Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 067
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, имам питане и нужда от помощ. Искам да купя няколко книжки за едно детенце, чието семейство са ми много близки, но нямат много възможности. Детето е на 10-11 г. В тази възрастова група нямам наблюдения. Дайте идея за подходящи и интересни книжки, които се намират в книжарниците.
Препоръчвам Детективи с машина на времето и Юлисес Мур.

# 436

Пъзелът е хит. Четем по една история, но е още малка за играта с въпросите. Опитвам я да я насочвам да разказва какво е научила.

# 437
Току-що получих тази: "Щура наука"
Тип енциклопедия е, тук могат да се погледнат страници от нея: http://knigomania.bg/knigomania-izdania/schura-nauka-knigomanija.html

За автора:

http://www.ucl.ac.uk/phys/news/physics-news-publications/rp_04_10_13
Prof Raman Prinja has been awarded the School Library Association Information Book Award (age 7-12 category). His book, Science Crazy, co-authored with Steve Parker, explores science, with facts and activities covering physics, chemistry, astronomy and biology. The award was decided by a public vote of children around the country.
http://iris.ucl.ac.uk/iris/browse/profile?upi=RKPRI91

Има и други хубави книги за деца от него, но не са преведени: http://www.qed-publishing.co.uk/author.php?a=raman-prinja

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 10:25 от Анонимен

# 438
Ciela традиционно на 3 март ще имат 50% намаление на книгите си!! Миналата година на тази дата имаха само на българските автори на издателството, но сега е на всички!
Като препоръка за детски книжки - "Мистър Фини и светът надолу с главата",  Лаурентин ван Оранйе, "Приказки за злояди деца", Красимир Дамянов, "Дороти и вълшебникът в страната на Оз", Л. Ф. Баум, трите книги на Стивън Хокинг, на Армел Боа ! Peace Всички книжки си заслужават, възползвайте се от хубавото намаление! Peace
Ciela са издали и книги за Капитан Немо, Гъливер, Дон Жуан.. А аз лично се чудя за Унки Марлюнки двете книжки и ще погледна на място тези:

# 439
  • у дома
Сиси, ние имаме втората книжка,но още не е прочетена ,за да дам отзиви,но от същата авторка дребния прочете тази и му беше интересна   Peace

# 440
Купих книгата за котката и една за муминтролите:

За муминтролите ни е първата, не сме чели нищо досега, надявам се да й хареса. За котката я взех с надеждата да й стане интересно, защото аз тъкмо чета двете книги за Боб и се надявах, че ще й харесва и на нея да има един вид като моите книги. Първия ден отказа изобщо да я четем, пак си предпочете Пипи. Нито картинките я спечелиха, нито нищо. На втория ден най-накрая се склони да я прочетем вечерта вместо Пипи. Не знам колко й беше интересно, но вика, че искала утре пак да я четем, та има надежда Laughing

# 441
Бухтичка, по принцип "Кометата идва" е втората книжка от поредицата на Туве Янсон. Първа е "Малките тролове и голямото наводнение", тя е и по-кратичка, около 60 стр., ако не се лъжа, ние започнахме с нея, но дъщеря ми си я чете сама.

Светле, мерси, ще я взема, надявам се, само дано утре стигна до някоя книжарница Ciela, че имаме гости..

# 442
Бухтичка, по принцип "Кометата идва" е втората книжка от поредицата на Туве Янсон. Първа е "Малките тролове и голямото наводнение", тя е и по-кратичка, около 60 стр., ако не се лъжа, ние започнахме с нея, но дъщеря ми си я чете сама.
Да, така е, аз тайно се надявам да ги прочетем всичките и точно заради това исках да започна от началото. Но в повечето книжарници, в които съм влизала имат най-много 2-3 от книгите за муминтрнолите. В тази имаше повече и тръгнах да търся, но за наводнението пак я нямаше, та взех за кометата Simple Smile То да й стане интересно на малката, пък ще ги поръчам от някъде по-нататък всичките Simple Smile

# 443
# 444
  • София
Момичета един въпрос,някой да има отзиви от тези книжки?Чудя се какво да поръчам днес на синчето от Циела и понеже няма да ходя на място,а онлайн и съвсем ми е въпросително.Та ако някой има отзиви за тези ще съм благодарна

# 445
Честит 3-ти март!!

hetera, повечето книги, които си показала нямат нов тираж, със сугурност знам за първите две, нищо, че не е отбелязано в сайта им.. Тази за Алабашия е много хубава, но не знам защо не я преиздават.

# 446
  • София
Сега видях,че първите две не са налични  Sad

А за "Аз и мишките" и "Летните приказки на Мария" дали да ги взема? За тях май има наличност,поне пише купи отдолу:)

# 447

Това са нашите нови книги.

А в новия брой на Нешънъл джиографик кидс има карта-абонамент за 1 месец за този сайт, току-що се регистрирах, има доста детски филми, мернах за Феликс, за разни музеи, довечера ще го гледаме:
https://kidamom.com/

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 23:46 от Анонимен

# 448
От вчера :

# 449

Общи условия

Активация на акаунт