В момента чета ... 23

• 46 419
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Приключих "Възпламеняване" и започвам "Сойка-присмехулка". Неочаквано лесно ми върви тази поредица.  Simple Smile За след нея съм приготвила "Сняг" на Орхан Памук. Много ми я похвалиха.

# 481
За след нея съм приготвила "Сняг" на Орхан Памук. Много ми я похвалиха.
Ще ми е интересно мнението ти Simple Smile. Аз нито я харесах, нито я разбрах, дори не я дочетох - останаха ми 20-30 страници до края, но просто не издържах.... Simple Smile

# 482
Прочетох "Жената жерав" на Патрик Нес. Хареса ми, макар и не на 100%, но пак много. Simple Smile Докато я четях ми се случваше цели описания или фрази да уцелят много точно собствените ми вълнения в момента, което ми засили усещането за магичност. Иначе рядко чета фантастични работи.

# 483
Прочетох '"Историята на майка и татко"-хареса ми ,без да е нещо особено. Проста човешка история, написана просто.

# 484
  • на североизток от Рая
Прочетох '"Историята на майка и татко"-хареса ми ,без да е нещо особено. Проста човешка история, написана просто.

Нези, аз точно като теб възприех книгата. Четох я миналата година, но още я помня.

Аз чета

Забавна по детски, с прекрасни илюстрации, децата ми напомнят на определени мои ученици. И ми става още по-хубаво да я чета.

Май с тази книга ще завърша годината.  Simple Smile

# 485
Някой чел ли е вече "Светецът на неизбежната лудост" на Елиф Шафак?

# 486
  • В Балкана
denim123, набелязала съм четирилогията. Обаче преди средата на другата година не мисля, че ще стигна до нея.. И както се очертава, май ще си купя новите издания.

Аз известно време досаждах с въпроси дали има сериозни разлики между двете издания и дали разликите са определящи за действието, но не получих конкретни отговори. Истината е, че на моменти ми се стори доста разпокъсана първата книга, но какво и защо е изрязано - няма как да разбера без да прочета и нецензурираната версия.
Скрит текст:
Например никъде не се споменаваше, че Йоан се среща сериозно с Ана (само че се харесват и обичат), а камо-ли за по-сериозни отношения. И изведнъж, хоп, идват да съобщят на княза, че Ана ражда. Имаше и други "изненади" от този род.

Даммм, виждам, че се интересуваш и чакам някой да ти отговори, защото и мен ме вълнува.  Laughing Обаче явно никой не е чел и двете версии, за да направи съпоставка. Или ги е чел отдавна и не помни.. При всички случаи, ако не си намеря старите автентични издания, ще си купя новите издадени сега, които са също нецензурирана версия (нали така пише).

Аз снощи прочетох "Трънските разкази". Много ми харесаха. Днес продължавам с "Балканска сюита".

Някой чел ли е "Речни Духове" - Димитър Шумналиев?
Скрит текст:

Заглавието и корицата ми харесаха. Но нищо не пише за книгата. Освен, че иде реч за любовта и нейните болести.  Rolling Eyes

# 487
Ще завърша 2013 с "Една Коледа в Париж" - добър разкзавач е Моъм, от най-добрите . Как обичам английското (атмосфера, характери, писане:)! Вярно, потискащо е правдивото, ама... Харесвам задълбочени писания, както и филми. Във връзка с лековатото и английското: някой беше споменал в спамо-чата "Ваканцията" - гледах го от нета, симпатично, лековато, не съжалявам, че го гледах, но не е предпочитаният от мен тип. Мъжът ми казва, че точно такива ми трябват, от другите съм била изтрещявала  Laughing След "Коледата" не знам какво ще започна - може би пак нещо английско ще да е  newsm78   Heart Eyes

От празници нямам време да чета и пиша тук, влизам за малко, а днес бач (но още се помайвам;-)

# 488
  • Варна
След "Историята на скитника-евреин", която ме изнерви накрая с изреченията-лозунги се захванах със "Сватовникът от Перигор". Не е зле, но прекалено орнаментирани описания и обяснения, което натоварва излишно.

# 489
  • Ямбол
Аз започнах "Пеперудата":

С големи очаквания съм, предвид високата оценка в ГР и положителните коментари.

# 490
Деска , аз чета "Тайният живот на пчелите" , но я взех от библиотеката заедно с четирилогията на Годбърсън. Ако искаш провери във вашата библиотека трябва да я има . Трябва след Нова година да ги върна книгите , иначе бих ти я дала , ако беше моя .  Hug

# 491
  • на североизток от Рая
nara86 , можеш да презапишеш книгата в библиотеката. Аз така съм правила многократно, особено пък като пращам книги из Бг. А аз също щях да предлагам на Деси да потърся книгата в нашата библиотека и да й  я пратя за прочит. Аз съм я чела тази книга, от библ. беше, но преди две години може би.

Лили, кажи за таз пИпИруда после. Чувала съм я като заглавие само, дори обложката не бях виждала, което е странно.

Тези дни , ровейки си из Продавалник, установих, че познавам книгите по кориците. И без да забележа заглавието, знам кое е, така съм възприела вече заглавие/корица.  Crazy

# 492
Някой чел ли е вече "Светецът на неизбежната лудост" на Елиф Шафак?

Аз скоро я прочетох. На мен ми хареса, увлекателна е, но е малко депресираща.

Много по-интересна ми се стори от "Дворецът на бълхите"

# 493
Нели , мерси за отговора относно библиотеката, ще видя Деси ако иска, може да я презапиша и да я пратя . Аз си поръчах 4 книги на Филипа Грегъри от Продавалник , чакам на 3 . 01. да пристигнат и съм мнооого щастлива, мисля , че са от една поредица всичките - Пленница на короната е едната , другите не ги запомних  Embarassed   Laughing

# 494
  • на североизток от Рая
 Ооооо, май много шетаме из Продавалник тези дни. И аз вчера поръчах 5 книги, днес щели да ми ги пратят, но не ги очаквам утре, може би на 2 януари ще ме зарадват.

И, nara86 , оздравявай, възкръсвай, наречи го както искаш, ама трябва да си добре до утре.  Naughty Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт