За кучетата и хората

• 65 508
  • 2 194
  •   1
Отговори
  • София
Винаги съм обичала кучета и съм имала няколко като дете.
Досега хора с кучета са ме дразнили само по две направления:
1. когато оставят някой голям пес да си тича навсякъде на воля без каишка - така навремето един ротвайлер щеше да удуши моя мил кокер, който не му беше направил нищо лошо.
2. когато не си почистват след любимците

Днес обаче се ядосах на нещо, което виждам за първи път. Куче в книжарница. Собственичката лежерно си лафеше с някаква позната, а през това време любимецът облиза половин дузина книги. Дори задъвка една, но го дръпнаха да си тръгват и не успя да я изгризе подобаващо  Rolling Eyes

Та се размислих после - аз ли съм станала по-консервативна, или наистина една книжарница не е подходящо място за кучета? Колкото и да ги обичаме, все пак трябва да има някакви граници, нали?

# 1
  • някъде другаде
И аз мисля , че книжарницата не е място за куче. Който има куче да си о разхожда в парк , а когато отива да си купи книга ли било , дреха или хляб да си го остави е къщи.

# 2
  • Galaxy 13197853088
Любознателно ...

# 3
  • София

Kучето ли  Wink
Ми да му дадат да си чете вкъщи.

# 4
  • Galaxy 13197853088
Избира си книга добичето,
явно е по-интелигентно от
стопанката.

# 5
  • София
Избира си книга добичето,
явно е по-интелигентно от
стопанката.

Joy  Joy

Не бях погледнала на проблема от тази страна..
Моят кокер като беше тийн ми изяде един 'Идиот'..добър вкус е имало добичето  Heart Eyes

# 6
  • на село
В моята работа нямаме проблем с кучетата, поне досега не сме имали...
Имам фото студио, снимаме си кучета без проблем, нито едно до сега не е създало проблем  Grinning, държат се много прилично, доста по -голям проблем ни създават децата, виж ти вече са друга работа,
пипат навсякъде / е не всички и пак си е до дете  Grinning/

# 7
Аз също много обичам кучетата - имали сме и имаме. Дразнят ме безотговорните стопани, които първо си вземат куче, после му мислят как ще го възпитават и къде ще го разхождат. Правила съм забележки за свободно тичане и за почистване на отпадъците, гледат ме с насмешка в стил "ти мене ли ще ме учиш"... Виждала съм да почистват помлади хора - старите само се оглеждат и се правят на ощипани, след което си продължават. Мисля, че хората трябва да минават психотест преди да вземат домашен лбимец вкъщи - както е с шофьорската книжка и колата, примерно. В случая на авторката бих направила забележка, макар че вероятността за нахален отговор, излишни нерви и нулев резултат е доста голяма.

# 8
  • Варна
Инцидентно е било де. Аз досега не съм виждала куче в книжарница. Grinning

Темата има голям потенциал за въргал. Laughing

# 9
Темата има голям потенциал за въргал. Laughing

Пцилютно. Simple Smile Космите, пушенето и кучетата - непреходните класики за превръщане на една нищо и никаква тема в минно поле. Какво забравих? А да - дебелите и слабите.

# 10
Досега хора с кучета са ме дразнили само по две направления:
1. когато оставят някой голям пес да си тича навсякъде на воля без каишка

А малките могат да тичат навсякъде?
Такива понякога се завират в моето по-едричко псе "да си играят" и трудно им спасявам кожичките.

# 11
  • София
PumucklShocked
Разбира се, че децата понякога се завират в кучетата, все пак са деца и са любопитни. Човешко е. Моето също търчи да ги гали. Да му сложа каишка ли?

Моят въпрос е, дали кучетата по принцип трябва да ходят на места като една книжарница. А не кой създава повече проблеми. Т.е. дори ако въпросното куче да може да яде с нож и вилица, дали мястото му е там. Щото утре собственичката, възхитена от доброто поведение на любимеца, може да реши да го води в болницата, в любимият и ресторант, и т.н.

Къде слагаме границите? Защото ми се струва, че напоследък любимците и техните собственици си правят точно каквото им скимне.

Това куче облизваше всичко наред. Ми сори, но не ми харесва да пипам после тези книги..откъде да  знам дали е обезпаразитено  Naughty

# 12
  • London
Зависи от кучето. Моето например изобщо няма да отрази книгите. Ще седне и ще ме изчака да си свърша работата. Водила съм го и по ресторанти, седи си до масата, поръчвала съм му порция крилца или нещо др. специално за него и пластмасова чашка с вода и никой в ресторанта не разбира за съществуването му. Имаше такава дилема в медиите относно домашен любимец на дете болно от неизлечима болест. Трогателни снимки на двамката в болничното легло, наистина не би ми станало кофти, ако такова куче е със своя другар детето в болницата.

# 13
  • на село
Животинките са мили, всичко зависи от стопанина, кой как го е възпитал. Ние има 3 кучета - 2 кокера и 1 йоркширски териер, но живеем в къща и си ходят в двора, не ги разхождам в книжарници или магазини,
 но така е, аз все пак съм на село и при нас е друго...

# 14
PumucklShocked
Разбира се, че децата понякога се завират в кучетата, все пак са деца и са любопитни. Човешко е. Моето също търчи да ги гали. Да му сложа каишка ли?

Какви деца? Говоря за кучета.

Общи условия

Активация на акаунт