Децата и ските - 4

• 18 251
  • 210
  •   1
Отговори
# 75
Няма много хора на Лалето - можете да видите на уеб камерите на Витоша ски: http://www.skivitosha.com/index?id=1688&lang=bg

Сега гледах - много хора, но и идеално време - 5,7 градуса, слънце. Ще си изкарат добре днес скиорите.  Simple Smile
А средно напредналите - нашите са на Лалето. Аз това се притеснявах - моят син има само 2 изкарани ски курса на Офелии и ми се струваше рано да е на Лалето, но явно се справя.

# 76
  • В кошера...
Здравейте, прочетох тази тема и реших да попитам. Виждам, че сте практикуващи скиори и децата Ви също. Нашите деца са на 3 и на 8г., живеем на морето и сняг рядко виждат. Искаме да ги заведем на сняг, дано да завали, но идея си нямам къде-ние не сме скиори. Четох из форумите и засега ми се изясни, че трябва да търся място за начинаещи, със ски училище и екипировка под наем.
Прочетох за цената на ски учителите - скъпичко ни е, освен, ако не се наредим четиримата при един учител, което явно не се практикува.
В общи линии сме решили да не инвестираме още в екипировка, защото не знаем дали поне на баткото ще му хареса. Имат само ски екипи.
Ски с малкия едва ли ще караме, затова ще ни трябват някакви шейни или поне пространство да се търкаляме на воля /това по големите курорти и писти не става/.
Искаше ни се да открием подходящо място някъде из централна България заради пътя, но освен Узана - за друго не прочетох. Харесахме един хотел на Боровец /"Чамкория" на Феста/ и сега въпросът е дали става за нашите нужди? Дали има наблизо ски училище за баткото и има ли училище за 3годишно?
Благодаря предварително на отговорилите на объркания ми пост!

# 77
medunka, бяхме на Пампорово тези дни, преди да завали дъжда и да разтопи снега.
Имаше много коли с варненска и бургаска регистрация. В хотел "Камелиите" явно 90% от туристите са ти съграждани. Там дори бусчето на хотела беше от Варна.
Според мен можете да си наемете учител четиримата, защо да не може?
За сноуборда мога да кажа - училище TRS на "Малините" - два часа 80 лева индивидуален урок, наем на екипировка за дете (обувки и борд) 20 лв. на ден, за възрастен 35 лв. на ден. Много сме доволни от тях. Работа с учител дава чудесни резултати.
Моят син покара борд, но се оказа, че предпочита ските. Отдавна искаше да опита и другото.
За мен е голямо облекчение, защото докато беше на борда основното ми занимание беше да суша екипировката  Simple Smile
Не се хващайте на въдицата "детска градина", ако търсите обучение по ски за малко дете.  Peace

# 78
С начинаещите се занимаваме по плацовете. Колкото за тях се намира. Средните нива, обаче, няма къде да карат.
За съжаление. Моят нито е за бейби влека, нито е за "Лалето". Имах идеята тази ваканция да покара ски, но липсата на сняг ни провали плановете.  Sad

# 79
  • София
Ние бяхме на Боровец последните дни на старата година - пред Рила и трите писти са с добър изкуствен сняг. Детето беше на 3 дневно ски училище по 4 часа на ден. Много съм доволна от наученото - първия ден не можеха да се крепят на ските, последния ден се пускаха по писта Иглика.

Ето една снимка - http://sence.files.wordpress.com/2014/01/dsc04052.jpg

Ако искате последните ваканционни дни, може да ги запълните с каране там.

# 80
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Много полезна тема   bouquet
Аз бих желала да внесете малко яснота каква екипировка като дрехи и атрибути ще е необходима за дете, чиито ски начинания се организират от детската градина?
И ако може да споделите откъде може да се вземат?

Тази година са ни дали оферта и се колебая дали да го пускам. Rolling Eyes На 3г и 2 м. е в 1-ва гр. група.

# 81
  • София
Здравейте,

Много полезна тема   bouquet
Аз бих желала да внесете малко яснота каква екипировка като дрехи и атрибути ще е необходима за дете, чиито ски начинания се организират от детската градина?
И ако може да споделите откъде може да се вземат?

Тази година са ни дали оферта и се колебая дали да го пускам. Rolling Eyes На 3г и 2 м. е в 1-ва гр. група.

Здравейте,
можете спокойно да го пуснете, но не се надявайте много да научи за 5 дни. Това, което обикновено се постига на тази възраст е, децата да харесат ските и планината и да се запалят. Както и да прекарат 5 дни горе на чист въздух, което не е малко.

Вече прилична екипировка на добра цена може да се купи в Декатлон. Това, което ви е нужно - грейка - долнище, яке, тънък полар (може да бъде заместен от някаква блузка, не прекалено дебела), термобельо (за мен незадължително), шапка, каквато сигурно имате, 2 чифта скиорски ръкавици - за малките препоръчително с един пръст, зимни обувки (обикновено градските вършат работа), чорапи по-дълги, може и да не са специално скиорски, но да са под коляното, че скиорската обувка е висока, два чифта поне. Ако детето е с по-чувствителни очи - очила, каска - незадължителна за начинаещи.

В общи линии това е.

# 82
  • София
И нещо много важно, което не спирам да повтарям: не навличайте децата и не им обувайте повече от един чифт чорапи. През зимата в планината често е по-топло и слънчево, отколкото в града, освен това се движат. Многото дрехи им пречат на движенията и ги изпотяват, което хич не е добре. Повтарям го, защото се сблъсквам редовно в пренавлечени деца.

# 83
  • с/у ОколоМръсТното
преди 5годишна възраст трудно може да се говори за ски-учене...
то дори шейна само не може да кара.
но да, чистият въздух и плюс.

# 84
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,
можете спокойно да го пуснете, но не се надявайте много да научи за 5 дни. Това, което обикновено се постига на тази възраст е, децата да харесат ските и планината и да се запалят. Както и да прекарат 5 дни горе на чист въздух, което не е малко.
Точно към това се стремя на този етап. Peace Правилно и точно сте го казали  newsm10 Много му харесва планината и с удоволствие ходи, надявам се това занимание също да му хареса.  Wink

Благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet

# 85
  • София
На 4 някои доста научават. Други и преди 3. Зависи от детето и от методиката и от много неща.
Някои никога нищо не научават, поради глезотия, мързел или просто тотална липса на двигателна култура и кондиция или мотивация. Случаи всякакви.

Но в най - общия случай за 5 дни две - тригодишните свикват с обувките и се крепят на право спускане на лек наклон и се научават да се изкачват. 4 годишните стигат до рало, 5 годишните почват да завиват по малко.

# 86
  • с/у ОколоМръсТното

Първия ски-урок на моя син, нямащ 5г. в Борокидс.
Бях се отчаяла, че някога това дете ще се научи да кара...

# 87
  • с/у ОколоМръсТното

На следващата година на ски-лагер с детската градина...

# 88
  • с/у ОколоМръсТното
Екипировка:
Моите карат по термобельо, отгоре ски-екипировка (на Диел задължително над 10 000 мм воден стълб), ръкавици и ски-чорапи, пак Диел-ски.
Каски и очила - задължително вече. Peace

# 89
  • София-Лагера
Шани много е сладък.
Втория клип е страхотен,направо се попиках. Joy Joy Joy Joy
Много са сладки.

Общи условия

Активация на акаунт