Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 599
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 795
Първи впечатления от теста, който направих с Хром, Мозила и Опера.

Заглавна страница:
Като цяло ми харесва, въпреки че някои функции още не работят. Например – лентата Препоръчано най-отгоре. Виждам бутони, но не знам какво ще пише на тях в действителност.
Бързи връзки – удобно. Поне аз си падам по такава, спестяваща време, подредба.
Лентата с предложения горе в средата – интересно. Попаднах например на тема, за която не подозирах, че съществува, и се посмях от сърце с нея: "Бременна съм!" – Най-смешните реакции на близките". Има подфоруми, в които изобщо не влизам (по разбираеми причини) и явно изпускам много забавни теми.
Отдолу е лентата с бутоните "Всичко", "Активни теми", "Нови отговори", "Следени теми" – изглежда удобно и времеспестяващо, особено за хората, които следят много теми. За мен "Всичко" е по-заинтригуващата опция, поради споменатия вече факт, че не чета навсякъде, а така откривам нови, неподозирани теми. Списъкът е дълъг, всеки може да си намери нещо интересно според вкуса си.
Вдясно – Ново от всички форуми – също предлага опцията човек да открие нещо интересно извън темите и подфорумите, които следи. Има стрелка за "Още", която в момента не работи, предполагам, че ще предлага допълнително други интересни и полезни теми.
Забележка: Не видях възможност да се отиде в "Правилата", освен ако не излезе като "Нови отговори" или "Активни", или нещо друго. В менютата липсва, както и други подфоруми, предполагам, че ще бъдат добавени по-късно.

Вътре в темите:
Доста странно, но може би защото не съм свикнала. Все пак – известно центриране май няма да навреди.
Бързите функционални бутони вляво – много удобни, благодаря.
Дясната колона – с "Интересното днес", "Активни теми" и т.н. Не ми пречат, даже може би ще дават отново възможност човек да вдигне поглед от пъпа си и да открие, че форумът не се ограничава само в 2-3…-10-те теми, които следи.
Рекламата най-вдясно – струва ми се, че точно тя нарушава баланса визуално. Ясно е, че не може без реклами, все някой трябва да плаща удоволствието и възможността да се покажем на света колко сме хубави и умни, но дали не би могло да се намери друго, по-удачно място за нея? Отгоре или отдолу – без значение, просто да не измества центъра на тежестта?

Извод: Интересно, интуитивно, юзър френдли, има доста опции за по-удобно и бързо ориентиране и прескачане между темите и подфорумите, по-изчистен и опростен дизайн (поне за мен).
Но мисля, че имате още доста работа, пък и не виждам всички функции, които бяха анонсирани – групите, индивидуалните настройки и т.н. Ясно е, че не може всичко да стане бързо и наведнъж, остава да се въоръжим с търпение и да видим какви нови изненади сте ни приготвили. Определено е въпрос на време и малко практика, докато свикне човек. Само след минути, прекарани там,  вече се чувствах много по-уютно и удобно.

За темите:
Мен специално не ме притеснява инфото, качено над поста, вместо в лява колона, нито малките аватари. Но комбинацията малък аватар – голям подпис ме дразни. Някак несъразмерни са, както и липсата на равновесие между ляво и дясно. Повече ме дразнят големите подписи, отколкото малките аватари, но пък от друга страна, има съфорумци, които си държат на размерите. Тук съм пас по принцип, но се чудя дали не може да се запази лявата колона с аватар и инфо за сметка на рекламния блок вдясно, който да се изтегли отгоре или отдолу? Мисля, че един такъв компромисен вариант би бил приемлив за всички.

Това са ми впечатленията на пръв поглед. Надявам се да не съм пропуснала нещо. Общата ми преценка е – харесва ми, стига да се изчистят дребните кусури. Като дърта консерва много си падам по новостите и удобностите, а като световнопризнат мързел – особено държа да си пестя времето и труда. А новото май ми обещава точно това.  Laughing

Благодаря за възможността да тествам новата платформа. Надявам се да съумеете някак си да удовлетворите желанията ако не на всички, то поне на по-голямата част от потребителите, както и вашите цели. Успех!

# 796
И моят е скрит. Но не мисля, че това е пречка за админите Peace

Разбира се, че това не е пречка.

Честно казано се обидих. Не ме е срам да си го призная.
Жалко. Имах друго усещане за участието си тук.
Здраве да е. Ако не друго, поне действа отрезвяващо.

# 797
  • Ямбол
Ако чета тема в Клюкарник, отдолу няма връзка, ако искам да се върна в Клюкарник и трябва или да скролвам, или от падащото меню да търся.

# 798
  • В Космоса
Бе гадничко си е у лево! Като блокираш рекламите кво се случва? Някой да сподели по-добре ли става положението? Гледам, че има хиксче на дясната лента, дали няма да може да се скрива, че засега не работи?

# 799
  • София
Бе гадничко си е у лево! Като блокираш рекламите кво се случва? Някой да сподели по-добре ли става положението? Гледам, че има хиксче на дясната лента, дали няма да може да се скрива, че засега не работи?
И аз си мислех,че са блокирани, но това си е самия сайт, а не външни реклами, та явно затова не се махат и с адблока.

# 800
  • London
Това със ситуирането в ляво не е никак смешно, имам астигматизъм и гледам предимно с дясното си око в близък план, лявото използвам за далечен план. Съзнавате ли за мен колко трудно ще е да измествам в ляво погледа си от центъра? Това наистина може да ме откаже да посещавам форума. Sad

# 801
  • в сърцето на един мъж...
Касита, поискай си. Всички, които са поискали или са се оплакали, са получили мейли.
Как Сийке, ти ме уби Shocked Кое му е юзър френдлито, не е ясно...
Акаша, хикса затваря само темата, която си отворил, друго не прави.
А рекламите са си на самия сайт, няма как да се блокират.

# 802
  • Пловдив
Бързите връзки в ляво е добра идея, харесва ми. Обаче като вляза в тема и всичко като се измести в ляви и бързите връзки изчезват, удобно би било да си стоят, рекламите да са под бързите връзки. Не мога да разбера какво се затваря с хикса вдясно над списъка с предлаганите теми, при мен нищо не става. Ще цъкам още из новата версия.

Много е странно, че до всяка тема стои аватарът, на този който я е пуснал.
Дали е възможно да се увеличи шрифта на текста в мненията за сметка на подписите?

# 803
Вие, които вече сте тествали новата версия, може ли да влизате в профилите си както досега, има ли опции за скрит и явен, за слагане на аватари, подписи и т.н.!? newsm78
Явно днес съм разглеждала мобилната версия и съм се заблудила, Cry а и не видях да съм получила в пощата си новата версия за тестване Rolling Eyes

# 804
  • Варна
Аз не съм искала мейл, дори имам само две мнения в темата преди него, не не крия, че се почувствах поласкана за избрана  Flutter
Дано написаното в обратния мейл от моя страна се вземе под внимание.
Дано изобщо всичко, написано от нас се вземе под внимание.

# 805
  • София
Вие, които вече сте тествали новата версия, може ли да влизате в профилите си както досега, има ли опции за скрит и явен, за слагане на аватари, подписи и т.н.!? newsm78
Явно днес съм разглеждала мобилната версия и съм се заблудила, Cry а и не видях да съм получила в пощата си новата версия за тестване Rolling Eyes
Профил, лични и писане на отговор са си същите.

# 806
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Аз не съм искала мейл, дори имам само две мнения в темата преди него, не не крия, че се почувствах поласкана за избрана  Flutter
Дано написаното в обратния мейл от моя страна се вземе под внимание.
Дано изобщо всичко, написано от нас се вземе под внимание.
Измежду богоизбраните си тииии...недей да скромничиш Mr. Green Joy
Виж, ние от простолюдието сме в чуденка... Whistling Whistling Whistling

# 807
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да си повторя пак молбата - някой да метне едно екранче от списъкът на темите в произволно отворен форум. Това, което ме интересува не го видях в публикуваните от Тайна неща. Praynig Не желая да тествам новата версия.

# 808
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И аз съм в тестовата версия. Първи впечатления ще пиша тук, по-подробно в мейла.
Заглавната страница ми допада като организация, не ми допада като шарения. И ми се струва, че прекалено много информация е наблъскана в нея (явно заради "функционалността").
По темите- огромното дясно поле е отвратително. Шарено, бъкано с абсолютно непотребни ми иконки, заглавия, рекламки- ужас.
Предложените ми за най-интересни теми са абсурдни. Поне за средноинтелигентен човек не са "най-интересни".
Полето за четене- малко и грозно. Инфо за потребителя, текстово поле с малък и нечетлив шрифт, за сметка на това огромни подписи с огромен шрифт, и под тях два гооооолеми бутона за цитат и отговор. Намалете поне тях Sick. И (не мога да повярвам, че го казвам, но... Laughing)- ако може, намалете подписите. Несиметрични са спрямо останалите полета, и при толкова стесненото ни комуникативно пространство само пречат.
Номерата на страниците са грозни, и понеже съм с лек проблем при различаването на ненаситени студени цветове, не се ориентирам на коя страница съм без дълго взиране- да различа светло сиво от бледо сиво ми е трудно.
За момента полето за нов отговор е както досега- това ми харесва.
Хиксът на дясната колона в момента е просто декорация- ще дойде ли блаженият миг, в който ще можем да го ползваме и да се спасим от десния кич?
Толкова, като разцъкам още, ще пиша още Mr. Green

# 809
  • София
Да си повторя пак молбата - някой да метне едно екранче от списъкът на темите в произволно отворен форум. Това, което ме интересува не го видях в публикуваните от Тайна неща. Praynig Не желая да тествам новата версия.
Същото си е!При мен е увеличено на 150%. Но май излъгах, при рефрешването съм се върнала на сегашната версия.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 00:18 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт