Елитът на България

• 5 311
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
Кличко оглавява опозиционната партия УДАР. В момента активно се борят за еврокаузата. Руслана спечели Евровизия преди време, следя и интервютата, много нахъсана и силна жена. Освен , че оглавиха протестите, залагат на много цивилизовани методи. Когато изчезнаха младежите организираха издирването им. Когато излезна информация, че полицията ще щурмува Кличко призова жените и децата да напуснат площада. Къде ти такива хора в България. Помните ли протестите в Турция, как говореха младите там, как действаха. Тука сме много умряла работа за всичко. Всичко е на самотек, никой не се опитва да движи обществото напред.

# 16
Не го корете Клично за гейкампанията. В Украйна и Русия проблема с гейовете е в нецивилизована посока. Заради подобни твърдения:
Ето някои от цитатите на Киселев, които вероятно отразяват и бъдещата редакционна политика на "Россия сегодня."
"Смятам, че да глобяваме гейовете за пропаганда на хомосексуализма сред подрастващите е малко.Трябва да им се забрани да даряват кръв, сперма, а сърцата им, при автомобилна катастрофа, да бъдат заравяни в земята или да се изгарят, защото са непригодни за продължаването на чийто и да е живот. "
Източника: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/12/10/2199 … ul/?ref=cheteno24

# 17
"елит, тоест публичните личности"

Бъркаш нещо основно.

Не е нужно да си публично известен, за да си елитен.

Аз съм елитна, макар никой да не знае за мен. И доста хора около мен също.

# 18
  • France
Евровизия вече няма... да спечелиш такъв конкурс, е все едно да станеш Мис Горно Нанадолнище...
Значи, за авторката, семейство Кличко са за пример, нищо че жената е спечелила посредствен конкурс, а мъжът се е изтипосал гол за радост на п.далите...
Много благородно, няма що...
Кампанията не е срещу хомоболните, а срещу нецивилизованата демонстрация на гейовете!

# 19

Laughing Laughing Laughing Ох, ще умра, веднага се сетих за нещо елитно, което не си.  Wink

# 20
"елит, тоест публичните личности"

Бъркаш нещо основно.

Не е нужно да си публично известен, за да си елитен.

Не бъркам. Защото за да оглавиш нацията е добре преди това да си известен и разпознаваем. Ако никой не те познава, няма д атръгне след теб. Трябва да запознаеш обществото със себе си, тоест да се предложиш в публичното пространство, след което автоматично ставаш публична личност.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1187106
Ето една статия по темата. Държа да отбележа, че попаднах на нея съвсем случайно, докато издирвах статията за пропагандната бухалка на Кремъл.

# 21

Laughing Laughing Laughing Ох, ще умра, веднага се сетих за нещо елитно, което не си.  Wink

Виж как си цапаме хубавите думички...

Елитът не просто ръководи, както вече казах. Той създава климат,
цялостна среда. Стига само в един град да има поети и диригенти,
добри архитекти- и животът без усилие ще се насочи в много добра
посока, дори никой да не се качва на трибуна.

Филип Димитров ни е последният елитен лидер.

А сега- ако искам да направя нещо, първо трябва я сървайвър, я
гола сесия в Плейбой. Или да скоча на Волен Сидеров...ама възрастовата
разлика ме притеснява.

# 22
  • Варна

Ето една Станка Златева, защо не се ангажира с някоя кауза. Както ги тръшка по тепиха, си представям как може да тропне по масата. Чини ми се, че нашия елит проявява характер само в собствените начинания. Когато трябва да се заеме с нещо за обществото застава просто зад благотворителни кампании и гледаме разни лица от плакатите просто.

С уговорката, че не смятам добрите спортисти за елит, ще ти отговоря по конкретния въпрос.
Станка Златева няма капацитета, да облече мислите си в думи, да не говорим да поведе група съидейници.
Тя е добра в това, което прави, не бива да и се вменяват неща, отвъд нивото й на компетентност.

# 23
Разбрах.
Единия гол задник стига,за да поведеш други дупета .

# 24

Ето една Станка Златева, защо не се ангажира с някоя кауза. Както ги тръшка по тепиха, си представям как може да тропне по масата. Чини ми се, че нашия елит проявява характер само в собствените начинания. Когато трябва да се заеме с нещо за обществото застава просто зад благотворителни кампании и гледаме разни лица от плакатите просто.

С уговорката, че не смятам добрите спортисти за елит, ще ти отговоря по конкретния въпрос.
Станка Златева няма капацитета, да облече мислите си в думи, да не говорим да поведе група съидейници.
Тя е добра в това, което прави, не бива да и се вменяват неща, отвъд нивото й на компетентност.

Кратка версия: тя е борец. Гледа тъпо. Дори само присъствието й излъчва борческа...простота.

Представям си как ще поведе хора...

# 25
Авторката яко е объркала терминологията или не само нея....
Хубаво е, че "елитът" ни стои далече от благородни каузи, само тях още не е о*рал, нЕма нужда. Stop

# 26
Авторката просто е дала собствена интерпретация на понятието "елит". Една дума има обикновено няколко значения, понякога и само едно в тълковния речник, но всеки си я интерпретира, според собствените разбирания. Както е логото на БТВ новините: Истината е въпрос на гледна точка. Същото е и с терминологията. Сега нали няма да започнем да си пишем за БТВ новините?  Hug

# 27
Престъпление е да се пише, че така нареченият елит в България не е съучастен към благотворителни каузи.
Когато нямаме пряко наблюдение, е по-добре да не се възмущаваме, отколкото да мислим, че хората са апатични.
Разбирам всички, които не застават с лицата си да защитават или не политическите събития у нас.

И още ли някой си мисли, че популярността на хората е правопропорционална на финансовото им състояние?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 13:56 от Чудо на чудесата

# 28
Аз това написах в няколко поста. Нямам предвид благотворителността. Напротив: точно това казах, че се ангажират, ама за другите неща, където се искат дух и характер и топки, ги няма...

# 29
Или да скоча на Волен Сидеров...ама възрастовата
разлика ме притеснява.
Няма да се плашиш, ей! Гаджето му е по- малка от теб, ама как хубаво му скача Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт