В момента чета ... 23

• 46 465
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Както си обещах да започна да чета по Коледа Сянката на вятъра-Карлос Луис Сафон.Подарък от коледната игра.

Предричам, че няма да можеш да се включиш с приготовленията за трапезата довечера  Joy Тази книга трудно се оставя и за час дори! Приятно четене!
Трябва да го пробвам най-накрая тоя Сафон и аз Simple Smile

# 361
  • София
Здравейте! Весела Коледа на всички! Като коледен подарък получих 1-вата книга Град от кости ,а не съм чувала за нея. Някой има ли някакво мнение?

# 362
  • на североизток от Рая
 Сафон пише прекрасно, но на мен не ми допада много. Не задържам задълго вниманието си като го чета, а виждам, че има момичета, които не могат да се откъснат от книгите му.

Четох миналата година "Сянката на вятъра", е, хареса ми, гледам точките, които съм поставила  - 8/10.
 Тази година прочетох "Затворникът от рая", която не ми допадна - 4-5/10.

Преди три години, може би, прочетох "Марина", тя ме беше омаяла. С нея седнах и не станах докато не свърши.

Сега чета

Вече 200 страници вървя с героите в това "реалити", което е ужасно. И чувствам, че се вживях с тях, изживявам ужаса им от неизвестното...Уникален  е Кинг, този човек е първо психолог, после-писател.

# 363
  • DE
Моето мнение за "Град от кости". Книгата на пръв поглед е леко детска, тип "Здрач", но лесно се превърна в любима за мен  Rolling Eyes Буквално я "изядох" за един ден. Стига да си фен на такива истории, изобилстващи от митологични създания може и да ти хареса...
Поредицата трябваше да си остане 3 книги. Другото за мен е разтягане на локуми за още кинти  Wink (в което няма нищо лошо) Още не смея да прочета 5, защото ме е страх да не се разочаровам.

# 364
Оооо момичета, Сафон ... имам първата книга от април месец, сега на панаира си взех другите 2 части... и аз догодина ще я чета, но ме е малко страх - толкова прехвалена, от всички страни, че просто нямам идея дали съм взела правилното решение. Споделете мнение за нея, които сте я чели Simple Smile
Кинг го обожавам, чела съм няколко негови книги - любими са ми "Мизъри", "Тъмната половина", "Зеленият път", "Сблъсък", "Сиянието" ... и хайде да престана вече  Grinning
Споделете за "Дългата разходка", какво-що ?
"Играта на Джералд" мен лично ме чака на Киндъл-а  Laughing

# 365
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Дългата разходка". Най-после.  ooooh! 300 страници вървях и страдах...И чаках финала. Чак депресиращо ми подейства тази книга. Аз затова казвам, че Кинг е психолог. Така умело борави и с думите,  и с психиката на читателя. 5/10. Въпреки оценката я препоръчвам. Peace

# 366
Прочетох "Дългата разходка". Най-после.  ooooh! 300 страници вървях и страдах...И чаках финала. Чак депресиращо ми подейства тази книга. Аз затова казвам, че Кинг е психолог. Така умело борави и с думите,  и с психиката на читателя. 5/10. Въпреки оценката я препоръчвам. Peace
Ами точно тая е книгата заради , която днес питах за Играта на Джералд

# 367
Аз приключих "Крадецът на книги", малко трудна ми беше, но само малко.
Започнах "Игрите на глада", а за след нея съм приготвила поне още 10 други ...
Тази  година мисля, че списъка ми с книги ще стигне 86. "Крадецът..." беше номер 83, а аз искам да прочета и другите две книги за Катнис.

# 368
  • на североизток от Рая
gundie , не разбрах каква връзка направи между "Дългата разходка" и "Играта на Джералд". И назад се върнах да прочета поста ти, но нещо не разбирам питането ти.  Thinking

# 369
  • София
Нели, мислех си, че няма да ти хареса много "Дългата разходка", доколкото имам идея за предпочитанията ти в литературно отношение.  Wink  И все пак - защо 5/10?

Аз прочетох няколко книги през последните 4-5 дни. Писах си мнението за тях в ГР, ще дам линк тия дни. Сега чета "Богът на дребните неща". Много ми харесва за сега. Преводът е невероятен. Има нещо общо в стилово отношение с Рушди, но Рой ми харесва повече.  Simple Smile

# 370
И друг път съм казвала - "Дългата разходка" е книгата, която няма да прочета повторно. Naughty
Чела съм я преди 7-8 години и много ме разтърси тогава. Не бих си го причила пак. Същото е и с "Играта на Джералд".  След тези книги спрях да чета Кинг. Започнах отново преди година-две благодарение на хубавата тема за него във форума. Peace

Май и аз ще започна Сафон newsm78 Прочетох "Сянката на вятъра" преди горе-долу две години. Имам и 'Играта на ангела", но все не мога да се наканя да я започна. Дали не ѝ е дошло времето вече?
Коя от двете е по-интересна?

# 371
  • Ямбол
Аз "Дългата разходка" много я харесах - така ме разтърси, така ми влезе под кожата. Накрая имах чувството, че аз тичам с главния герой  Confused
А докато четях "Бягащият човек" не можах да се отърва от усещането, че вече съм чела нещо подобно.

# 372
  • на североизток от Рая
Аз "Дългата разходка" много я харесах - така ме разтърси, така ми влезе под кожата. Накрая имах чувството, че аз тичам с главния герой  Confused

Аз през цялото време `се движих` с участниците в Разходката. Имах чувството, че чак тялото ми наподобяваше движенията при ходене. И накрая като им се появиха пришки, разранени ходила, сякаш  и аз усещах неприятната болка от пришки /знам усещането, не съм пожалена от такива екстри/.
 В повече ми дойде обаче това дълго ходене. 5 дни, без миг спиране. И някакси ми стана тягостно, дори по-горе писах депресиращо, като че ли не му се вижда краят. И неприятното усещане, че ей сега Гарати може да рухне и да го застрелят, допълнително ме напрягаше. Силно се вживях, даже мъжът ми вика, че не бива така да влизам в книгите. Чета като зомбирана, но пак зависи от автора и от умението му да ме впрегне. А Кралят може.

Петя, може би отговорих и на твоето питане защо съм дала 5/10. Заради еднообразието в цели 300 страници.

Бях сразена като четох "Мизъри". Исках да удуша Ани.
 "Зеленият път" ме стисна за гърлото, четох  и страдах. И плача, както и на филма.
 Чела съм и "Гняв" на Кинг, за един психически нестабилен ученик, но тази книга някак не може да бъде сравнена с най-добрите му.
 И доста други съм прочела, но в по-минали години, не мога да ги коментирам, защото съм ги позабравила.
 Иска ми се да прочета "Торба с кости". Ще кажете ли нещо за нея?!

Забравих да кажа, че снощи започнах "Татко" на Уортън. Отткога я отлагам тази книга, но след дълго лутане коя да е следващата, започнах нея. А и като мисъл за баща ми, който на първи януари щеше да има имен ден...Силна книга е, доста прочетох, много ме натъжи.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 09:20 от neli mar4

# 373
  • София
Иска ми се да прочета "Торба с кости". Ще кажете ли нещо за нея?!

Хубава е, но да знаеш, че си е ужаси. Имам пред вид, че си има там едно необяснимо зло, което се вихри и всичките му там похвати на жанра, докато не се разплете мистерията. Не е като "Тъмната разходка" или "Зеленият път". "Торба с кости" прилича по един елемент на "Дума Ки", но двете не са свързани и нямат нищо общо помежду си. Започва малко мудно, бавно и на пръв поглед скучновато, но от един момент нататък не можеш да я оставиш до финала.
А за почитателите на Кинг И Стайнбек препоръчвам "Огън" на Кинг.
Напомня на "За мишките и хората"; тъжна книга, силна. Чете се за една вечер.

# 374
  • на североизток от Рая
Кали, ще търся "Огън" задължително.  Simple Smile Благодаря, че я препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт