За кучетата и хората

• 66 802
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 90
Да, известно ми е, че много комплексари използват животните си за бой, не знам точно с какви средства и как, и защо, просто не съм се интересувала, тъй като това не мога да понеса.
И именно, защото не зная кой какъв стопанин е на куче от подобна порода, аз просто се страхувам.
Изобщо не ми е подсъзнателен страха, а напълно осъзнат ужас Embarassed.
Галила съм алабай, гушкали сме се, но ми трябваха поне 30-тина минути, за да свикна с животното, да не отделям толкова адреналин, да се успокоя, той да ме подуши, евентуално хареса.
Каракачанка ме е нападала в гръб, заради моят той-пудел, добре че стопанинът беше наблизо и кучето му беше наистина възпитано, та не се стигна до лошо, най-вече за мен.

Дано повече хора осъзнаят, че кучето е редно да е на повод, най-добре по-къс, защото има и такива като мен - обожаващи кучета, но изпитващи ужас в същото време.

# 91
  • виртуално
Много ми е смешно като се започне с темата за кастрирането, а никой още не е споменал за намордници.
Вас вие е страх от това кучетата да не ви ухапят, или да не ви .....

Изчезвам от темата, щот сега вече ме разпънахте  Joy

# 92
Много ми е смешно като се започне с темата за кастрирането, а никой още не е споменал за намордници.
Вас вие е страх от това кучетата да не ви ухапят, или да не ви .....

Изчезвам от темата, щот сега вече ме разпънахте  Joy

Аз наморник на кучето си не бих сложила, а в градски транспорт не го возя  Peace

# 93
Естествено, че е важна кастрацията. И не за да не ни ......

Намордникът не е задължителен:

Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник.

# 94
Няма значение породата или големината на кучето.
Доста често малките породи са доста по-невъзпитани, нервни и злобни.
Не казвам всички.

Дълги години гледах едновременно кокер и каракачанец. Каракачанецът беше уникално куче - възпитано, дресирано, можеше буквално да замръзне във въздуха при команда. Никога нямаше да нападне куче, дете, човек (освен ако някой не ме нападне мен), докато кокерът беше луд... той се заяждаше и нападаше всяко по-голямо куче, което срещнеше, скачаше (от радост) на деца и създаваше страшно много проблеми. Въпреки това, заради страха от по-големите кучета, каракачанецът се разхождаше винаги с намордник (по онова време мисля още нямаше законово изискване за това), а всъщност кокерът имаше по-голяма нужда да е с намордник.

За разходките на кучетата изключително удобство би било и за хората, които нямат или не обичат кучета, и за кучкарите, да има обособени заградени зони за разходка.
В градския парк във Виена има такава площадка - заградена, с пейки за хората, с чешма с вода за кучетата - удобно, обезопасено. Хем кучетата могат да потичат на воля, хем собствениците им могат да са спокойни, хем останалите хора не биват притеснявани.

Аз лично много бих искала да има такива площадки и тук, както заради децата ми (въпреки че имам куче, не одобрявам кучетата да се разхождат свободно и да пишкат/акат по детските площадки и пясъчници), така и заради кучето, тъй като ми е изключително мъчно, че не мога да го пусна да тича и играе на воля и вечно е на каишка.

По отношение на санкциите - не само за кучетата, ами и за всичко останало, тук проблемът ни не е в липсата на закони, а в липсата на контрол за спазването им и съответно налагането на глоби.
Нали има и глоби за хвърлен фас? Колко хора сте чули/видяли да са глобени? Същото е и с екскрементите, независимо дали са кучешки, човешки и т.н. Самата аз съм се разправяла с охранителите в нашия парк, които ходеха по нужда зад кабинката си, въпреки че в парка има и химически тоалетни.

# 95
  • София
Рапунцел,  Wink

Аз не съм се замисляла за намордниците, май. Не са ми важни..освен да речем за някое зверски агресивно куче.

Предполага се, че каишката е достатъчна, и ако дадено куче тръгне да напада някой, стопанинът ще го дръпне и ще го спре..  Thinking

Мамма, сега ти прочетох поста.
Аз също съм имала комбинация кокер-каракачанка, и по точно аз си гледах кокера в нас, а баба и дядо им бяха подарили каракачанка и си я гледаха. Разликата м/у двете кучета беше потресаваща - моят кокер отказваше да научи и най-елементарната команда, лигня и половина беше, и се мазнеше на всеки срещнат из парка. Радваше се прекомерно на всичко двукрако и четирикрако, и все трябваше да го държа изкъсо.

За сравнение - каракачанката беше като робот  Shocked Дядо ми тихо казваше 'седни' и това куче беше в състояние да стои на едно място 24 часа.
Страшно умно, направо комплекс получавах  Joy

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 16:35 от Tаис

# 96
Цитат
Не мисля, че големите песове трябва да си тичкат на воля из парковете, където им сърце реши. Би трябвало да се обособи във всеки парк определен район, където собствениците да си пускат кучето да потича без каишка, и съответно тези места да са добре обозначени.
Извън тях - на кучето се слага каишка. Така и деца, и възрастни хора, които по една или друга причина изпитват страх от кучета, ще знаят къде да не ходят. И проблемът е решен.

В стила на фейсбук - една голяма вдигната ръчичка за това !!  Wink
С една малка добавка , според мен най-точната дума е обезопасени . Не просто обозначени .
И в момента има обозначени зони за свободно пускане на кучета . Но какво от това ? Какво спира кучето да премине от " позволено" към " непозволено " ?  newsm78

Рапунцел ® , аз лично се страхувам от резултата на нагона на животните  Wink Ако едно куче е кастрирано , то няма да остави поколение и по този начин риска от произлизането на още бездомни ( или бъдещи ) животни спада до минимум  Peace .

Tаис,
Скрит текст:
положението е " кон на камила " . Мазето е пълно с плъхове колкото длан и половина и от него извират хлебарки - от големите и черните . Вече от тях има и на улицата и пред входа . Плъхове по рядко засичам на улицата , но хлебарки почти всяка вечер .  Тук не може да се съберат и да решат проблема , че това е опасно и за здравето не е само до гнус . Ти смятай за едни л*йна как ще се съберат  Tired Някакъв съсед заградил някакъв комин и 2 години тия хора не могат да седнат нормално и да поговорят . Както и да е .  Ще изчистя , вече се екипирах с парцали и маркуч  . Правя го не защото нямам нищо против , а защото около мен съседите са пенсионери , а на горните етажи нямат отношение . Наемателите също и ако не го изчистя л*йната ще си седят докато не дойде чистачката , която идва веднъж седмично .  Tired

# 97
И породата си е от значение. Моят каракачанец беше душичка и не можеше да нарани умишлено никого, ама съм убедена, че без къс повод спокойно може в радостта си само с тежест да счупи на някого я крайник, я глава.

# 98
И породата си е от значение. Моят каракачанец беше душичка и не можеше да нарани умишлено никого, ама съм убедена, че без къс повод спокойно може в радостта си само с тежест да счупи на някого я крайник, я глава.

Опитът ми с тази порода - 4 броя, от които 3 за временно отглеждане, а 1 периодично за по-дълго, показва, че са доста своенравни и с тях трябва много да се внимава. Лично аз не бих се наела сама да разхождам куче с подобен размер, защото ако реши само лек спринт да си направи, аз ще влача нос в калта  Laughing

# 99

За разходките на кучетата изключително удобство би било и за хората, които нямат или не обичат кучета, и за кучкарите, да има обособени заградени зони за разходка.
В градския парк във Виена има такава площадка - заградена, с пейки за хората, с чешма с вода за кучетата - удобно, обезопасено. Хем кучетата могат да потичат на воля, хем собствениците им могат да са спокойни, хем останалите хора не биват притеснявани.

Аз лично много бих искала да има такива площадки и тук, както заради децата ми (въпреки че имам куче, не одобрявам кучетата да се разхождат свободно и да пишкат/акат по детските площадки и пясъчници), така и заради кучето, тъй като ми е изключително мъчно, че не мога да го пусна да тича и играе на воля и вечно е на каишка.

Това наистина е страхотно както за хората , които не харесват кучета , така и за онези с кучета .
Но се сещам веднага за няколко проблема :

Ограждането на местата . Няма ресурс . Трябва някой , който има властта да се ангажира с това парите от платения данък куче да отидат по ресор кучета . А и така няма за кучета да се дават пари предназначени за здраве, образование, деца , пенсионери . ( понеже винаги кучетата се противопоставят с хората )

Втория основен проблем е местата определени за свободно пускане  да бъдат адекватно съобразени по размер спрямо кучешкия поток в съответния парк .
Не знам защо е проблем да се отпусне една от големите поляни в парка за това .

Поздрав с няколко картини на тая тема :
Скрит текст:

# 100
  • London
Определено съм любител на големите породи, много по-разбрани, уравновесени, умни ако щеш са. Първото ми куче беше пекинез и няма място за сравнение по отношение на инат, навици и характер с чау чау то ми. Чау дойде на 2 месеца знаеща, че вътре не се пишка и ака, избягваше локвите, не гризеше и не ръфаше нищо, изобщо куче аристократ. Оттогава др. порода не мога и не искам да поглеждам, това е моята порода. Peace

# 101
  • Никога на земята...
Аз лично не слагам намордник на кучето си и ясно осъзнавам отговорността си за него–Дого Аржентино.
В Пловдив специално има много малко клетки за кучета и тази,в която аз ходя,е точно до детска площадка.Общината явно така е преценила.В същия този парк живеят бездомници под нещо като навес.Веднъж засякох и един малоумник да онанира и точно кучето ми го уплаши.Според мен е неуместно да се правят сравнения.Отговорността е и на стопаните,и на съответната община-както по отношениe на санкции,така и по осигуряване на удобства.
С кучето ми не влизам никъде,защото е много голям,но не ми пречи,ако видя куче в магазин или ресторант.Единственото,което ме дразни е когато някой си разхожда кучето без повод,защото е малка порода например.Тогава се започва едно лудо дърпане с моя красавец,защото ме е страх в играта им да не го нарани.

# 102
Ограждането на местата . Няма ресурс . Трябва някой , който има властта да се ангажира с това парите от платения данък куче да отидат по ресор кучета .

Неприятното е, че регистрираните кучета, за които е платен данък, са абсолютно минимална бройка.
За това също липсват проверки и санкции.
Във филиала на НАП ме гледаха като извънземно и ме прехвърляха през 5 стаи, докато се разберат къде и при кого се регистрира кучето, какво точно се пише и т.н. От опита си там достигнах до извода, че сигурно не са повече от 2-3-4 кучетата, които са регистрирали... а паркът е на една крачка и по всяко време през деня има сигурно над 50-100 домашни кучета на разходка.
Та ако на тези пари от платени данъци се разчита...

# 103
Аз лично не слагам намордник на кучето си и ясно осъзнавам отговорността си за него–Дого Аржентино.

И аз имам Дого Heart Eyes
Намордник не слагам, опитах няколко пъти, но много го дразни и го сваля. Винаги е на къс повод. С хората няма проблем, но те се страхуват от него. С други кучета обаче избягвам контакт. Прибрах го от улицата и Бог знае какво му се е случило, как е бил възпитаван и дали изобщо е бил... Винаги си оставям процент на съмнение към него, все пак не съм го отгледала от бебе.

# 104
Много ми е странно защо толкова потребители възприемат намордника като ултимативна защита от ухапване. Виждала съм как куче си разтваря челюстите и къса кожен намордник. Виждала съм и много деца, които дразнят кучета само защото виждат, че са с намордници и знаят, че така не могат да ги ухапят. Close

Общи условия

Активация на акаунт