За кучетата и хората

• 65 569
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 60
Не съм виждала куче в книжарница и се надявам и да не видя.

Дразнят ме кучетата в ГТ, дразнят ме свободно пуснатите кучета, дразнят ме вързаните пред магазина кучета. Търпя само кучета-водачи.

# 61
Преди 2 дни вързано пред магазина куче такива ги беше изсрало,че ми се отщя да вляза,
а детето колко пъти е настъпвало...  Mr. Green
иначе много обичам кучета

# 62
Общото между кучето и детето е Човекът с тях .

Защо винаги трябва да се противопоставят двете същества ? И то до такава степен ,че в обществото някак е закотвено  мнението ,че благото за едното е задължително ощетяване на другото  ooooh!

Нямам проблем да срещам домашни кучета по обществени места , ако те са добре възпитани .
Същото е отношението ми  и към хората . Без да ги противопоставям . Защото акцента не е съществото , а плода на неговото държание/отношение .

Не харесвам заклеймяването . Една логична мисъл ми е много по-полезна .  В много развити държави отношението към домашните животни е много по- .... не-страхливо . А тези , които не ги понасят са склонни да проявяват търпимост .

# 63
В много развити държави отношението към домашните животни е много по- .... не-страхливо . А тези , които не ги понасят са склонни да проявяват търпимост .

Така е. Но там няма вариант да не си почистиш след кучето. Няма вариант да отгледаш агресивно животно и да го заведеш на публично място, защото само ако погледне накриво някой минувач, има опасност да ти го вземат. Няма вариант някъде да има ограничение, задължение за повод и намордник и да не го спазиш. Т.е. има, но има и санкции. И то на практика, не само на теория. И улични кучета, които "надушват страха" (нали това е най-честото оправдание в теми за агресивни бездомни кучета), няма.

# 64

В много развити държави отношението към домашните животни е много по- .... не-страхливо . А тези , които не ги понасят са склонни да проявяват търпимост .

Там, където аз съм била, домашните са на повод и не аз пресичам заради кучето, а стопанинът се дръпва, за да минем. Също не настъпихме нито веднъж лайна. Недомашни пък въобще не забелязах да има. Нощем под прозорците не вият глутници. Това са места както в Европа, така и задокеански.
 Peace
Как да натрупам горчив опит, че да проимам и лошо отношение впоследствие?

# 65

Така е. Но там няма вариант да не си почистиш след кучето.

На фона на нашите минирани улици- там са по малко , обаче на Шанз елизе какви акита видях!
а в тъмна римска пресечка приятелката ми нагази с новите обувки в най-рядкото кучешко л...но
че и в цивилизованите държави го има,обаче като по нашата улица- това е уникален случай-минирано е през 10 метра,а е централна в голям град...

# 66
Домашните трябва да са на повод докато стигнеш парка например, там вече ги пускат да тичат. Има оградени детски площадки или кътове, където не трябват да влизат. Това е по мои наблюдения в Германия /или поне в областта, в която аз живея/.

# 67
wild poppy , съгласна съм .  

В България повечето ( не всички  Grinning ) хора имат проблем със спазването на елементарни правила . Аз обичам реда и може би ми е лесно да укорявам в това отношение .  Peace

За моите разбирания е нормално да почистиш след кучето си и когато си с него да упражняваш над него 100% контрол . Има граждани , които не обичат кучета , деца които си тичат,подскачат , птици , катерици , коли - т.е. множество фактори  ,с които трябва да се съобразиш както за чуждата безопасност , така и за своята и на кучето ти .

В България стопаните не знам до каква степен правят разлика между зони за преминаване с куче , зони предназначени за разхождане и зони за свободно пускане .

Ако има правила , които да са адекватно устроени и  масата се съобразява с тях , ако не защото е добронамерена към тяхната полезност , то защото ги има , то бързо ще стигнем развитите общества . Но ние сме все още на етап "  що е то правила и защо трябва да ги спазвам " .

Но ако едно куче е възпитано,обезпаразитено , кротко , на повод  , стопанина е изпълнил всички изисквания за притежанието му , аз нямам нищо против да влезне в магазина със стопанина си . Както беше вече споменато , дали ще влезне куче с лапи , с които ходи по мръсната земя или човек с обувки , с които ходи по мръсната земя - за мен е все едно .

За мен основният проблем е липсата на самоинициативна отговорност . Както и липсата на логична мисъл , която да се впрегне  в улесняването на живота , а не решението на проблема да бъде забраната на едните заради  другите .

# 68
Да,но с правилата трябва да има и санкции за неспазването им
а при нас тези санкции са само на хартия,не съм чула да са глобили някого,
защото не си почистил след кучето

# 69
  • виртуално
Правилата не са за кучетата или децата, те трябва да са за всички.

Няма да ви казвам какъв скандал отнесох като дадох на една майка пликче, за да почисти след детето си, което удобно се беше из..рало до едно храстче в парка.

# 70
Правилата не са за кучетата или децата, те трябва да са за всички.

Няма да ви казвам какъв скандал отнесох като дадох на една майка пликче, за да почисти след детето си, което удобно се беше из..рало до едно храстче в парка.

Ооо, това не трябваше да го споменаваш... Whistling

# 71
И още нещо исках да допълня . Моля , да не слагаме домашните кучета и бездомните под един знаменател .  Peace Wink

Не оправдавам бездомните песове , мисля че за много хора и за много стопани те са проблем . Но за съжаление в основата на този проблем отново стои човека .

Докато има жестоки маймуни , които нехайно се отнасят с дворните си кучета  и те оплождат или биват оплодени и това по никакъв начин не се забелязва от " стопанина " ( слагам кавички защото това за мен не е стопанин ) и на него му светне лампата чак когато кучката роди и след това взима невръстните кученца ,които туко  що са прогледнали и проходили и отиде и в "най-добрия"случай ги издави в реката - което за мен е изродщина , а в най-лошия за обществото ги пльосне на площада в най-близкото по-голямо населено място - е няма да има управия .

Това прави кръга омагьосан . Колкото и да се прибират и кастрират и пращат за осиновяване , за мен това отношение на човека не е нормално .  
Но какво му пука на простия селянин за това,че има кастрации и може да помогне на животното си и да не съсипва живота на още неродени животни ?! ( нямам против хората от село имам против този тип мислене  Peace )

А относно нрава на бездомните животни - както при  хората има добри и лоши .
Но има и някой ,животни които  ги хранят със кръв и сурово месо , други са обект на малтретиране - от ритане, като се мине през стреляне със сачми и се стигне до рязане на опашки , уши ,крайници .  Това оказва своето влияние , което НЕ оправдава глутниците , които нападат , но е важно да се отбележи .

Какво решение виждам аз ? Данък 100 лв за некастрирано животно . Правене на доброволчески екипи ( ако държавата няма ресурс да поддържа платени такива ) , които да бъдат  разпределени по райони . Обхождат села и паланки и първо информират за безплатна кастрация и от там нататък , който няма интерес -да си плаща  , който има - да си отведе кучето или да му го отведат , да го кастрират и да го приберат обратно .

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 15:23 от Брезичка

# 72
Темата има голям потенциал за въргал. Laughing

Пцилютно. Simple Smile Космите, пушенето и кучетата - непреходните класики за превръщане на една нищо и никаква тема в минно поле. Какво забравих? А да - дебелите и слабите.
Къде остана класиката "софиянци v/s провинциалисти"?

# 73
  • София
Рапунцел, абсолютно правилно си постъпила! Аз също не правя разлика м/у кучешко и човешко лайно когато се разхождаме в парка. Все е лайно и е гадно.
Откакто махнахме на дребната памперса, винаги си нося пликче в чантата, и ако се случи детето да се изака, внимателно прибирам продукта от земята и го изхвърлям в кофата. Не мога да си представя, че ще го зарежа на земята след нас и ще си тръгнем.

За съжаление, доста го правят..в Борисовата даже съм виждала майки, които си зарязват и омазаните хартии до акото на детето. Не ми се мисли като духне вятър и как хуубаво се пръсват тези салфетки насам-натам  ooooh!

milittana, темата е вече на 5 стр. и няма въргал. Съвсем спокойно си тече дискусията  Wink

# 74
Здравейте,

аз имам чихуахуа, 2кг мишле и понякога излизайки на разходка съм си позволявала да вляза в магазин, да си купя нещо на бързо, като той разбира се е бил гушнат и въпреки това изпитвам известно неудобство. Не съм го водила по моловете в кучешка чанта или по кафета, най-вече за да не го изтезавам него. Но като цяло невъзпитани кучета няма, само невъзпитани стопани. Най-много се дразня, когато излезнем в парка и големите песове се разхождат на свобода. Налагами се да го вдигам на ръце през 2 мин., да не би свободният питбул от среща да реши, че това е вечерята му. А стопаните са много нагли в повечето случаи, стоят и гледат едно присмехулно... Не си позволявам никога да се разхожда отвързан. Относно хигиената, имаме си специялни пликчета, в които се почиства резултата от разходката.

Общи условия

Активация на акаунт