В момента чета ... 23

• 46 313
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
И аз в момента чета Къщата на духовете. Гледала съм преди години филма, та не ми е непознат сюжет, но е написана много увлекателно.

# 16
Mileto, мерси за новата тема!  Hug

След "Крадецът на книги" ми се чете нещо неангажиращо, мислех следващата да е "Сестри Палавееви" на Алек Поповурно първо ще е "Вкусът на мечтите", Сара Адисън Алън, за да разтоваря.

# 17
Довършвам "Копелето от Истанбул": има интересни моменти, приятно ми е да я чета като неангажираща и за отърсване от собствените ми мислли (повече напрежение напоследък), но не е нещо специално, което непременно да се прочете. "Черно мляко" и "Любов" ми бяха доста по-близки по тематика, смисъл и дори реализацията им като че ли е по-добра - тази нещо малко постна (в смисъл незадълбочена откъм характери, послания) и дори на места наивна ми се струва.

# 18
Не помня писах ли по-рано за тези чудни книжки:

„Знаци по пътя – градове и предели“, Иво Андрич
https://www.goodreads.com/review/show/731945970

„Последни истории“, Олга Токарчук
https://www.goodreads.com/review/show/651455665

„Уроци по танци за възрастни и напреднали“, Бохумил Храбал
https://www.goodreads.com/review/show/673168808

Започнах

Подариха я на сина ми, но той сега чете друго и реших да видя. На стр. 100 (от 628) съм и по-добре да пиша към края. Засега не съм „отнесла“.

# 19
Офф,преполових 100 години самота-срам ме е да го кажа,но съм разочарована,за пръв път ми се случва това.Но ще я дочета,защото никога не съм зарязвала книга...Най-шантавата и хаотична книга,която съм чела е това.

На абсолютно същото мнение като теб съм, като изключим срама  Laughing. Така и я зарязах, а бях минала почти 2/3 (четох я през едни Коледни празници у родителите ми, с малко бебе и абсолютно нищо интересно за правене.... Simple Smile)

Толкова ми харесва книгата, че я чета изключително бавно, а аз обичам да чета много бързо. Уникална е за мен. Нарочно не я коментирам, като я прочета до края, тогава.

# 20
Дочетох "Изцелението на Шопенхауер" на Ървин Ялом. Най-интересното за мен бяха  появяващите се под всяка нова глава цитати и афоризми на самия Шопенхауер, иначе не ми хареса. Диалозите между главните герои ми бяха особено досадни.

Сега започнах "Алексис Зорбас", не бях го чела, а и прочутия филм не съм го гледала.  Blush 
Харесва ми много!

# 21
Благодаря за новата тема!    bouquet

Аз продължавам с "22 ноември 1963" на Стивън Кинг. Иска ми се  да имах повече свободно време.

# 22
  • Варна
Записче от мен.   bouquet
Приключих "Решението", след нея "Дяволът в теб"- и двете чиклити, нищо разтърсващо, къде отидоха книгите,спиращи дъха?  newsm78
Сега препрочитам "Снаха"-Г.Караславов, след нея мисля да започна "Павилионът Прасковен цвят", дано е нещо запомнящо.  Hug

# 23
  • Ямбол
Все още чета "Синове на съдбата" от любим автор - Джефри Арчър. И тази му книга е много добра, макар вече да съм чела такива паралели между двама братя и в други негови книги, просто се наслаждавам на сладкодумието на Арчър. За друг автор не бих била толкова ласкава, ако повтаря детайли, ама за този просто съм увлечена.

# 24
Mileto, благодаря за темата!    bouquet

Продължавам с Човешката любов на Макин.

Ще чакам мнение, като я прочетеш!  Hug

# 25
  • София
Миле, благодаря за новата тема!   bouquet

Аз прехвърлих 2/3 от "Мостът на Дрина" на Иво Андрич и продължавам вечер по малко, уикендите по възможност повече. Харесва ми! Ще пиша подробно като я завърша.  Peace

# 26
Записвам се в новата тема.  Simple Smile
Продължавам да чета "Роксолана".

# 27
Записвам се все още с" Големите надежди" на Дикенз.  bouquet Hug

# 28
  • На планетата Земя
Ох, тази Роксонала  Crazy
Майка ми направо ме насили лятото да я прочета - взела я от съседка на вилата, ама била хубава, увлекателна, ама моля ти се.
Много трудно я завърших, накрая чак препусках, но казвам - хайде - да има после с кого да си обсъжда.
Преди време четох Харем, повече ми хареса, може би беше по-напудрена.

# 29
Аз чета

Хубава е книгата, но нещо не успява да ме завладее така че да захвърля всичко друго или да нямам търпение денят да свърши за да се върна към нея.

Общи условия

Активация на акаунт