Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 100
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Да, моите предложения изхождаха от факта, че детето няма формиран интерес към книжките, и една книга несъобразена с възрастта и интереса му, може да предизвика обратният ефект  Peace.
При моята дъщеря на тази възраст бяхме започнали с романчетата на Астрид Линдгрен и подобни, но ние четем по принцип от преди да навърши 2 годинки и интересът и към книгите винаги е бил много голям. Книгата се подбира според интересът на детето по-скоро, и според степента му на усвояване /ако мога такада се изразя/ на прочетеното. То трябва да разбира това, което му четеш, да е близко до мирогледа му, за да може да ангажира вниманието му.
Трябва да се започне с нещо кратко, интересно, съчетано с много картинки, по които даже може да си обяснявате и онагледявате моментите от историята която четете. По-горните книжки, които съм предложила съдържат поучителни истории, свързани с приятелството, прошката, появата на нов член в семейството, нов приятел и т.н. и съответните поуки от тези ситуации. Идеален начин да се запознае детео с тези проблеми и възможните варианти на няхното рзрешаване.
Изобщо книгата не  е само за машинално четене, за да кажаш че четеш, тя е малко повече  Simple Smile, естествено за който му се занимава  Wink.

# 301
  • София
Зори, Морена, благодаря ви за идеите   bouquet

# 302
Ние днес четохме в Детския отдел на Столична библиотека книгата за Таласъмчето и много се хареса на децат, един час мина неусетно докато разкарвахме таласъмчето насам-натам Simple Smile После ходихме на театър и за капак най-сетне купихме ето това:

# 303
Бухтичка, ние четем тези книжки за Пипи, харесват ги децата. Бяхме ги взели от библиотеката и поискаха да си ги купим. Синът ми, ако има кой да му чете, може да стои с часове, той не ми е мерило, но дъщеря ми няма 3 г. и слуша и коментира с интерес:

# 304
Ние днес четохме в Детския отдел на Столична библиотека книгата за Таласъмчето и много се хареса на децат, един час мина неусетно докато разкарвахме таласъмчето насам-натам Simple Smile После ходихме на театър и за капак най-сетне купихме ето това:

Таласъмчето е голям хит в къщи, от Коледа се чете само тази книга. Повтаря някои истории, но още не му е омръзнала.
Много идейно е направена, изборите които прави детето Peace

# 305
Благодаря ви на всички, ще имам предвид съветите ви Simple Smile
Като цяло Пипи мога да кажа, че върви, но след време ще й е още по-интересна наистина.
Феликс го купих много отдавна, когато наистина беше малка. Ще извадя първата като свършим Пипи Simple Smile
За Таласъмчето я имаме, тя я харесва, но вече сме изчели може би по-голямата част от сценариите. Тя сама си я търси понякога.
Тези шарените за Пипи не ги бях виждала, интересно изглеждат, може и някоя от тях да взема.
Иначе аз точно съм опитвала с нея да изберем нещо в книжарницата, но не мога да кажа, че се получава особено. Тя или  ще се ориентира към нещо с лепенки или направо към канцеларските материали, които са й още по-любими Laughing

# 306

SZA, в самата библиотека ли имаше бройка? Просто ми е любопитно дали 12-те бройки за библиотеки, които съм изпратил, са стигнали реално до тях.

# 307
Просто ми е любопитно дали 12-те бройки за библиотеки, които съм изпратил, са стигнали реално до тях.

Не знам за Видин дали сте пращали, но във Видинската библиотека със сигурност я има, дъщеря ми я беше вземала още септември или октомври месец, нищо че е малко по-голяма от аудиторията за която е предназначена Simple Smile

# 308
  • у дома
Здравейте, препоръчайте ми енциклопедии за животни и атлас - има доста и трябва сериозно разглеждане в книжарница, а за такова, уви, време не остава...

Малко късно,но имаме този атлас на животните и децата много го харесват  - ето тук има странички да прецените http://www.book.store.bg/p19987/atlas-na-zhivotnite.html

В Монтанската библиотека не съм виждала таласъмската книжа,а ние сме чести посетители....

# 309
  • София
Иначе аз точно съм опитвала с нея да изберем нещо в книжарницата, но не мога да кажа, че се получава особено. Тя или  ще се ориентира към нещо с лепенки или направо към канцеларските материали, които са й още по-любими Laughing
Тя и моята така се ориентира.
Щерката не иска да четем книжки без картинки.
При нея вървят точно това, които е предложила Зори. Както и книжки с повечко принцеси (на Дисни поредицата). Оригиналната Пипи категорично не би събудила интереса й.
Пипи организира похищение на Коледна елха - имаме я, но на моето пак текста му идва повечко и не е от любимите на този етап. Просто си е такова дете.
И на мен са ми омръзнали текущите книжки. Но не оплаквам много - по-важното е, че си търси книжката преди сън.
Тази седмица най-после извадих Таласъмчето - много е доволна.

# 310
SZA, не се вижда книжката, която сте купили! Wink

От нашата неделна разходка:

# 311
Запис от мен.
Много хубава тема, интересна и полезна. Нашите последни книги са Фердо мравката и Чарли и шоколадовата фабрика. Ще следя с интерес.

# 312
Поръчах и . За тази някой ще сподели ли мнение?
Бухтичка, пробвайте с книжки от библиотеката, за да може да вземеш повече, дори и по-кратички, все нещо ще й грабне вниманието. Тази вечер моите деца едва си разделиха книжките от поредицата "Малки приказки за добри деца" на Инфодар. Хубава е поредицата "Приказки незабравими в рими", Приказки от фермата, поредицата "Дайте път на Ноди", на Мая Дългъчева има хубави книжки, приказки от поредицата "Стъпка по стъпка" на изд. "Златното пате"

# 313
За тепърва започващи да четат само деца аз препоръчвам нещо в стихчета. Първо са весели и забавни, малки са и са доста лесни за четене.
Бухтичка и за твоето детенце, ако й е скучно да слуша по продължително, може да се пробвате на стихчета и кратки книжки в стихотворна иле не форма с много картинки. Има многи хубави на Леда Милева.
А Марти много харесваше и още харесва, една поредица от 4 книжки със стихотворения:
"В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки". "Кът роден и мил", "Колко слончето тежи" и последната "Моя бяла Коледа"
Може да се пробвате и със списанието "Бърборино" на Фют.

# 314
  • Варна

А Марти много харесваше и още харесва, една поредица от 4 книжки със стихотворения:
"В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки". "Кът роден и мил", "Колко слончето тежи" и последната "Моя бяла Коледа"

Чудесна е тази поредица, наистина!
Дъщеря ми се явяваше на прослушване преди време, от тези книжки избрахме стихотворение, помагали са ни и за дълго сурвакарско пожелание и въобще всеки път, когато трябва да готви стихотворение, разгръщаме страничките Peace

Общи условия

Активация на акаунт