В момента чета ... 23

• 46 358
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Честита Нова Година! Здраве, щастие и много сбъднати мечти!   Hug Hug Hug

В последните дни на декември 2013 прочетох следните неща:

Момичето от Златния рог - Курбан Саид. Хареса ми. Оценка 3/5. Малко повече тук: https://www.goodreads.com/review/show/791571290

Човешката любов - Андрей Макин. Тази я прочетох на един дъх. Оценка 4/5. Благодаря много на svet65  Heart Eyes, която ми я прати да я прочета, заедно с още 2 много интересни заглавия, за които се надявам скоро да пиша. Ето какво мисля за книгата на Макин:  https://www.goodreads.com/review/show/797850273

Другата Болейн - Филипа Грегъри. Книга, която човек може да прочете, когато има глад за нещо леко. И това леко да продължава дълго. На мен ми дойде малко в повече, оценка 2/5. Малко по-подробното ми мнение тук: https://www.goodreads.com/review/show/779537746

Богът на дребните неща - Арундхати Рой. Уникална книга. Много, много хубава. 5/5. Ето малко по-подробно за нея: https://www.goodreads.com/review/show/797998761

Годината завърших с бърз препрочит на Индийски приказки. А новата година започнах с две неща - Джойленд на Стивън Кинг (почнах го още в 2013-та, но ще го чета тази година основно  Mr. Green )  и Бхагават Гитта, която си ме чакаше, но след Богът на дребните неща и Индийски приказки, времето й дойде. За нея няма да пиша тук. В нашата тема си обсъждаме художествената литература и така си е добре.  Wink

Хубава 2014 година на всички, които обичат да четат!

# 556
  • на североизток от Рая

Хубава 2014 година на всички, които обичат да четат!

Сладурана!  Hug

# 557
  • Чукарландия
За много години, Момичета! Желая ви много, много здраве и положителни емоции!  Hug

В момента чета "На изток от рая" - Джон Стайнбек. Heart Eyes

# 558
Приключих и последния разказ от книгата на Е.Е. Шмит - почти успя да ме разплаче Simple Smile. Не обичам да препоръчвам книги, защото се оказва, че повечето хора са с различен от моя вкус, но който харесва Шмит, мисля, че ще хареса и "Концерт в памет на един ангел" Simple Smile.

# 559
  • DE
Аз съм любител на изтока, но не съм чела много източна литература. Предимно филми и истории за нинджи и разни такива  Crazy пречупени през призмата на западен писател  Thinking
Сега чета Гай Джин, но не ми харесва стила на писателя, а някои изрази и имена са транскрибирани през английски преводи и това никак не ми харесва. Ще я дочета, но само заради историята, заинтригува ме  Whistling

# 560
  • София
Дането,надявам се знаеш,че Гай-Джин е в 3 части и е продължение на Шогун,която пък е 2 части.

ЗА МНОГО ГОДИНИ,МОМИЧЕТА!ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ И ЕДНА ГОДИНА,ИЗПЪЛНЕНА С МНОГО ХУБАВИ ЗАГЛАВИЯ

# 561
  • DE
Диди, знам. Шогун не искам да я чета, както казах не ми харесва стила на писателя, а превода не е особено точен... Thinking  Имам бегъл спомен от филма...

# 562
SIN, разкажи какво мислиш за "Джойленд", така както ми е тръгнало на Кинг, последната книга за 2013 беше "Играта на Джералд", сега за подарък за новата година получих "Под купола " 1 и 2, може това да ми е следващата покупка  Laughing
На neli mar4  и на BBeLLa пожелавам страхотно изживяване с "На изток от рая". Мен лично тази книга ме разтърси из основи, невероятна е - изцяло за избора, който човек МОЖЕ да направи  Heart Eyes
Много ми се иска да чета нещо от Филипа Грегъри, можете ли да ме посветите в това какво точно пише тя, за какъв времеви период, сладникаво и предвидимо ли е или има интрига, която те държи до края. Много благодаря предварително   bouquet
Иска ми се да попитам Вени*** , с какво впечатление си от "Кристин - дъщерята на Лавранс" ? Само като прочетох, че ти прилича на "Устоите на земята" и се влюбих.  Grinning Толкова мащабно ли е, колкото го е написал Кен Фолет или ? Ох, ох искам още от тези величави романи, описващи Средновековието.  Heart Eyes Heart Eyes

# 563
  • София
Интересна е книгата, bmb. Може би Устоите ми допадат една идея повече, но това сигурно се дължи на по-лесните имена на героите  Laughing. Шегата настрана, но наистина имената на скандинавците са много трудни!
Филипа Грегъри има една поредица за войната на Розите и друга за Тюдорите. Там интриги да искаш  Laughing. Някои от книгите са по-интересни, други не чак толкова. Явно харесваш исторически романи и може би ще ти допаднат. Има няколко в ел. вариант, така че можеш да я пробваш.

# 564
Момичета, имам малко нестандартен въпрос за тази тема, но не ми се ходи в специалната тема за е-книги, защото никак не съм наясно какво трябва да търся от един четец, а там са много в час и се чувствам като индианец  Crazy
Та, на въпроса, предлагат ми NOOK Simple Touch® GlowLight® и Amazon Kindle. Цената и на двата четеца е една и съща и аз не зная кой да избера.  newsm78 Освен това искам да питам тези от вас, които имат четец, дали има такъв с e-ink дисплей, който да е по-голям от 6". Това не е ли твърде малък екран? Продавачът, който ми е познат, твърди, че този модел на Nook е по-добър от модела на Kindle. Помагайте! Имам няколко дни да реша и да се сдобия със следколеден подарък Wink

# 565
Честита Нова Година Simple Smile Нека ни донесе много здраве, хубави мигове  и много нови и интересни книги.
Аз сега, колкото и смешно да е, чета книга за юноши - "Целувка за Ана", ама ми е толкова забавна и приятна....  Rolling Eyes а и след "Да дойдеш на света" имах нужда от нещо леко и весело.

Аз си купих четец на Amazon, но след първата прочетена книга го подарих на брат ми... Не мога, просто за мен книгата си е от хартия, с корици и онзи вълшебен аромат на... книга  Wink

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 20:09 от Анн–

# 566
  • Ямбол
denim123, не се притеснявай да питаш в другата тема за четците.
Мисля, че има доста отзивчиви потребители там.
Инак, ще ти отговоря в общи линии на въпросите.
Тези два четеца, които си споменала са най-известните и употребявани марки тук и си имат доста почитатели.
Само не си написала модела на Киндъла, понеже са различни. На Нук-а е с подсветка и тъч екран, друго не знам за него. Аз съм с обикновен Киндъл и съм много доволна, вече 2 години.
Повечето четци са с 6 инчови екрани. Слабото им място са екраните, затова не е много удачно да са големи, а и удобството да четеш в една ръка и да прелистваш със същата би се нарушило.
Каквото и да избереш, няма да сбъркаш. Задължително с калъф.

По темата - продължавам да чета "Пеперудата" - много ми е интересна. Доколкото разбрах от предговора, авторът не е професионален писател, но разказва интересни неща за живота си в затвора.

# 567
  • на североизток от Рая

На neli mar4  и на BBeLLa пожелавам страхотно изживяване с "На изток от рая". Мен лично тази книга ме разтърси из основи, невероятна е - изцяло за избора, който човек МОЖЕ да направи  Heart Eyes

Изживяването е наистина страхотно. Уж я чета всяка година, а сега на същите места, където ми става най-тежко, отново ми дотежава, отново ме стяга за гърлото. И пак плача...Винаги, но този път, когато децата установиха колко е  остарял баща им...голям рев му дръпнах. Толкова красиво е написано, а толкова тъжно. Обичам го Самуел Хамилтън.

Сетих се за баща си. Заставаше на масата с ръце подпрени на лактите и си хващаше главата. Оставаше така дълго. А на мен все ми беше тъжно, че стои така и като кажех "Татко, какво ти е, защо стоиш така", той сякаш излизаше от унес, поглеждаше ме, винаги с влажни очи и казваше "Нищо, нищо ми няма, само си мислех нещо". Какво ли е било? Така да ми е тежко, че не разбрах.

# 568
denim123, не се притеснявай да питаш в другата тема за четците.
Мисля, че има доста отзивчиви потребители там.
Инак, ще ти отговоря в общи линии на въпросите.
Тези два четеца, които си споменала са най-известните и употребявани марки тук и си имат доста почитатели.
Само не си написала модела на Киндъла, понеже са различни. На Нук-а е с подсветка и тъч екран, друго не знам за него. Аз съм с обикновен Киндъл и съм много доволна, вече 2 години.
Повечето четци са с 6 инчови екрани. Слабото им място са екраните, затова не е много удачно да са големи, а и удобството да четеш в една ръка и да прелистваш със същата би се нарушило.
Каквото и да избереш, няма да сбъркаш. Задължително с калъф.

По темата - продължавам да чета "Пеперудата" - много ми е интересна. Доколкото разбрах от предговора, авторът не е професионален писател, но разказва интересни неща за живота си в затвора.

Благодаря! Simple Smile Калъф задължително ще си купя допълнително. Модела на Киндъла не го зная кой е, за това не съм го написала  Rolling Eyes

# 569
Честита Нова година!!!

С голям ентусиазъм започнах "Момчешки живот".

Общи условия

Активация на акаунт