Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 071
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Лъки, точно такива книжки на английски търсех. Много благодаря за споделения сайт Simple Smile

# 406
Лъки, много благодаря за сайта!  Hug Hug Hug Ще ни е чудесен помощник!

# 407
Момичета, радвам се, че съм помогнала Simple Smile Избягвам да товаря темата с чуждоезични предложения, но си спомням, че някой търсеше преди време Дръндьото на английски. Има в момента разпродажба 6 книги за 8 паунда.

# 408
  • Варна
Лъки, точно такива книжки на английски търсех. Много благодаря за споделения сайт Simple Smile

Ето още един, там даже са озвучени:
www.oxfordowl.co.uk

# 409
  • София
Здравейте,

преди време се бях разтърсила за книжки, за съвсем начинаещ читател, но така и не намерих.
Иска ми се да намеря на български нещо подобно на ТЕЗИ
Съвсем, съвсем кратък текст, но все пак има история, която се разбира по-скоро с картинките.
Попадали ли сте на нещо такова, идея за някоя книжка в книжарниците за втора употреба?

За момента сме в етап на начален интерес към четенето и мисля, че точно повтарящи се кратки думи са максимума, който задържа вниманието му. Но не иска да чете просто думички, търси история като в книжките, които четем, а там много се затруднява от сложните думи и бързо се отказва...
Започнах да обмислям вариант да си направя такива кратички книжки-истории  Rolling Eyes

# 410
Аз не съм купувала нищо ново, викам да изчетем първо, това, което имаме, а и малката не напира. С Пипи някъде към средата на цялото издание на започна да й омръзва. Казах й, че може да довършим втората книга до края и да почнем да четем нещо друго. Тъкмо довършихме втората книга и за вчера й бях приготвила една с приказки. Книгата й беше подарък и дори не сме ги чели преди. С картинки са, мислех, че ще й е интересно. Но тя като видя книгата веднага я отхвърли, искала Пипи Laughing Та явно ще я дочетем все пак до края, вече сме на третата книга. След това ще пробвам с приказките пак и после Феликс.

# 411
  • Варна
abel, мога да ти препоръчам поредицата "Приказки от фермата" - "Гладното магаренце", "Тайната на плашилото", "Тракторът в беда", "Котето беглец". На страница има по 3-4 реда. Първият ред е с кратко изречение от типа: "Господин Бът работи в плевника.", а следващите са малко по-дълги. Шрифтът е голям и не представлява проблем за четене. Преди няколко месеца ги гледах по книжарниците, така че не вярвам да са се изчерпали. Когато детето задобрее, може да преминете към поредицата "Уча се да чета с Франклин", но нея вече ще трябва да потърсите по антикварните книжарници. В момента книжките ги има преиздадени, но шрифтът е по-малък и текстът е доста сбит на страница - все пак всяка книжка има по две истории и явно са искали да спестят от хартията.
На пазара има и още една поредица за деца, които се учат да четат - библиотека "Славейче" на издателство "Фют". Шрифтът е добър, но има много текст на страница, а и някои думи мисля, че ще затруднят начинаещ читател.

# 412
От днес (най-накрая) Simple Smile

и

Както и няколко детски книжки на английски (едната на Роалд Дал) от Elephant на Шишман, където имаше намаление (купи 3, плати 2 и купи 7, плати 4 книжки за детските).

И да питам някой има ли отзиви от тази книжка:

Прегледах я днес в книжрницата, но ми се стори малко странна.

# 413
  • София
Gloxi, благодаря ти, имаме няколко от книжките от "Приказки от фермата".
Може да опитам с тях да видим какъв ще е резултата с кратичките изречения в горната част на страницата Simple Smile

Иначе писах на Колибри с питане кога излизат от печат тези книжки, казаха до месец:
  - Малкият Никола (поредица за най-малките)

Историите за Никола ми голяма слабост и периодично си ги препрочитам. Дано да са наистина добре преведени и да са подходящи за начално четене. Аз все още се изненадвам какви дгълги и сложни думи има в книжките, които прегледах за начинаещи.

# 414
  • Варна
Abel, сетих се и за още едни подходящи книжки - тези със стикери. "Макс и Лина" примерно. Шрифтът е голям, има подсказващи картинки, така че четенето да е леко и приятно.
Скоро минахме с голямата ми дъщеря по този път и знам горе-долу какво се предлага на пазара. И аз като теб се чудих защо не се предлагат книжки за съвсем начинаещи читатели.
Успех на младия читател Peace

# 415
От онзи ден:

# 416
  • Sofia
Поздравления за придобивките ви! Simple Smile

Моля за отзиви (когато ги имате рабира се) за двете книги за Левски, Сиси и за "Малки същества", SZA!

# 417
Моренка, първата книга с трите разказа е нова, сега са я издали явно точно за датата на честването. Ю. прочете засега само втория разказ, доста непознати стари думи има и много дълги обстоятелствени изречения, та й го четох и аз още веднъж, но й хареса. А в другата има вече важни факти, портрети и пр., текстът е написан на достъпен език. Аз харесвам много тази поредица "Моята първа книга за..", най-важната информация е добре синтезирана и поднесена и смятам да ги вземем всички постепенно. Peace

# 418
  • София/Варна
Нормално е езикът не Вазов да е архаичен Simple Smile.
Иначе у дома баткото много се забавлява и му е интересно, когато обясняваме значението на старинните думи. Обича да си ги повтаря и се надявам да влязат в речника му за да го дообогати Simple Smile

# 419
Страхотно  Peace и аз търся,че малката от онзи ден ме пита за него.
Иначе  : от днес :

Общи условия

Активация на акаунт