..абе голяма лудница ще е  hahaha

# 298
  • виртуално
Таис ,
сложете на кучето крила и го обявете за фея на кучетата  Joy
Децата са уникални  Hug

# 299
  • София
РапунцелSimple Smile Уникални са, да. Все пак надделя дребната - няма да взимаме кутре, твърдо се е запънала, че обича кучета, но само в парка  Joy
Вкъщи иска коте, и колкото и да не ми се ще да се занимавам с котаци, май натам са тръгнали нещата..

Извинявам се за off-a  Peace

Общи условия

Активация на акаунт