В момента чета ... 23

• 46 426
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Ямбол
...
Лиляна, от дълго време я издирвам тази книга, дори в продавалника съм пуснала обява, дали ще е възможно след като я прочетеш да ми я дадеш за прочит?
Писах вече преди теб, че съм я взимала от библиотеката ни. Поради наличието на огромен брой е-книги и едно две други места, откъдето да чета, спрях посещенията си в библиотеката, защото се получи пренасищане и припокриване.

# 466
Оф, от тоя Стивън Кинг няма отърване. Никне там където най-малко очакваш.  Crossing Arms   Simple Smile

Прочетох Предречено от Пагане. Стори ми се безнадеждна и тъжна - "яздехме, яздехме, хората умираха, яздехме". Прилича ми малко на Време разделно - и двете са с идеята колко единни сме били, общност, устояваща на външен натиск защото всички в нея са едно цяло. Било е!
Много ми харесаха описанията на Мизия - безкрайна зеленина, живот. Сега, много векове по-късно, е земя на мизерията. Опустели села, многоетажни празни къщи, умиращи старци, живеещи на вересия ... - това е в 21 век.
Накрая на книгата има размишления върху нея:
Цитат
В художествената литература „предсказанията“ имат своите класически образци: като се тръгне още от трагическия образ на Касандра, възпят от Есхил, Еврипид, Шилер, Леся Украинка, мине се през прословутото кабалистично гадателство в „Под игото“ — „Турция ке падне… 1876 г.“, — прибавило още няколко градуса към „пиянството на един народ“, и се стигне до пародийно-митологичното врачуване на Вида от „Кръстопът на облаци“ от Георги Алексиев или до абсурдните небивалици на Уди Алън в „Ако зъболекарите бяха импресионисти“ и екстрасенсалните злокобни пророчества на Джони Смит от нашумелия преди време роман „Мъртва зона“ от американския „апологет на езотеризма“ Стивън Кинг.
http://chitanka.info/text/10177-jasnovidstvoto-na-dyrzhavnicheskija-pogl

Не обичам да чета книги в близки жанрове една след друга, сливат ми се.
Започнах В съня си виждам http://chitanka.info/book/4090-v-synja-si-vizhdam  Прилична е книжката - убийство, ФБР, екстрасенска и още трима мъже с паранормални психосили.
И тук Кинг:
Цитат
— След сполетялата го катастрофа той губи вяра в себе си, в своя свят. Нищо не е такова, каквото изглежда. — Взе осмицата купа. — Разделя се със ситуация или връзка, с която е приключил. — Пръстът й се приближи до четвъртата карта, Колелото на съдбата. — Тази карта винаги ми напомня за Колелото на съдбата от „Мъртвата зона“. — Вдигна поглед. — Чели ли сте Стивън Кинг?

— Преди го четях. В „Мъртвата зона“ Колелото на съдбата беше на карнавала непосредствено преди Джо, Джак или каквото и да му бе името, да пострада.

— Джон Смит.

— Изпълнен от Кристофър Уокън. Филмът ми хареса.

— И на мен.
http://chitanka.info/text/22795/6#textstart

Имам си любими страни - Скандинавието, Италия ех!  Simple Smile и част от мюсюлманските - Афганистан, Иран, Ирак.
Какво може да ми препоръчате от Читанка за тях?
Разглеждах за Швеция. Освен Стиг Ларшон и трилогията му, другото са предимно разкази.
Чела съм Гората на Харлан Коубън (скандинавска), Кръстникът и Сицилианецът на Марио Пузо (Италия), Сърце на Едмондо ди Амичис (Италия), Ловецут на хвърчила и Хиляда сияйни слънца на Халед Хосехни (Афганистан), Не без дъщеря ми на Бети Махмуди (Иран), Една арабска принцеса разказва (Иран?  Rolling Eyes ). Друго?  Rolling Eyes Grinning

# 467
  • Ямбол
Естел Бързоход, чела ли си тази книга на Джон Гришам: Време да убиваш? Много е силна и мисля, че ще ти хареса. Намирам известна прилика с "Да убиеш присмехулник", но тази на Гришам за мен е по-добрата.

# 468
Не, Лили. Свалих я.

Имаме ли тема  за Читанка?

# 469
  • Ямбол
Не, Лили. Свалих я.

Имаме ли тема  за Читанка?
Да кажеш после как я възприемаш.
А за тема, мисля, че тази би ти свършила работа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=606990.0

# 470
  • на североизток от Рая
 Има ли сред вас чели тази книга?

# 471
За Амели Нотомб по- горе сте говорили, аз пък "Антихриста " почти не я харесах (на фона на другите й книги , които съм чела), но много ми харесаха "Живак" и "Изумление и трепет" Wink Все си мисля, че всичко нейно ще ми хареса.

# 472
Може ли някой с мнение(я) за следните книжки, че им се чудя:
"Дете на думите" Айрис Мърдок

Тази книга ме запали по Айрис Мърдок Peace Много я харесвам!(и книгата и всичко от авторката).

Izma, благодаря за отговора! Вчера зачетох от книгата на Мърдок. Не мога да определя дали ще я харесам, но със сигурност ми се струва, че ще бъде сериозна и дълбока. Ти ще кажеш дали съм права. Оставих я за след Асеневци и подхванах едно романче на Мери Хигинс Кларк, което не съм чела, а ме гледа от библиотеката ми Simple Smile Нейните книги винаги ме увличат и развличат. А за "Солунският чудотворец" мога да кажа, че завършва много силно, много вълнуващо. Заслужава си да изчетеш цялата книга, само за да усетиш края й. Не искам да забравя емоцията, която ми остави, а да я запазя за "Дъщерята на Калояна". Ще споделя впечатленията си от "Дете на думите", когато стигна до нея.
Скрит текст:
За съжаление по време на почивните дни имах много малко време за четене от пътувания, гости и домакинска работа, след връщането ни обратно в София.

# 473
  • София

Имам си любими страни - Скандинавието, Италия ех!  Simple Smile и част от мюсюлманските - Афганистан, Иран, Ирак.
Какво може да ми препоръчате от Читанка за тях?
Разглеждах за Швеция. Освен Стиг Ларшон и трилогията му, другото са предимно разкази.
Чела съм Гората на Харлан Коубън (скандинавска), Кръстникът и Сицилианецът на Марио Пузо (Италия), Сърце на Едмондо ди Амичис (Италия), Ловецут на хвърчила и Хиляда сияйни слънца на Халед Хосехни (Афганистан), Не без дъщеря ми на Бети Махмуди (Иран), Една арабска принцеса разказва (Иран?  Rolling Eyes ). Друго?  Rolling Eyes Grinning
Чела ли си нещо на Мариан Фредриксон? Съвременна шведска авторка. Съдейки по изброените по-горе, според мен ще ти хареса. Аз имам "Дъщерите на Ханна" и "Според Мария Магдалена", а сега виждам, че са издали и друга нейна книга. Препоръчвам я Simple Smile Но не съм проверявала дали я има в Читанката.

# 474
  • София
Вчера започнах Eat, pray, love .

# 475
  • В Балкана
Току що завърших Трънски разкази. Май не избрах подходящият момент да я чета, но като започнах, не можах да спра. Ровя за нещо съвсем леко да чета довечера на работа, че още ми горчи. Страхотна книга. Отивам да си редактирам поста за номинациите...
И аз от снощи я чета. Усещам я .. близка. И знаех, че ще я харесам, много преди да я купя или прочета отзиви за нея. По-късно днес - пак съм с нея.

denim123, набелязала съм четирилогията. Обаче преди средата на другата година не мисля, че ще стигна до нея.. И както се очертава, май ще си купя новите издания.

# 476
Чета "Дребнио волен народ" - очарована съм и ми е първа среща с Тери Прачет. Не очаквах това. Кои са другите книжки от трилогията и някой да знае къде мога да ги намеря?
И на мен ми е любима поредицата за Тифани (макар и не толкова, колкото харесвам за вещиците и Градската стража  Laughing Laughing). Втората е "Шапка, пълна с небе", третата - "Зимоковецът", и последната - "В черно като полунощ". Приятно четене  Hug!
Аз още се боря с "Исав" - освен, че нямам почти никакво свободно време по празниците, книгата не ми харесва. Твърде много думи, а като че ли няма нищо важно за казване Simple Smile. Но ще я дочета, останаха ми 100-тина страници.

# 477
denim123, набелязала съм четирилогията. Обаче преди средата на другата година не мисля, че ще стигна до нея.. И както се очертава, май ще си купя новите издания.

Аз известно време досаждах с въпроси дали има сериозни разлики между двете издания и дали разликите са определящи за действието, но не получих конкретни отговори. Истината е, че на моменти ми се стори доста разпокъсана първата книга, но какво и защо е изрязано - няма как да разбера без да прочета и нецензурираната версия.
Скрит текст:
Например никъде не се споменаваше, че Йоан се среща сериозно с Ана (само че се харесват и обичат), а камо-ли за по-сериозни отношения. И изведнъж, хоп, идват да съобщят на княза, че Ана ражда. Имаше и други "изненади" от този род.

# 478
Мохита, мисля, че я няма в Читанка. Не съм я чела.

# 479
Аз прочетох "По тихо от мрак" на Христо Кърджилов. Много приятна изненада, още едно от тазгодишните ми открития  Grinning. Последва "Сребърен куршум" на Майкъл Конъли, в която се срещат Мики Холър ("Адвокатът с линкълна") и Хари Бош. Какво по-чудесно от това  Wink
Сега чета "Завой на пътя" на Никълъс Спаркс, пълна боза засега. Най-слабата от всичките му книги, които съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт