За кучетата и хората

• 65 516
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 15
Мисля си, че домашно куче в книжарница има над 99% вероятност да е обезпаразитено и да не представлява никакъв риск за останалите хора.
Много по-голяма заплаха за болести, предавани от кучета, носят бездомните песове, които за жалост продължават да са ужасно много.
В същото време в книжарница аз съм виждала не едно и две деца, които да облизват, гризат и да омазват книги, да пипат, късат и т.н. Дали не са били с вирус/грип/заразни? Дали е нормално да се маже шоколад по книгите?
Имам три деца, имам и куче. Не водя кучето си в магазини/книжарници/ресторанти, но не смятам, че би било проблем да го направя. Предишното ми куче бе обучавано за водач на слепи и практически, ако бе станало такъв, то щеше да има право да влиза навсякъде. Дали със слепец или с мен, кучето е едно и също. Кучето ми е от хипоалергенна порода, не пуска косми, ваксинирано, редовно обезпаразитявано вътрешно и външно, нося винаги с мен личната му карта с номера на чипа, копие от платения данък и копие от паспорта му за ваксинации и обезпаразитявания и мога да гарантирам, че е по-чист, по-безопасен и по-незаразен от доста хора, щъкащи по улици и магазини.
Разбира се, не одобрявам облизването и гризането на книги, независимо дали от кучета или деца Grinning

# 16
Кучето ми е от хипоалергенна порода, не пуска косми, ваксинирано, редовно обезпаразитявано вътрешно и външно, нося винаги с мен личната му карта с номера на чипа, копие от платения данък и копие от паспорта му за ваксинации и обезпаразитявания и мога да гарантирам, че е по-чист, по-безопасен и по-незаразен от доста хора, щъкащи по улици и магазини.

Но това не означава, че автоматично и останалите кучета са същите или онова, което авторката визира.

# 17
Смятам, че е редно да има достъп на кучета до обществени обекти. Не виждам проблем кучето ми да влезе с мен в книжарница, магазин, аптека. Домашните кучета са обезпаразитени и ваксинирани. За съжаление все още у нас има крайно негативно отношение към домашните любимци, а не виждам, с какво едно куче може да навреди - неговите лапи стъпват по същите улици като моите обувки, с които влизам навсякъде. Вече, ако кучето е агресивно, то стопаните са длъжни да се съобразят с този факт.

Очаквам, че до страница-две, темата ще поеме завой към деца и кучета, както винаги става тук  Mr. Green

# 18
Ами, нормално - и кучетата, и децата са все на един акъл, пък и възрастните, отговарящи за тях, са все едни и същи.
И при кучетата, и при децата проблеми създават невъзпитаните. Ако съм в книжарница, все ми е тая дали дете, или куче е омазало книгите. Ще се фръцна, ще си тръгна и ще си реша проблема набързо.  Laughing

# 19
И аз съм против кучето да се остави свободно,както в примера с книжарницата.
Ако ще да има 1001 ваксини и препарати против паразити,то нали ходи по мръсната земя,души навсякъде,
ближе си дупето и тези на други кучета и т.н.
Най ме е яд на кучкарите,които не си почистват и го оставят на тротоара,
ей тия хора не мога да ги разбера!

# 20
А ние да не би да вървим по пътеки от рози, а не по мръсната земя?

Иначе мисля, че само кучета-водачи имат място навсякъде, другите не. Книжарниците са за хората.

# 21
  • На земята, която е всъщност звезда.
Кучето ми е от хипоалергенна порода...

Разбира се, не одобрявам облизването и гризането на книги, независимо дали от кучета или деца Grinning

Peace

Хехе, като прочетох за кучето и първата ми мисъл беше "Я, тук да не пише Мишел Обама под прикритие?"

По темата: книжарниците са частни и собствениците сами решават дали да пускат вътре кучета или не, т.е. в случая не е уместно да говорим "по принцип". Аз, например, бих разрешила. Но при най- малък намек за "облизващ" избор на книги или по- буйно куче, твърдо бих помолила да го изведат. Същото бих направила, ако малко дете започне да мачка някоя корица.
Другата страна на медала са собствениците и те са длъжни да  оценявата реално могат ли да водят животните си на обществени места или не. Предишното ми куче имаше странен характер /за куче/ и беше толкова спокойна, че можеше да мине за плюшка, която водя на каишка. С нея не бих имала никакъв проблем никъде. Сегашното е весело, супер емоционално, супер социализирано, ще се дърпа, ще души. Няма как, дори да е разрешено не бих я взела, ще пречи и на мен, и на останалите. По тази причина, като съм посещавала голямата книжарница на Витошка /разрешено с кучета/, ако е с мен я оставям в колата.

# 22
Смятам, че при повредена стока - дали от възрастен, дете или куче, то е най-нормално да бъде наложена глоба и щетите да бъдат покрити по този начин. Какъв е проблемът за останалите?

В супермаркетите не е рядка гледката на повредени стоки и опаковки, които са отваряни, разлепени и прочее. И това е направено от съвсем съзнателни възрастни индивиди - много, от които с претенции  Wink

# 23
Проблемът за останалите може да бъде, че ги е страх, че не обичат кучета и т.н. Ресторантите също са частни, и кината, и магазините за дрехи... Но си има установени норми все пак.

Не говоря за малки кученца, които дамите разнасят в чантите си.

# 24
  • На земята, която е всъщност звезда.
Проблемът за останалите може да бъде, че ги е страх, че не обичат кучета и т.н. Ресторантите също са частни, и кината, и магазините за дрехи... Но си има установени норми все пак.

Това не го разбрах, какви норми и най- вече от кого са установени? Има магазини, ресторанти, хотели, където се допускат кучета и такива, където не се допускат. Коя е нормата? newsm78

# 25
Аз кучета в магазини не съм виждала, в книжарници също. Вързани обаче пред магазина и книжарницата съм виждала много пъти.

# 26
Хехе, като прочетох за кучето и първата ми мисъл беше "Я, тук да не пише Мишел Обама под прикритие?"  

Кучетата ни са от една и съща порода Grinning
Нашето, разбира се, е по-хубаво.  Mr. Green

Наистина, не мисля, че ако кучето не прави бели, ако е вързано на каишка и не е оставено да облизва, гризе и т.н. обзавеждане/книги/продукти и т.н., е проблем да бъде водено в магазини/книжарници/заведения.
Аз не го правя, но не бих имала против куче където и да било, стига да е вързано, да е с добро поведение и да бъде контролирано от стопанина си.
Дали ще стъпваме ние с обувки или кучето с лапите си - не виждам разлика.
Също не виждам каква е логиката (ако се има предвид само хигиената) едно куче-водач да има достъп навсякъде, а дори същото куче, но без да е придружител на слепец, да не бъде допускано.
За поведението му обаче са отговорни стопаните му и възпитанието/обучението, което са му дали.
Виждала съм обаче как собственичка дава на кучето да яде от чинията в заведение. За подобно поведение вече и аз съм силно против.

# 27
  • някъде другаде

Да мен също ме е страх , а малката ми дъщеря изпада направо в паника.

# 28
Ми по-добре да оближе книгите, от колкото да припикае зарзавата по пазарите.
Явно и двете ги има.  Grinning

# 29
  • Ямбол
....а не виждам, с какво едно куче може да навреди - неговите лапи стъпват по същите улици като моите обувки, с които влизам навсякъде. ....
Не вярвам да не си виждала как маркират кучетата. То и някои хора го правят, ама поне в магазините и ресторантите се сдържат.

Общи условия

Активация на акаунт