За кучетата и хората

• 65 560
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 45
На собствениците на кучета се дразня ако не си връзват животното на каишка и ако не му прибират лайната.
Едни приятели имаха куче - вълк, което беше страшно агресивно към хора, влизащи в жилището им. Отида им на гости, а те ме приклещят на дивана - от едната страна мъжът, а от другата жената, за да ме пазят от кучето. Онова пък застава насред стаята и впива изпитателен поглед в мен. А съм направила по-рязко движение, а вече се е метнало към мен. Не може човек до тоалетна да иде даже. Така и не разбрах защо не затваряха проклетото животно в другата стая, щом ще канят гости. Сега същите тези имат котак. Ама и той зло, та няма такова на света. Напада и хапе.
Тези двете са единствените агресивни животни, които съм срещала през живота си. Иначе нито домашни, нито улични са ме нападали. Много са ми симпатични и нямам нищо против да ги срещам в книжарници, ресторанти, аптеки и т.н. Мен обикновено ме душат, ама аз ги предизвиквам де. Все ги закачам.

# 46
  • София
Аз пък не обичам да гледам кучета в ресторант. Много рядко стоят кротко и не обръщат внимание на чиниите по масите.
Преди време в едно заведение една жена беше седнала на съседната маса, а на коленете и куче -  някаква дребна порода. Тя яде и с ръка му дава в устата, чат-пат даже първо го сдъвква, после плюе в шепа и му дава да оближе  Sick  Жената беше на средна възраст, добре облечена, на вид нормална. На мен ми стана противно, замина ми и апетит и всичко..

Така преди гледах един клип в youtube как  Алисия Силвърстоун дъвче храната на детето си и после му я плюе в устата щото така правели птиците и ми стане направо  Sick

# 47
  • виртуално
Имам и дете и куче  Peace

Не приемам безотговорното поведение на стопаните, така както и на родителите.
Не са виновни кучетата или децата, във възрастните е причината.

Не искам уличните кучета да надапат дъщеря ми в парка, и не съм съгласна крещящи деца да налитат да галят кучето ми без да попитат  Naughty

# 48
Възрастните трябва да са под закон -да е ясно къде какво може или не може и да има ясни правила, красиви санкции и събираемост на санкциите, за да не си пишем тук глупости обаче, колко са ни възпитани И децата И кучетата.

# 49
Всяко куче, пък било то и тУтален дИбил, трябва да знае поне де команди: "Седни!" и "Стой!" и няма да трябва да влиза ни в книжарници, ни в секс шопове, ни в бакалии...
(Ама, в къщи - няма оправия, половината ми книги са нахапани или поне перфорирани.  Tired
За дрехите да не говорим, обувките се заключват! Naughty)

# 50
Да ги знае или да ги изпълнява?

# 51
То е същото, за команди става въпрос, не за химични елементи.

# 52
Не е същото. Работила съм с куче, което прекрасно знае команда, но отказва да я изпълнява.

# 53
Не е същото. Работила съм с куче, което прекрасно знае команда, но отказва да я изпълнява.

Ах, хитрецът, трябва много твърд подхот с такива, да не го оставяш да те води за носа. Но не всяко куче е за всеки, понякога просто няма "химия" и се мъчи и единия и другия.

# 54
Ами Масово не само липсва химия, но липсват и познания, липсва и Желание на стопанина, да се справя. Така че, това, че твоето куче те слуша, далеч не значи, че всички домашни слушат, не нападат, и т.н. Детето ми бе нападнато от домашно куче първия път. Няма ли закон (и рестрикции), който да регулира всичко това, нещата ще продължават да излизат от контрол. Защото те вече са излезнали, факт е.

# 55
Боже... колко пъти общо са го нападали, добре ли е сега, страх ли го е от кучета? Горкото.
Ами, така е, кучетата не са фикуси, ама какво да се прави, то и колко хора деца гледат, а куче не трябва да им се поверява...

# 56
Писах-три пъти, Не, не е добре, борим се с пораженията, които не са физически. Покрай моето дете се запознах с много случаи, не са изключения, просто не се афишират, и хората си се борят.

# 57
Дали едно куче е обезпаразително и ваксинирано зависи единствено от добрата воля на стопаните. И се предполага, че трябва да разчитам на това ли? Не позволявам на дъщеря ми да пипа и да играе с кучета, които не познава. Не знам защо, но се случва поне веднъж седмично като си вървим по улицата домашни кучета средна и дребна порода да отидат при нея да я душат и да ѝ подкачат. За нея е голяма радост, аз откачам. И ми е омръзнало да обяснявам и на стопаните на кучетата защо не ѝ разрешавам да пипа непознати кучета. Ама добри били, ама имали си всички ваксини, ама никога нямало да я ухапят и т.н. Чак и ми обясняват за взаимовръзката между наличието на животно квъщи и боледуването/алергиите.

Не разбирам сравнението с кучетата-водачи. Едно куче водач е плътно до стопанина си. Не е пуснато свободно в другия край на книжарницата да облизва книги.

# 58
  • София
Мен страшно ме дразнят някои собственици на кучета, които започват да ми се обясняват дълго и напоително как трябва да давам на дъщеря ми да пипа кучета - това в случаите когато не и позволя, по една или друга причина, да погали някое пес.

Някои даже ми се карат  Shocked Един господин така в Заимов, с мрачен тон ми предрече много бъдещи здравни проблеми плюс нисък интелект в детето ми само защото не и позволявам да се олигави с всяко срещано псе.

Излиза, че на който децата му нямат ежедневен контакт с кучета, са обречени да са все болни, че и да са по-тъпички от другите  ooooh!

# 59
Аз, пък, не позволявам на деца да пипат кучето. Независимо, дали искат и родителите разрешават или последните сами питат дали детето може да си поиграе с кучето. Ами, не, не може. Имам доверие на кучето, защото го познавам от 10 г., но нямам доверие на непознати деца.

Общи условия

Активация на акаунт