За кучетата и хората

• 66 711
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 75
Брезичка, за мен бездомните кучета също са жертви на хората и цялата тази ситуация, от която всички недоволстваме е наше, човешко дело  Tired
И не е проблемът на хората по селата, а на тези, които обитават градовете. Лично аз познавам доста собственици с кастрирани кучета, защото имам отношение по темата и се интересувам, но мнозинството смятат, че така осакатяват животните. За сметка на това нямат против, когато се родят малките и не могат да ги раздадат по познати и роднини, защото предните три пъти са постъпили така и са запълнили капацитета, да ги метнат до някоя кофа или в някой парк.
Чести са и случаите, когато хората просто изхвърлят на улица куче след като се роди детето. Затова и приютите са пълни с породисти животинки

# 76
Не му е мястото там на четириногото.

Мен пък ме дразни съседът, който го мързи да си извежда пинчера и използва мястото пред входната ми врата за тоалетна. Много е любезен иначе, но не знам кой ден ще го сдъвча с ножицовидната си захапка  Twisted Evil

Аз също съм имала куче. 6-пъти по-голямо от вресливия пинчер. Чудя се ако едно такова куче му сервира едно хубаво АКО пред неговата врата, дали ще си промени навиците?

# 77
Подобни случаи с деца са инцидентни  Peace
Аз съм по-склонна да си " затворя очите " за майка с дете , от колкото при стопанин , защото на детето му се налага това да прави инцидентно в парка , но на кучето работата му е да си ги върши навънка и ако веднъж стопанина си затвори очите , значи не е проблем и други пъти да го прави .

Но ако и случаят със децата е практика , отношението ми е еднозначно като това към кучетата  Wink

По-голям проблем са възрастните , които уринират на публични места . Както и людете , които обичат да си вършат работите по  входове . Какво да кажа аз понеже съм най-млада във входа  " ми се пада честта " да изчистя защото има някой , който тъпо и упорито си върши работите пред  вратата на мазето  Close Wink

# 78
  • Варна
темата е вече на 5 стр. и няма въргал. Съвсем спокойно си тече дискусията  Wink
Heart Eyes
Според мен защото и Мамма пише тук. Crazy

100 лв данък за некастрирано куче или котка ми се вижда малко. Моите котки са кастрирани и нищо не плащам.

# 79
Lana89, както се казва, + 1.
Само дето моят дребос е пинчер. Не си представям да я изведа без каишка или да я оставя да се вре в хората (любопитна и любвеобилна е).
Случва се понякога и в магазин да вляза с нея, но: 1. питам задължително; 2. зависи от магазина - в хранителен или в аптека, примерно, няма да вляза никога; 3. за тази цел (а и за нейна сигурност повреме на разходка, понеже много повече ме е страх от разхожданите без каишка и намордник "телета" и от изразяващите бурна радост от малките й размери деца) имам малка раница, която нося като кенгуру и тя влиза вътре.
Това, което ме докарва до изблик на бяс, са стопаните, които не си почистват след кучето (не е толкова трудно да прибереш "отпадъка" в хартиено пликче или в една обикновена хартиена салфетка и да го изхвърлиш в боклука) и изобщо хората, които безотговорно водят домашни любимци, деца, карат автомобили и какво ли не още, сякаш няма други същества на земята, освен техните височайши особи, та не е нужно да се съобразяват с никого.
buttinsky, светни комшията ти, че един средно интелигентен пинчер буквално за 2 дни се научава да ползва котешка тоалетна. Ще улесниш живота на човека.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 15:50 от azaf

# 80
Ще му кажа. Дано неговият не е от глупавичките.

# 81
Аз съм си кучкарка по душа и изобщо обожавам всякакви животиняци.
Не ми е проблем куче в книжарница, в магазин.
Единственото, което ме дразни е когато бъде пуснато без повод, особено ако е от едрите породи (еле пък от онези "страшните" - питбул, бултериер, страфордширшки териер, аржентино и пр.) и когато не се чисти акото му, дори и в тревните площи, както и като пикаят по гумите на автомобилите.
Това са все неща, които зависят от стопанина, а не от животинката.

# 82
Разбира се, че стопаните са виновни  Peace
Простакът си е простак без значение дали отглежда куче или дете - той винаги ще бъде в правото си и всички останали ще му бъдат длъжни

# 83
Породата няма значение. Значение има характерът на кучето и според това то трябва да бъде пускано или не. Peace

# 84
Разбира се, че стопаните са виновни  Peace
Простакът си е простак без значение дали отглежда куче или дете - той винаги ще бъде в правото си и всички останали ще му бъдат длъжни
Ето това е есенцията на цялата тема мисля. Иначе и аз имам "кученце" около 50 кг и разбира се се съобразявам къде може и къде не да го водя. В резултат дори в парка понякога ми е изморително да го извеждам, а предпочитаме по-отдалечени и диви места, за да потича на воля. Иначе е много социален, даже прекалено и това на някои кучовци не им харесва.

# 85
Да, характерът е от значение, но има правило - кучето да бъде разхождано с повод. Доколкото ми е известно правилото не важи за местата, които са специално обозначени за разхождане на кучета.
Истината е, че аз изпитвам ужас от породите, които споменах и ми се е случвало такова да се появи пред мен - сърцето ми спира и животното усеща.
Умирам за кучета, но някак не можах да преодолея този мой личен ужас.

# 86

Разбирам те. И аз имам такъв страх, въпреки, че и аз имам "страшно" куче. Просто не харесвам дискриминацията на база порода. Аз изпитвам страх от някои кучета, защото част от стопаните им са идиоти и НЕ се съобразяват с понякога специфичния характер на животното.

# 87
 Like_Smoke , не съм съгласна само ,че това не е до хората от село .  Аз съм свидетел как масово хората по селата проявяват описаното нехайство . Имам наблюдения от 5 села . Това идва от тяхната друга гледна точка към животните . В града не че няма подобни индивиди , но те по-лесно могат да бъдат изконтролирани . Пък какво му дреме на кепето на  Байчо от Горно Нанадолнище ,че има някакви си там закони . Побутва си го малко на лево , кръстосва си краката с една подобаваща въздишка изразяваща едновременно отмора и кеф и си пие ракията . Пък добичето да му е живо и здраво и като ги изпороди 7-8 , той ще ги дене я у реката , я на площада . Па се някой ,че ги земе ...

Tired

Култура , образованост, отношение и закони .
Закони : като се почне от това , кой има право да продава и внася животни- затриват се всички  зоо-борси и магазини , които се отнасят нечовешки с животните , минава се  през закони за развъждане и се стигне до  закони за хората с животни .
Информираност за правата и задълженията . Като правата са добре устроени , а задълженията - изпълнени .
Образованост - тук си е до човека и личността , но съм сигурна ,че хората по селата , тези по-възрастните не са образовани и не знаят ,че може да им се кастрира безплатно кучето .

И като цяло да не сме резистентни  . Защото когато сме в чужбина ни се отдава да влезнем в една добре работеща матрица , но в нашата си страна нито имаме желание , нито отношение , докато не ни бръкнат в джоба .

# 88
Да, характерът е от значение, но има правило - кучето да бъде разхождано с повод. Доколкото ми е известно правилото не важи за местата, които са специално обозначени за разхождане на кучета.
Истината е, че аз изпитвам ужас от породите, които споменах и ми се е случвало такова да се появи пред мен - сърцето ми спира и животното усеща.

Тези породи са жертви на човешката жестокост и простотия. Не са виновни животните, че нискоинтелигетни хора с престъпно съзнание са решили да изкарват пари по този начин. Самите те са жестоко малтретирани и осакатявани.
В квартала има един хубосник, който скоро си взе питбул - гледа го, както гледа и детето си - с ритници и викове. Поведението и на детето, и кучето в момента е едно и също, защото и двете са потърпевши.

Самата аз имам стафордшир териер - кучето ми е изключително спокойно животно, което не проявява грам агресия нито към хора, нито към животни, защото не се е сблъсквало с подобно отношение. Кастрирана е. Водя я на повод винаги, защото знам, че хората се страхуват подсъзнателно от тази порода.

# 89
  • София
Санкции, и то големи, трябва да има за некастрирани котки и кучета, за неприбрани лайна (кучешки, детски, от пор, т.н.), за неспазване на елементарни правила при разходка на домашен любимец.
Не мисля, че големите песове трябва да си тичкат на воля из парковете, където им сърце реши. Би трябвало да се обособи във всеки парк определен район, където собствениците да си пускат кучето да потича без каишка, и съответно тези места да са добре обозначени.
Извън тях - на кучето се слага каишка. Така и деца, и възрастни хора, които по една или друга причина изпитват страх от кучета, ще знаят къде да не ходят. И проблемът е решен.

Брезичка, това е ужасно.. И откъде накъде само ти ще чистиш след такива идиоти, и то на основанието, че си най-млада  Shocked Ако съм на твое място, веднага ще свикам събрание и ще поставя въпроса пред всички съседи  Peace

Разбира се, че стопаните са виновни  Peace
+1  

Общи условия

Активация на акаунт