Много по-голяма заплаха за болести, предавани от кучета, носят бездомните песове, които за жалост продължават да са ужасно много.
В същото време в книжарница аз съм виждала не едно и две деца, които да облизват, гризат и да омазват книги, да пипат, късат и т.н. Дали не са били с вирус/грип/заразни? Дали е нормално да се маже шоколад по книгите?
Имам три деца, имам и куче. Не водя кучето си в магазини/книжарници/ресторанти, но не смятам, че би било проблем да го направя. Предишното ми куче бе обучавано за водач на слепи и практически, ако бе станало такъв, то щеше да има право да влиза навсякъде. Дали със слепец или с мен, кучето е едно и също. Кучето ми е от хипоалергенна порода, не пуска косми, ваксинирано, редовно обезпаразитявано вътрешно и външно, нося винаги с мен личната му карта с номера на чипа, копие от платения данък и копие от паспорта му за ваксинации и обезпаразитявания и мога да гарантирам, че е по-чист, по-безопасен и по-незаразен от доста хора, щъкащи по улици и магазини.
Разбира се, не одобрявам облизването и гризането на книги, независимо дали от кучета или деца